donderdag, oktober 29, 2009

Eet meer curry (tegen de kanker...)

Dwight's been playing with Koalas again (gimpi...Image by h_dwight_beers via Flickr

Gelezen in Het Belang van Limburg... In curry zit curcumin, en dat zou kankercellen doden. Dat zeggen althans twee Ierse geleerden...
Ik moet toch eens zoeken of er in India en omstreken dan geen of heel weinig kankerpatiënten zijn, want daar vreten ze curry tegen de sterren op. Ze doen zowat in alles en nog wat curry, want curry wil eigenlijk gewoon saus zeggen in hun taal...Maar ze gebruiken veel pikante kruiden waaronder ook heel veel curcumin.
Maar er kan wel iets in zitten... Dat men in die warme landen het eten zo pikant maakt, heeft in oorsprong niets te zien met de smaak, maar met het feit dat het eten zo langer eetbaar blijft. Men dacht in den beginne dat de smaak verdoezelde dat het eten niet meer zo fris was, maar al spoedig bleek er meer aan de hand, de kruiden hielden het rottingsproces ook tegen!
Misschien dus ook kanker ???

Ik eet graag curry, maar dan niet op zijn Indisch... Ooit zijn Anny en ik in Glasgow bij een Indier gaan eten. We mikten iets uit op de kaart met onleesbare namen, en de ober vroeg ons in een onbegrijpelijk Engels of we er ook "some bread" bij wilden... Na een keer of vijf had ik al door dat hij brood offreerde. Ik knikte, en hij haalde een ganse waslijst uit met soorten brood...Allemaal met vurrukkullukke Indische namen. Ik heb hem zelf laten kiezen...
Na de eerste hap grepen wij beiden naar de -gelukkig heel grote- Engelse pinten bier... Wij hebben het eten opgegeten, of liever verdronken in liters bier. Best dat het Engelse bier niet zo straf is als het Belgische...of het moet zijn dat de pikantigheid ook wapent tegen zattigheid. Dju, jongens was dat pikant !!!

En dat wordt ons nu aangeraden tegen kanker... Allee, dan gaan we beginnen trainen hé, iedere dag een snufje meer in de soep.
En als je weet dat look dan ook nog eens een natuurlijke antibiotica is, is het uiteraard aangeraden ook wat look in dezelfde pot bij te doen, kwestie van de andere kwalen te vermijden.Je vermijdt er ook heel wat sores door, want er is geen mens die je nog durft lastig te vallen met die walm van look en curry rond je. De muggen vallen dood voor aleer ze je tere velletje kunnen bereiken. Maar je krijgt geen vallingen en geen kanker.
djudedju.

Ik heb vanmorgen, bij het opstarten van mijn kwampjoetertje direct eens gekeken in "Beheer", of de Karmic Koala er al was... Nee, nog niets te zien.

Karmic Koala is de naam van de nieuwste versie van Ubuntu, met als grootste nieuwigheid werken in the clouds... naast een hele boel andere nieuwigheden. Was hij er wel al geweest, dan zou ik toch eerst mijn blog gemaakt hebben (jullie gaan voor!) en mijn mailtjes bekeken, om dan op mijn dooie akkertje de nieuwe Ubuntu te installeren.

Gisteren heb ik zo'n machientje gekocht om mijn eigen identiteitskaart mee te lezen...Ik moet het nog installeren, maar ik wacht daar ook mee tot de Karmic Koala er is...Dan doe ik meteen alles in een keer. Weet je wat er leuk is? Dat machine om de Belgische (Europese) identiteitskaarten mee te lezen is "made in China"...Kunnen ze er daar een ietsiepietsie chipke hebben bijgefoefeld om mijn gegevens mee te kunnen inkijken. Maar echt veel kan mij dat niet schelen, want wat we tegenwoordig ook doen, Big Brother is toch watching... Je kunt dat onder meer merken aan het feit dat ze nu gevangenen voorwaardelijk vrijlaten zonder enkelband... Ze zijn toch gezien...

Of toch niet? Misschien achten wij het allemaal veel erger dan het werkelijk is, want kijk... de kleine Younes is op een nacht het huis uitgelopen en niemand vindt het manneke terug. Of is dat omdat Younes in zo'n klein dorpje woonde, waar men de waakzaamheid nog niet zo ver heeft opgedreven?

Maar het is toch beangstigend dat zo'n kleine kinderen plots van de aardbodem verdwenen lijken. En weer vraag ik mij af wie zo'n kleine ukjes kwaad zou kunnen doen. Mocht ik midden in de nacht zo'n peuter in zijn pamperke en op zijn blote voetjes zien lopen, ik nam het meteen mee naar de politie. Ik zou er wel blijven bijzitten, want die mannen weten niets terug te vinden, kunnen ze makkelijk zo'n kleine weer kwijt spelen...

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: