donderdag, januari 28, 2010

Johannes Paulus II geselde zichzelf

Closeup of a cilice-- a small metal chain with...Image via Wikipedia

Dit bizar stukje informatie is bekend geworden bij de argumentatie voor de heiligverklaring van de man in casu...
Kijk, ik vind daar niets heiligs aan, dat is volgens mij gewoon een man met een steekje los! Als hij zijn God ziet als een God die zelfpijniging vraagt, dan is er of met die God iets mis, of met de belijder van die godsdienst!
Kijk, laat ik me nu eens - heel oneerbiedig- in de plaats stellen van de God... Ik creëer een levend wezen, met verstand behept, zou ik dan mijn werk, mijn eigen creatie opdracht geven zichzelf te schenden ? Nee toch ?
Als ik gewoon een echt goed geslaagd juweeltje snij uit gewoon soepbeen, dan zal ik dat met veel zorg omgeven, want ik heb er verdomd veel werk aan gehad, en het is een "volmaakt" werkje. Mocht er een onverlaat daar opzettelijk iets aan kapot doen, ik zou kwaad zijn, gestoord tot in de toppen van mijn tenen...En ik praat dan nog maar over een onbeweeglijk, star, dood item...Mocht ik er in slagen een levend meesterwerkje te maken, hoeveel groter zou mijn liefde voor het zelf geschapene dan wel niet zijn?
Nee, als ik geloof in een God, dan kan ik mij niet inbeelden dat hij zou vragen aan zijn creaties dat ze zichzelf pijnigen... Dat is gewoon absurd. Iemand die dat zichzelf aandoet, dat is iemand die ergens gestoord is.
En toch is en was Johannes Paulus II niet de enige die dergelijke dingen deed en doet! Als we onder meer lezen over de discipels van Opus Dei, dan lopen die rond met een soort spanring met pinnetjes rond hun bovenbeen, een soort dunne prikkeldraad (cilice) zeg maar, om voortdurend zichzelf te pijnigen en zich "voortdurend bewust te zijn van het lijden van de Heer"...tarara !
In bijlage zie je een foto van zo'n martelwerktuig...
In dit geval doet gek zijn dus wel zeer!
Als ik het Christelijke geloof goed interpreteer, dan is het net het feit dat een God zich verlaagt tot mens zijn, en als mens de ergste pijnen doorstaat, om de mensheid te bevrijden... Als zij dat geloven, waarom proberen zij dan het lijden van de Heer dunnetjes over te doen? Achten zij zich plots geroepen om Goddelijk werk te verrichten???
Nee, dit kan nooit de bedoeling zijn, zeker niet als diezelfde mensen dan gaan verkondigen dat het een God van Liefde is...
Ik ben in dat Kristelijke (katholieke) geloof grootgebracht, en daar leerde ik ondermeer dat ons lichaam de tempel is van de Heer. Heel mooi, maar probeer dat maar eens te rijmen met die zelfgeseling... Ikke maar proberen een mooie nette tempel te zijn, en zij slaan het stucwerk van de muren om Hem te plaizieren ???
Sorry, maar als je zo heilig wordt, dan is er heel wat mis met de kerk die dit heiligt !

We kennen momenteel heel wat bewegingen die er alles opzetten, opdat we de dieren wat "menselijker" (?) zouden behandelen, met andere woorden, men vind het mensonwaardig dat we de dieren nodeloos zouden pijnigen. Wel onszelf ? Absurd!

Ook las ik dat het aantal doden in ons land hoger is dan normaal, in deze winterperiode... Men wijt dit aan de strenge (?) koude, maar eveneens aan het abnormaal aantal zelfdodingen. Dat er meer doden zijn door de kou, dat zie ik hier in ons kleine mooie Mater, we hebben wellicht nog nooit zoveel doden gehad in een heel korte tijd als nu...Maar we moeten eerlijk zijn, het zijn bijna allemaal mensjes van boven de 80 ! Voor die mensen is deze koude en donkere periode nefast. Dat is altijd zo geweest, en zal wel altijd zo zijn, oude mensen zijn gevoeliger voor verkoudheden en griepjes, en aan die leeftijd kan dat fataal zijn.
Maar dat het aantal zelfdodingen zo hoog is ? Dat kan met de donkere periode te maken hebben, maar niettemin, als we zien dat een kind van 16 met een vuurwapen zichzelf het leven beneemt in de school, dan lijkt er me meer aan de hand.
Zo las ik ook dat met de zelfdoding van een Jasmine, er plots ook een stijging was van de zelfmoorden... Net alsof men de kledij nabootst van de vedetten, bootst men ook zelfdoding na! Als er veel ophef is over een jongere die in een school heel wat medeleerlingen en leraars doodt alvorens zichzelf te doden, dan ziet men binnen de kortste keren navolgers...
Zouden de filmpjes op internet met voorbeelden hoe je moet inbreken in een auto in een huis, ook voorbeeldfunctie hebben?
Zo ja, dan moeten we ons hoognodig bezinnen of we toch niet ergens moeten overgaan tot een vorm van censuur, waarbij wij het slechte voorbeeld moeten doodzwijgen! In de vage hoop dat dit een positief effect zou hebben...
Maar het tonen, het voortdurend aanhalen, werkt duidelijk negatief.
Ofte "Woorden wekken, maar voorbeelden trekken" ook in het negatieve ?
Het lijkt wel degelijk zo te zijn! Kinderen van ouders die roken roken in veel meer gevallen ook in vergelijking met kinderen van niet-rokers... Kinderen van obese ouders hebben veel meer kans op obesitas...
We moeten veel meer opletten wat we doen!
Zie dat ze ons navolgen . . . .

tot de volgende ?


Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: