maandag, januari 25, 2010

De harde schijf

Ronde van Vlaanderen 2009Image by bram_souffreau via Flickr

Hoera, ik ben er weer!
Erwin heeft mijn kwampjoetertje weer zo goed als nieuw gemaakt, met de harde schijf en de videokaart uit de kapotte PC van Geert (Zoon van Luc(vis)).
Vraag mij geen uitleg, maar mijn machine is dank zij die nieuwe (oude) stukken precies ook nog eens een stuk vlugger geworden.
En wat ook eigenaardig is, ik zie mijn schermen op een andere manier dan vroeger, met een iets ander lettertype.
Gisteren heb ik mij onledig gehouden -tussen rommelmarkt en bezoek aan tanteke- met het weer op punt stellen en inbrengen van de programma's en programmaatjes die ik nogal handig vind. Ik heb nog niet met alles gedaan, maar het begint te korten, en zoals je ziet, ik kan er al weer mee bloggen zoals weleer.

Dus heb ik vanmorgen alweer mijn electronische dagblad gelezen, en vastgesteld dat het wielermonument bij uitstek hier aan mijn venster zal voorbijrijden ! Als het niet (teveel) regent, zullen wij hier dus weer buitenstaan om te kijken naar al die reclamevoerende renners die het volk nog eens zullen verheugen met hun kleurige apenpakjes en snelle benen. Met een beetje geluk (?) staan we (weer) eens op de TV-beelden tentoon gesteld, als voorbeeld van de ontelbare supportersschare... Mijn eerste reactie is dat ik gelukkig ben een dergelijk evenement aan mijn deur te zien, zodat ik zonder verplaatsing kan genieten van al die krieuwelende renners, maar dan denk ik er meteen aan dat een of andere idioot op het Nieuwsblad het nodig heeft gevonden dezelfde toer nog eens te rijden met alle wielerterroristen uit den lande en omliggende... Dat wil dus zeggen dat al die propere vuilaards hier ook gaan voorbijsnorren, hun neus snuitende zonder zakdoek, hun lege drinkflessen en verpakkingen van hun boterhammekes zullen weer tussen mijn hortensia's liggen en we zullen weer een hele dag niet buiten kunnen als we niet willen verongelukken. Vorig jaar passeerde hier ook al eens een koers, voor beginnelingen, allemaal kleine mannekes die het nog echt menen en echt rijden wat ze geven kunnen. Eentje smeet zijn drinkfles , zijn "pulle", in mijn voortuintje. Ik heb het opgeraapt, en eens goed bekeken... Netjes uitwassen en Ewoud kan het gebruiken op zijn fiets, opa... We hebben het een keer of drie, vier heel duchtig schoongemaakt vooraleer de medicamentengeur er een beetje uit was. Nieuwelingen, klein mannen... djudedju. En zeggen dat sport gezond is !

Je bent dus gewaarschuwd, oh, beminde lezer, dat ik hier bij die gelegenheid nog eens in mijn hoogste pen zal kruipen om te jeremiaden over die wielerterroristen... Wij wonen in het mooiste stukje Vlaanderen, maar dat heeft het negatieve gevolg dat al die bendes het nodig vinden op zijn minst enkele keren per jaar onze wegen te komen onveilig maken en de wegbermen te vervuilen.

Nu ja, ik moet toegeven, onze wegbermen worden zo ook al vervuild... In de Jagerij liggen voor de liefhebber al een paar weken zelfs complete vensterramen. We leven dan ook in een wegwerpmaatschappij hé.

tot de volgende ?






Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: