zaterdag, oktober 10, 2009

250.000 kunnen niet meer betalen...

aardappelsImage by bw14 via Flickr

Zo'n kleine 250.000 mensen kunnen hun kredietleningen en/of hun hypotheeklening niet meer terugbetalen...
Dat bevestigd wat ik enkele dagen geleden schreef over de enorme "verdoken" werkloosheid, namelijk de mensen die zware gedeeltelijke werkloosheid kennen en daardoor merkelijk minder inkomen kennen. Ook het aantal volledig werklozen is niet gering!
De zweren van de crisis beginnen uit te breken.
En zoals ik al stelde, het is nog niet gedaan! Zelfs al zou de crisis vandaag gedaan zijn, dan zullen de naweeën van deze werkloosheid nog een hele tijd doorspelen, door verlies aan verlofgeld, door verlies van eindejaarspremies en andere voordelen die aan arbeid gebonden zijn. Deze zaken komen meestal slechts achteraf, zelfs het jaar nadien.
Deze vermindering van koopkracht resulteert in minder kopen, minder kopen betekent dat er minder moet gemaakt worden, minder maken betekent meer werkloosheid...en de cirkel lijkt een eindeloze spiraal te worden.

Mensen zullen zich gedwongen voelen om hun inkomen te vrijwaren op minder wettelijke manier, dit zal weer een heksenjacht uitlokken op de werklozen, en de algemene stemming van de mens zakt tot onder het nulpunt.

Er is niets nieuws onder de zon... zoveel crisissen zoveel moeilijkheden hebben wij al doorgemaakt, en de ene lijkt precies op de andere. Telkens en telkens weer probeert men met lapmiddelen de boel te beredderen, maar veelal zijn dit dan kostenverslindende zaken waardoor de stabiliteit in zijn geheel weer in het gedrang komt.

Nu zitten we nog met een bijkomend element: we zijn België niet meer, we zijn een stukje van dat Verenigde Europa... en de manoevreerruimte is er maar in zover de spelregels gevolgd worden van Big brother Europa... Kunst en vliegwerk worden misschien zo vermeden, maar we worden in feite ook een beetje in het gareel gedrukt van de economisch sterkeren, die niet willen dat de Europese standaard zakt.

En als je dan het gehalte van de politici bekijkt... en ik spreek nog niet eens van onze eigen sukkels, nee, ze hebben tegenwoordig grote voorbeelden in een Berlusconi en kleine napoleonnetjes.... (De echte Nappie was óók maar een halfgebakken Fransman hé...)

Bovendien staat ook Ameurika op de rem van zijn eigen protectionisme, en hebben wij de druk vanuit de nieuwe grote spelers India en vooral China...Ook Rusland lijkt weer een rol te gaan spelen in het debat.

We worden willens nillens betrokken in de Amerikaanse ruzie met de Olieproducerende landen in de Golf, en ook vandaar komt nieuwe druk en nieuwe spanning.

Het is goed dat wij Europa geworden zijn, omdat wij zo een bijna gelijke druk kunnen geven als de anderen, maar we hangen net nog niet genoeg aan elkaar om echt te kunnen drukken, de eigen belangetjes spelen nog veel te veel mee... en bovendien worden wij overspoeld met immigranten die weliswaar na een of meer generaties ook Europeaan worden, maar het wellicht, mocht het er eens echt op aan komen, niet echt zullen zijn... Kijk maar eens naar de volksfeesten in Belgische steden als Marokko kampioen speelt... Niet precies een Belgische reactie als je het mij vraagt...

Wij moeten of dringend werk maken van de echte integratie, of wij moeten de kraan dicht draaien. Persoonlijk opteer ik voor het eerste, maar ik weet dat er velen, heel velen zouden opteren voor de andere optie.

Als ik opteer voor het eerste, dan is dat omdat ik er mij pijnlijk van bewust ben dat wij, zonder die inbreng van dat nieuwe bloed in werkelijkheid een te laag geboortecijfer hebben om voort te kunnen bestaan. Wij zijn, zonder die inbreng, in werkelijkheid aan het uitsterven. Kijk maar eens naar de geboortecijfers! en deze statistieken nemen dan ALLE Belgen in rekening, ook de genaturaliseerde!

Wij kunnen maar best werk maken van de integratie, of wij zullen ons moeten integreren in hun gemeenschap!

(Khadafi zei het al: "Wij moeten Europa niet veroveren, wij bevolken het gewoon!")

Maar het lijkt wel of wij de werkelijkheid niet willen zien. Onze politiekers doen voort alsof heel het heelal om ons heen draait, en wij het centrum, het hoofd zijn... Niets is - helaas- minder waar...

Bijna al de aardappelen zijn uit voor mijn deur. tot een stuk in de nacht reden hier uren en uren aan een stuk twee mastodonten van aardappelrooimachines (wat een woord) rond. Voortdurend reden drie vrachtwagens aan en af om de aardappelen weg te voeren.

De aardappel... ooit de redding van het gemene volk... Bracht vele keren meer op dan graan, en verving het brood als voornaamste volksvoeding in de arme tijden van toen.

...en gek genoeg, het was de aardappel die veroorzaakte dat de kwaliteit van het brood sterk verbeterde. Er was meer goed graan beschikbaar, de prijs zakte daardoor, en er werd minder gefoefeld. Men deed bijvoorbeeld minder zemelen in het brood en gebruikte dus zuiverder meel. Gek genoeg is nu een soort omgekeerde beweging bezig! We eten nu in verhouding veel te veel vee te zuivere voeding, en krijgen veel te weinig vezels binnen... en dus voegt men weer wat zemelen toe aan "gezond" brood...
Het kan verkeren zei Bredero

tot de volgende ?
Oh ja, ik ben al 19 kilootjes kwijt...



Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: