zondag, april 18, 2010

tot stof en as zult gij...

Uit de oude doos, SakurajimaImage by NewsPhoto! via Flickr

Boven ons hoofd hangt nu al dagen stof. Anders ook, maar ander stof. Dit stof komt van diep uit de aarde, en dreigt alle vliegtuigmotortjes kaputt zu machen...
Die vulkaan staat op de verkeerde plaats, maar misschien is het maar een test van ons aller moeder aarde. Een geslaagde test. Moeder aarde weet alle machientjes stil te leggen, met één grote hik.
Nu moet ze gewoon nog in de nabijheid van alle brandhaarden ter wereld, een vulkanen-boertje laten, en hop, alle oorlogsmachientjes staan stil. Titatovenaar heeft er niets aan. Als ze nog verder willen vechten, dan weer terug op de oude manier, met boog en pijl, en blote sabel, op de rug van vurige paarden (die een beetje hoesten van het stof)... The Fight of the Light Cavalry, charge!!!!! aan de kanderenhand de zilveren helmen van de Ulanen (uitgeleend aan de Afghanen).
En moeder aarde krijgt er zowaar de slappe lach van, en hikt en boert ten allen kante, de wereld is één grote stofwolk en iedereen rijdt weer per vélo, en leert weer te voete lopen.
Het stof dringt door tot in de hoogste regionen, en houdt het zonlicht tegen, de aarde koelt af (de warmste plekken zijn de vulkanen) en wordt overdekt met een dikke grijze (van 't stof) ijslaag...
Zevenhonderd en twaalf milleniums later zakt het stof, de zon is er weer, het ijs smelt, en zo waar, daar komt weer wat groen te voorschijn...
God loopt zuchtend over de kale gronden, en zwaait wat met zijn gedachten over de ijle grond, en zie, daar komt een waar aards paradijs tot stand. Met beesten allerhande, die netjes mekaar liefhebben en allemaal vegetariër zijn... God zit te dubben... "Zou ik nog eens proberen ? Nee, nee, ik heb dat al eens geprobeerd, nee, geen alles kapot helpende mensen meer op mijn mooie aarde...nee, nooit ofte nooit niet meer!" God let er in zijn verdriet niet eens op dat hij een dubbele ontkenning gebruikt, van pure alteratie... djudedju.

Misschien kunnen we, voor de woede van moeder aarde en God de Vader losbarst al een heel stuk of wat van die machines zelf stil leggen? Laten we beginnen met de oorlogsmachines...

Och, 't is maar een droom, een kinderwens als het ware... Maar zou het niet mooi zijn ? Nooit geen oorlog meer... Geen naties, geen politiekers, alleen brave mensen die hun ding doen, hun patatten planten, hun graan oogsten, en groenten uit hunne lochting halen. Mensen die textiel weven en anderen die er mooie kleurige bloemen op schilderen, zodat zelfs de grijze duffe bediende plots lijkt op een zonnige bloemenwei. Alle mensen zien er zo mooi en zo lief uit, dat ze niet anders kunnen dan elkaar vriendelijk een Goede Dag wensen... en het nog menen ook. Want als buur een goede dag heeft, dan schijnt de zon ook bij jou!

Aan de vijver zitten de vissers, en als er eentje wat minder vangt, dan werpt zijn buur wat van zijn spijsel bij hem, zodat hij ook vis kannen vangen en genieten.
De jager schiet met een fotocamera mooie beelden van de wilde konijntjes en gaat pront zijn jachttrofeeën aan zijn lieve echtgenote tonen, die de mooiste in een kaderke aan de muur hangt.

Ach, het zou zo mooi kunnen zijn... en zonder veel meer moeite dan we nu doen om de boel naar de knoppen te helpen... Maar ja, we zijn het mensDOM hé...

Eén vulkaantje, en onze Bart zat bijna vast in Italië... Nu zijn ze met een huurauto, en vier slachtoffers samen, een auto gaan huren, en zijn per wagen uit het verre Italië naar huis gereden... (En dinsdag moet de duts al weer in Oostenrijk staan!)
Eén vulkaantje, en heel het systeem is ontwricht. De regering moet dit gewoon erkennen als ramp. (beleefd verzoek van de vliegmaatschappijen en co)
Och... heb je nu gezien hoe klein en nietig we zijn, met al ons mensenverstand, een vulkaantje en we liggen plat.
Wij, de heersers der Aarde
laat me niet lachen...
Ween van spijt
en kroon de nederigheid.

tot de volgende ?


Reblog this post [with Zemanta]

1 opmerking:

luc zei

om van te genieten, een pareltje!!!
merci!