woensdag, april 21, 2010

Eyjafjallajökull

War what is it good for? Only for the undertakerImage by Ferdi's World via Flickr

Ik heb het netjes afgeschreven van een spiekbriefje.
Mijn bewondering voor de sprekers en spreeksters van radio en TV zijn met honderden percenten gestegen, sinds ze dat woord er zonder haperen uit weten te spreken. Of ze het juist uit spreken is nog steeds een open vraag.
Maar ik heb een leerrijke reactie gekregen op mijn haartikeltje van gisteren, je moet maar eens gaan loeren voor de technische kant van de zaak. Het blijkt dat het stof van de eyjakuttel (je dacht toch niet dat ik dat telkens weer zou gaan liggen afschrijven hé?) geen stof is zoals van andere vulkanen (als de kuttel zo voort doet is het straks een leegkaan), maar dat het bepaalde scheikundige eigenschappen bezit, die zeer, zeer zuur zijn. Een citroen of zelfs een fles azijn zijn er niets bij, het is zelfs nog véél straffer dan esprit de Sel; ofte zoutgeest, waarmee ik in een ver verleden in koper reliëftekeningen uitvrat. (Van vreten weet je wel)

Jammer... mijn droom van een hikkende aarde ter bevordering van de wereldvrede is ook weeral afgekeurd. Een mens mag niet meer dromen, of ze komen daar af met ijzersterke bewijzen van de onmogelijkheid. Ik geef het grif toe, ik heb weer heel wat bijgeleerd, maar weet je, soms vind ik al dat bijleren bijlange na niet zo leuk als mijn dromen.

Het ergste is dat men wellicht die kuttel zal benutten om onze belastingen nog wat hoger op te voeren dan ze nu al zijn. Ik denk er sterk aan te verhuizen naar Nepal; daar zijn de bergen tenminste hoger dan de belastingen. (Mop uit de tijd van Juultje Ceasar)...

Zou er echt geen mogelijkheid zijn om dergelijke vulkaantjes aan te schaffen via een postorderbedrijf of zo? Kon ik er eentje cadeau geven aan al onze parlementen en regeringen, dan op commando een grote hik, en weg alle moeilijkheden over BHV en co... Gisteren aan het viswater vroeg Luc me wat dat eigenlijk was dat BHV-probleem. Ik heb het hem eens properkes uitgelegd. Zijn reactie: en daarover liggen ze dan al dat kabaal te maken? Ja, Luc, en ik heb niet eens er bij vermeld dat men nu in Ronse ook al begonnen is om in het klein ook dat spelleke te spelen... en dat we dat dus mogen gaan liggen verwachten in alle gemeenten waar faciliteiten in een of andere richting bestaan... Straks zetten we prikkeldraad tussen Vlaanderen en Wallonië, en moet ik een ausweiss hebben om mijn vriend te kunnen bezoeken... Aan de grens geen Schengenakkoord, en voor mijn medicamenten moet ik een verklaring kunnen voorleggen, goedgekeurd door de feldwebel van Gros Oudenaarde...djudedju.

Maar we waren aan het vissen...voor de eerste keer dit jaar in het Park... Flauw! Heel flauw ! Ik heb in het totaal vier beten gezien, en daarvan een bliek (15 cm) en een karper (6,250 kg) gevangen. Luc heeft, dank zij het feit dat hij de vis wandelend heeft opgezocht, een bliek of vijf gevangen. en dat was het. amen.

Gene vette dus... maar het was goed weer, en zolang wij in het zonneke zaten, was het zelfs echt goed! (ik heb al weer een kleurtje!voel me wat socialist)...Maar de zon weg, weg ook de warmte, en we mochten er een jas bij aan trekken. Niettemin, we hebben genoten van het weer en het water en de natuur. We kregen er natuurlijk ook Willy op bezoek, maar ook nog een ander iemand, een man in een elektrisch rolwagentje, zonder benen. Hij kwam bij me staan (zitten!), in de hoop ons te zien vis vangen, maar tevergeefs... Het bleek een oorlogsslachtoffer te zijn van de oorlog tussen Rusland en Tsjetenië... Waarom vochten ze ? Politiek... Ja Waarom anders? Heb je nog veel pijn? Ja, fantoompijn, het is net of mijn benen altijd in het vuur liggen... De man sprak al een behoorlijk mondje Vlaams. Hij woont in Leupegem met zijn vrouw en twee kinderen. Een van die vele vluchtelingen, een van die vele immigranten, een van die vele vreemden...Een mens zoals u en ik, maar zonder benen en met veel pijn.
Soms komt hij ook vissen, maar hij gaat meest aan de donk vissen. Wellicht is het daar makkelijker toegankelijk met zijn rolwagentje?
Weet ja, hij zag er gelukkig uit omdat ik met hem sprak...
Dat is wellicht nog veel erger dan dat van die benen...

tot de volgende ?


Reblog this post [with Zemanta]

1 opmerking:

Henk zei

Ik heb wel eens gedacht Toon, dat die vulkaan zijn eigen naam wilde uitspreken en aan het stotteren is gekomen.

Wat die beten in het park betreft: Zouden het geen kleine naschokjes kunnen zijn geweest die tot in België reikten?

Gr. voor jou en Anny,

Henk