donderdag, januari 21, 2010

Oef! 't Is af

CoiffeuseImage by NguyenDai via Flickr

mijn haar bedoel ik.
Met dat winterweer en mijn snot- en andere valling was het véél te lang naar mijn gevoel, en dan heb ik altijd jeuk... Als het haar zolang is dat het in mijn oorschelp kan "hangen", dan kriebelt dat. Ik hou van kort, echt kort haar. Anny niet. Dus is het nu zowat een compromis, maar dan kort.(grinnik).

Ik mocht vanmorgen om 9 uur al bij mijn coiffeuse zijn, dus normaliter zou ik iets vroeger uit bed moeten dan anders, maar vandaag niet, want Veerle heeft den vroegen, dus moest Anny de kinderen gaan wekkeren en op de bus zetten, en maak ik de koffie en ben dus veel vroeger op dan anders. Morgenstond heeft... nu ja, 't is vroeg, vroeger hé... En vanavond zal het laat zijn, want we mogen gaan eten om 19.15 uur moeten we ons aanbieden in het Zwadderkot, een restaurant met een speciale vermelding in de Michelin (net geen ster we een vermelding). 't Zal dus (hopelijk) wel heel lekker zijn!

Ik weet niet of ik het u al eens vertelde, maar ik werk mee aan een test van De Post... Ik krijg regelmatig zendingen toegestuurd, en moet de ontvangst daarvan dan per email bevestigen. Soms moet ik bepaalde zendingen ook terugzenden. Daardoor heb ik dit jaar kunnen vaststellen dat er heel wat brieven niet of schromelijk laat zijn toegekomen. Zo kreeg ik gisteren een schrijven van Belgacom dat ik mijn rekening niet heb betaald, maar ik heb de factuur (ook al) niet ontvangen. Bij nazicht stel ik vast dat de rekening er wel is gekomen bij Veerle, maar niet bij mij. Nu, erg is dat niet, dan betaal ik die vandaag... Maar ik vind het wel ambetant dat ik zo'n brief krijg... ik ben niet gewoon niet of zelfs maar te laat te betalen. Maar om verder over de post te schrijven, twee keer in het jaar doe ik mee aan een speciale test over "verkeerde zendingen", waarbij ik dagelijks moet melden of ik niet een zending in mijn bus kreeg die voor een ander is bestemd. Ik moet zeggen dat ik dat nog nooit heb moeten melden...Maar eergisteren was het toch wel van dadde zeker ! En ik, er niet op bedacht, niet naar het adres gekeken, en de zending geopend... ambetant.

Ik maak hier niet dikwijls reclame voor 't een of 't ander, maar nu wil ik u wel toch eens wijzen op de website van Het Laatste Nieuws. Dit doe ik, omdat ik daar al twee keer een enorm grote en gedegen fotoreportage vond over Haïti. Als je eens meer wilt zien dan anders, dan raad ik je aan deze site eens af te struinen, het loont echt de moeite! Maar het is niet voor tere zieltjes, want er zitten afgrijselijke beelden bij, het ergst vind ik de foto's waar je de open massagraven ziet, vol lijken en de bulldozer die komt afgereden om er aarde over te voeren...Dat geeft je pas een idee over de omvang van de ramp ginder...

Wij zitten hier regelmatig te zagen en te kneuten over het weer, maar eigenlijk mogen we stillekes zwijgen, wat wij paradijselijke eilanden plegen te noemen, daar zitten ze met tornado's en verschrikkelijke natuurrampen, zoals aardbevingen en tsunami's en co... Dan is het véél beter hier ! Ondanks het kwakkelweer.

Och, soms heb ik het gevoel dat we hier allemaal boeren-roots hebben! Men zegt altijd dat de boeren altijd klagen, maar we zijn niet beter!

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: