donderdag, oktober 01, 2009

Brooke Shields en Roman Polansky...

Nl-baguettes2Image via Wikipedia

In de Tate hebben ze de naaktfoto van de toen 10-jarige Brooke Shields verwijderd, als zijnde aanstootgevend.
De foto is nochtans al heel oud
Polansky wordt gezocht voor sex met een dertienjarige, maar massa's mensen willen hem daarvan vrij pleiten, het is al zo lang geleden en Polansky is niet zo maar iemand.
?
???
?????
Een oude foto is aanstootgevend, een oude misdaad tegenover minderjarigen begaan niet meer ?
Die foto is op zich nog geen misdaad, maar dat is aanstootgevend. 't Zal wel aan mij liggen, maar ik snap het niet?
Persoonlijk vindt ik het hebben van sex met een dertienjarige een van de zwaarste misdaden die je als mens kunt begaan. Dat hij nadien het slachtoffer vergoed heeft, doet niets ter zake, integendeel, hij geeft daarmee de indruk dat het over betaalde liefde gaat. (En dat dit dan weer wel kan, onafgezien van de minderjarigheid, het kind zijn van het slachtoffer) Met een minderjarige.
Ik ben geen voorstander van naaktfoto's van tienjarigen, maar ik vind dat minder erg dan het sex hebben met minderjarigen, omdat het naakt op zich geen fout is, kan zijn. De mens die het bekijkt kan slechte gedachten hebben, kan zich gestoord voelen, maar eigenlijk zijn we allemaal zo als we 's avonds onze kleren aftrekken om te gaan slapen. Naakte apen. Heel natuurlijk, niets aanstootsgevends. Voor normale mensen met normale neigingen. Het probleem is dat dergelijke foto's niet alleen in handen komen van normale mensen, maar ook van geobsedeerde typetjes. Vandaar dat men - terecht- een dergelijke foto niet tentoonstelt.
Maar dat er bietekwieten zijn die, omdat het Polansky is, de spons vegen over een misdaad tegenover de mensheid, dat kan er bij mij niet in.

Ik vraag mij af hoeveel van die mensen die nu pro Polansky ageren, enige tijd terug op straat kwamen voor een of andere witte mars... Ik vraag mij af wat ouders van kinderen die ooit misbruikt werden door een volwassenen nu denken van de mensheid.

Maar ja... 't zal wel weer aan mij liggen en aan het feit dat ik oud ben en met archaïsche ideeën over goed en kwaad rondloop op deze knettergekke wereld.

Vanmorgen zijn we naar Auchan geweest... Pas gisterenavond kunnen beslissen, want we moesten weten dat Veerle niet moest gaan werken. Dus vanmorgen op een normaal uur opgestaan, en naar Leers gereden. We zaten immers zonder onze alcoholvrije aperitief...en die vinden we hier nergens.
Gisteren waren we nochtans ook al gaan winkelen, maar alleen het echt noodzakelijke, maar voor één keer zijn we naar Ronse gereden om te winkelen.
Dat is de schuld van Eddy, mijn buur! Hij had immers verteld over de winkel Aktion, en hoe interessant dat wel was. Dat kwam omdat ik vroeg waar hij zijn korte broek had kunnen kopen. (Ik ben al een tijdje aan het uitkijken naar korte broeken in mijn maat) Bleek dat hij die daar had gevonden aan nog geen 5 euro...
Wij dus daarheen. Geen korte broeken meer te speuren. Maar er naast is een sportwinkel (naam vergeten...sorry) en toen we daar eens gingen zien, vond ik korte broeken met heelder hopen, in mijn maat !!!!! De prijs ? 5 euro voor de eerste en voor de volgende 4...dus heb ik er drie meegebracht. Ben ik weer gerust en kan ik weer rondlopen met korte broek (al zal het weer wellicht niet dikwijls meer van die aard zijn om korte broek te dragen...)

Maar die Aktion winkel is wel degelijk heel interessant, en bij nazicht op internet, blijkt het een keten te zijn en zijn er een heleboel in ons landje te vinden...voor ons in Ronse of in Geraardsbergen.

Vanmiddag dan maar een baguette gegeten... voor een keer geen warm middageten. Moet kunnen.
en nu zit ik mij hier wat op te jagen aan mijn blog, want ik zag dat er nog tientallen mailtjes te wachten staan...druk, jongens, je hebt er geen gedacht van. 't Leven is heerlijk vol met honderden dingen om te beleven, te lezen, te bekijken...

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: