vrijdag, januari 15, 2010

pareltjes

Life in HaitiImage by Billtacular via Flickr

Gisteren was het vergadering van Crea-Ziekenzorg Midden Vlaanderen, een hele mondvol, een groot gebied... De vergadering begon om 19 uur en het was na 23 uur toen het stopte, en 24 uur toen ik eindelijk thuiskwam (de vergadering was in Gent)
Het was een goede en leuke vergadering! Veel bijgeleerd, en mijn grote probleem om een activiteit te hebben voor een uurtje of wat is ook opgelost !!!
Ik zal met mijn mensen parels maken...van papier!
Ik had al foto's ervan gezien, maar nu ik ze in het echt heb gezien...ze zijn echt mooi, en je kunt er echt leuke "juwelen" mee maken. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken. Ik ga eens op zolder kruipen om de restjes behangpapier op te snorren, en we kunnen aan de slag.
Probleem opgelost. Alleen nog verwittigen dat iedereen een schaar moet meebrengen.
Maar ik was moe en had pijn op het eind. Nu ja, dat wist ik al voor ik er aan begon, en als ik niets doe, dan heb ik ook niets meer...en pijn bestrijdt je beter met bezig zijn dan met stilzitten..

Ik heb ook opdracht gekregen om enkele modellen te maken van werkstukken, kwestie van de mensen wat warm te maken. Dus weeral "werk".

Vannacht toen ik terug naar huis kwam, weigerde plots mijn ruitenwisser alle dienst, hij kwam naar omhoog en bleef daar dan staan, als vastgeroest. Gelukkig was dat net genoeg geweest om het ondertussen gesmolten ijs weg te vegen, zodat ik weer zag.

Vandaag dus proberen nog vlug naar de garage te gaan. Ook naar de apotheek, want ik zit met aambeien, speen zoals we hier zeggen... Ik herinner me een collega die dat had, en die had veel pijn, zoals gewoonlijk voel ik weer niks, maar als ik naar het toilet ga bloed ik als een varken. 't Lijkt een beetje raar, maar ik zei grinniken dat ik mijn regels heb... (Maandstonden voor onze noorderburen)

Lance Amstrong, Angelina Jolie en Brad Pitt geven groooote sommen geld aan de slachtoffers in Haïti... Goed voor die mensen, maar het gemenerikske in mij vraagt zich af of dat echt in de krant moet, en of ze het geven uit de goedheid hunner harten, of om in de pers te prijken... Nu, de dutsen ginder kunnen er maar goed mee zijn!
...maar ergens staat toch geschreven dat de linkerhand niet mag weten wat de rechter geeft??? Of is dat ouwerwets ? Wat volgens mij nog steeds waarheid is en blijft, dat is dat de kleine donatie van een arme sukkel véél méér waard is dan die grote sommen van die knoertrijken. Maar niet voor de dutsen in Haïti, want die kunnen uiteraard meer met die grote som dan met dat kleintje, ook al kwam dat veel spontaner en veel meer gemeend!

Och, het is niet aan ons dit alles af te meten (gelukkig maar)... Maar toch doen we het, steeds weer! Kijk gisteren, toen ik stond te wachten op Hendrik die me ging meevoeren naar Gent, stond daar een wagen met twee vreemdelingen in, onverlicht geparkeerd. Ik en iedereen bekeek dit een beetje argwanend... Nadien bleek dat ze gewoon stonden te wachten op hun zoontje die naar de logopedie was geweest... Maar eerlijk is eerlijk, we denken meteen slecht omdat het vreemden zijn. Ergens hebben we allemaal toch een beetje een rascistische reflex. Erg !

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

1 opmerking:

Anoniem zei

Halo tone ,,,ik zou graag eens de photo's zien van die mooie juwelen ,,merci ,,,mireille