zaterdag, april 17, 2010

allemaal beestjes

Town Hall of Oudenaarde, BelgiumImage via Wikipedia

Gisteren zijn we gaan vissen, met Luc en Willy, bij pepee... Toen we daar kwamen, hoorden we heel slecht nieuws. Jo (De zoon van pepee) had 's morgens iets gehoord, en zijn vader gevonden voor de deur van het toilet. Hij had (nu voor de tweede keer) een beroerte, en zijn rechterkant leek verlamd... Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse, en Jo kon ons gelukkig al mededelen dat de toestand van Pepee stabiel was. Zodra er nieuws was zou Jo het laten weten aan Luc, en die dan weer aan ons... Pepee is 87... niet meer piepjong... Hopelijk komt alles nog weer goed, en kan pepee nog wat genieten van het leven en van zijn visvijver. Woensdag laatst vroeg hij mij om onderlijntjes te maken voor zijn hengel, zijn voorraad was op...
Het was koud aan het water, de zon kwam er maar niet door, en het was een koude noordoosterwind, slecht voor de beet. Kreeg toch een grote karper aan mijn gewone lijn, en die loetie trok plots heel scherp weg, en mijn hengel naar de filistijnen... (Ik heb nog hengels...)

Vanmorgen was het rommelmarkt te Oudenaarde. Ik heb een boek gevonden over...insecten, vandaar "Allemaal beestjes"... Insecten zijn leuk om te tekenen. Je kunt er zo veel fantaseren als je wilt, bijna altijd is de werkelijkheid nog straffer dan je stoutste fantasie.

Tot mijn verbazing zag ik ook een heel karton met potjes tekeninkt in dieverse kleuren staan. Zo'n dertig, veertig potjes... Ik heb heel de boel meegenomen voor 3 euro, ik ben voor jaaaren gerust!

En last but not least... ik heb er een turnmat gekocht. Ik had al dikwijls gedacht om eens uit te kijken, het zou handig zijn voor mijn dagelijkse turn oefeningen, en vandaagg vond ik er ene! Met andere woorden, een toffe markt vandaag !

Vandaag is het warm en zonnig, en je ziet bij wijze van spreken de botten van de bomen openbarsten in hoog tempo ! De natuur wordt weer mooier en mooier. Heerlijk !

Deze namiddag naar tanteke, en als Erwin morgen thuis is, dan gaan we op bezoek bij onze Waalse vriend en computertoeverlaat... Zo is het weekend ook weer voorbij zonder dat we het bemerkt hebben!

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: