zaterdag, april 03, 2010

Joepie, 't regent (maar niet genoeg!)

Plastic HeroesImage by FaceMePLS via Flickr

20.000 geven ze uit op de radio!
20.000 wielerdweilen die als verzopen katten langs mijn venster kruipen, verkleumd op hun vélo. Jammer dat er niet veel meer wind is, en dat er geen hagelstenen tussen de regendruppels zitten.
Ik ben kwaad, vies en niet welgezind, want die bende bietekwieten vervuilt het zicht op het veld en op Horebeke.

Eigenlijk was ik plots wat verbaasd over mezelf! Ik heb de woede op die mannen blijkbaar wat hoog opgeschroefd, en voelde mijn eigenzichzelven werkelijk kwaad zijn.
En dat zijn echt niet waard.
Waarom zou ik mij in hemelsnaam zitten op te jagen in die zotten?
Ze doen maar. Hop, weer eentje die stopt aan mijn deur, platte band ? Nee, een stuk van die speciale voeding uitgeduwd in zijn mond, en het papiertje of plastiekje netjes weggeworpen op mijn oprit. De vuilaards. Nog een zakje, eentje was niet genoeg.
djudedju

Vanmorgen zijn we vroeg weg gereden naar Kalken, naar de rommelmarkt van de vrouwenbasket van Laarne. Mooie markt, en weer stonden ze met prachtige orchideeën...De orchideeën die we daar kochten op 11 november zijn nu hun blommen aan 't verliezen. Ik zit hier midden tussen de orchideeën, waar nu en dan van die kleurrijke wielerworsten mijn beeld vertroebelen.

Ik moest vanmorgen mazout halen voor mijn auto, en raad eens ??? Opdat de fietsters en fietsers niet zouden over de N60 moeten rijden, deden ze een kleine omweg. Langs mijn benzinestation. Grote benden ongedisciplineerde dinges.
tommetoch.

Ik kan het niet helpen, ik heb er een gloeiendste hekel aan. Niet aan het feit dat ze fietsen, niet aan het feit dat ze met zovelen zijn, maar wel aan het feit dat ze overal plastieken zakjes en blikjes en noem maar op zwieren, en dat ze denken dat ze de baas zijn van heel de weg, van heel de wereld. In het terugkeren van de rommelmarkt, bijna weer thuis zagen wij al een ambulance met luide sirene van ginder ergens komen. Veel kans dat er dus eentje net te ver is uitgeweken... Dat zijn dingen die niet moeten, niet zouden mogen gebeuren. Dat is de grootste reden van mijn koleire! Stel je maar eens voor dat jij daar net met je wagen rijdt als er eentje een ongelukkig manoeuver doet met zijne vélo en onder uw wielen landt...'t Is om nooit meer gerust te slapen.

Je kunt je het impact van de Ronde van Vlaanderen niet voorstellen op onze Vlaamse Ardennen. Overal waar het maar mogelijk is, staan nu al tientallen, honderdtallen caravans, om toch maar tijdig op het parcours te staan (morgen pas). Op honderden, nee duizenden meters weideafspanning hangen nu van die reclamevodden. Plots hebben de banken weer geld met hopen en kun je geen weg meer vinden zonder grote vodden met in het blauw en wit KBC... Veillant, en vele tientallen andere vodden. Er zijn er zelfs die een soort vlaggemasten hebben geplant langs de weg, met borden voor hun bedrijf. Mooi dat onze streek...was... Nu is het vooral kleurrijk. Tussen het prille lentegras liggen veel kleurige blikjes en zakjes te glinsteren...
Eentje snuit hier net voor mijn raam zijn neus...Op zijn coureurs, een neusgat dichtduwen en door het andere het snot wegblazen in de hoop dat het doel getroffen wordt.
Propere vuilaards.

ik ga stoppen, kan toch op niets anders denken... Oh ja, op de rommelmarkt vond ik mooie boekjes over schilders, eentje kocht ik in het dubbel, voor ons Lieselotte, een boekje over Dali... Deze zomer gaan ze in Figueras het museum van Dali gaan bezoeken...

tot de volgende ???

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: