vrijdag, april 09, 2010

Mac dolaard...

The Big ChickenImage by SeeMidTN.com (aka Brent) via Flickr

Amerikaanse diëtisten zijn ongerust.
Kentucky Fried Chicken heeft een nieuwe hamburger op het menu gezet, eentje zonder brood. Tussen twee lagen kip ligt een laag spek, kaas en saus...
De naam ?
Double Down
Kwestie van dubbel zo vlug down in je put te liggen...

En zeggen dat Fastfood zoveel gegeten wordt... Kijk, ik ben geen schoolvoorbeeld van een man die alles netjes afweegt en overweegt wat hij eet en drinkt, ik kan met veel smaak eens lekker overdaad doen, maar meestal let ik wel op, en ik slaag er in mijn gewicht, na het dieet dat 20 kilo opbracht (of liever 20 die ik verloor), netjes op hetzelfde peil te houden. Ondanks mijn heel beperkte mobiliteit.

Maar wat er allemaal in die fastfood zit qua ongezond vet en co... dat is niet verantwoord.Ik ben van mening dat een mens moet proberen evenwichtig te eten, veel groenten, veel fruit, wat vlees en wat vis. Doe er nog wat vezels bij voor de vooruitgang van de achter uitgang, en alles is ok. Zit je in mijn situatie, waarbij je veel te weinig beweegt, dan moet je extra opletten, en ook sterk rekening houden met de hoeveelheid. Maar dat belet me niet, als er eens een feest is, om eens duchtig mee te smullen (Ik moet dan de volgende weken de riem maar wat aantrekken...) maar het is heerlijk om eens te genieten, vooral als je dan ook nog eens in gezelschap zit, en er aangenaam kunt bij keuvelen.

Maar ik heb twee kleindochters die aan het andere uiteinde van de smalle evenwichtsbalk zitten. Die lijden aan anorexia... En dan zit ik (en Anny evenzeer) ons hele dagen te ergeren aan al die dwaze gesprekken op radio en TV, Je zou denken dat heel de wereld veel te dik is, en dat we zonodig allemaal meteen op een streng dieet moeten gaan! En dat terwijl er overal in den lande mensjes zitten met anorexia, die dit slikken met gulzige happen. Dat eten ze volmondig ! Al die dingen horen ze en slikken ze als zoete koek. Maar als je zegt dat ze groenten moeten eten en fruit, dan is dat aan dovemansoren... Nu heb ik toch één klein iets gevonden! Ze zijn verlekkerd op het brood dat ik hier zelf bak, met Franse bloem (Uit Auchan), een mengeling van Siegle (Wat is dat ? ik vermoed rogge?), Campagne en witte bloem. Ik heb al eens geprobeerd met die siegle en wit (de helft/de helft), maar die siegle bloem is iets eigenaardigs, dat is zo taai dat mijn kneedhaak het bijna niet haalt... Het brood was wel ook lekker, maar ik durf het niet meer te doen, want anders is mijn broodmachine binnen de kortste keren kaputt...
Ik ben nu weer brood aan het bakken, speciaal voor de tweeling... ze kunnen er maar deugd van hebben. En waar ik zelf droog brood knabbel, raad ik hen aan goede boter te gebruiken... Nood breekt wet.

Met mensen is het ook altijd iets hé... We achten ons de meesters van de wereld, en een zuchtje, en we liggen omver. Schone meesters.

De meeste pijn indertussen al weer wat weggeëbt. Ik ben nog wat stram en stijf, voornamelijk door voortdurend mijn spieren op te spannen om zo mijn rug wat te sparen. Maar hoezee, ik heb geen ontstekingsverschijnselen.

Gisteren kreeg ik een mailtje met foto's van de activiteiten van onze parlementariërs...Foto's van geeuwen, van gapen, van slapen, van kranten lezen, boeken lezen, allemaal tijdens de "werkzaamheden" in het parlement (ik heb de indruk dat ze in zowat al onze parlementen kunnen genomen zijn, de bruisende activiteit is overal even hoog. Verheffend. Als titel stond er boven: Deze mensen zijn bezig onze pensioenleeftijd op te trekken, omdat we te weinig werken... Ja... En weet je wat zo'n parlementariër verdient ? Nee? Niets ! Maar hij ontvangt wel iedere maand een klein kapitaal. Onverdiend.

In de verkiezingsfolders staan dan lange tirades over hun inzet voor de burger, voor u, voor mij... Zou het niet mogelijk zijn hun inzet uit te zetten?

djudedju

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: