donderdag, april 16, 2009

Groen! en de seksloze mieren...

Vera DuaImage by phil125 via Flickr

Toen ik vanmorgen in Koens kamer mijn turnoefeningen aan het verrichten was,viel mij plots de natuur op... Het leek wel of op één dag heel de wereld plots groen was geworden !
De einder bij ons is nog voor 99 % een bomenrij, en plots zijn dat geen kale takken meer, maar mooie dikke groene mollige bomen...
De hemel was bewolkt, maar de horizon was licht, en bijna zachtroze, en daarvoor die massieve bomen. Het viel me weer op dat de meeste bomen zo mooi één geheel vormen! Als we bomen tekenen zijn we altijd geneigd die veel te takkerig te maken, terwijl heel veel bomen een afgerond silhouet vertonen, ook als ze kaal staan! Ze zijn bollig, mollig, zacht om zien.
En ik hoorde onderwijl de vogels kwinkeleren, allerlei soorten gezang dooreen, een kakafonie van heerlijke klanken, soms gestoord door een voorbijsnorrende auto.
Gisteren zag ik de eerste bijen en hommels,die brommend rondvlogen, zwaarbeladen van het stuifmeel van de laatste sleutelbloemen in het bos.
De vissen waren waren nog niet aan het vozen, daarvoor lijkt het water nog iets te koud, maar de rest van de wereld lijkt gek in een grote paringsdans verenigd.
Alles komt tot leven, alles wil van het warmere weer profiteren om een nieuw geslacht op deze aarde te zetten. De kraaien krijsten wild tegen een en sleurden de takken uit elkaars nest, al vechtend voor wat er bij massa's beneden op de grond te rapen was.
Alles leeft, alles komt tot bloei, de vele meiklokjes in het bos staan reeds met hun rijen bloemknopjes klaar om open te komen, sommige bloemknopjes bekennen reeds kleur, en zijn bijna volledig tot wit verkleurd.

... en dan lees ik vanmorgen dat er in Brazilië een soort mieren is ontdekt die zichzelf weet voort te planten door klonen... Er komen geen mannetjes meer aan te pas! De koningin zet zich op een mooie dag neer, en begint te leggen, zo maar, zonder paren, zonder enig contact tussen seksen, want er is maar een sekse...en dan zelfs zonder seksorgaan... Niks geen pret meer, nur eierleggen... djudedju...En ik die dacht dat er geen pret was aan het oogsten van het ei, maar aan het oogsten van het ei dat je zelf geplant had...(Van dichterlijke vrijheid gesproken...)

Nee, het lijkt mij maar niets, zo'n seksloze maatschappij. Ik heb al iets tegen de formule van het mierennest, waar elke mier zijn welbepaalde taak heeft, en daartoe uitgerust geboren wordt. De werksters komen als werksters, de soldaten als soldaten ter wereld, en een afwijking is genetisch niet voorzien... Lijkt mij maar niets, ik zie bij de mieren geen greintje dichterlijke vrijheid meer, gewoon geen vrijheid... Nu schaffen ze zelfs de enige leuke bezigheid in het nest af, en doen voort zonder seks... Zou Groen! dat weten ? Ik zie een Mieke Vogels en een Vera Dua wel daarvoor opteren... Dat lijken mij nu al behoorlijk aseksuele wezens...

Maar misschien zijn ze niet de enigen! Ik kan me voorstellen dat Il Papa, de Paus, en de andere kerkelijke bedienaren, dit artikel met vreugde hebben gelezen, en dat zij nu het wetenschappelijk onderzoek sponsoren om te zien of dat niet ook bij de mens kan ingevoerd worden... Geen zonden meer tegen het zesde en het negende gebod, geen poespas meer met condooms, niet meer te pillen, geen overspel meer...De mens eindelijk met kans op sukses vrij maken van de zonde en de zondeval... Vrouwen mogen appels plukken in het paradijs, er is geen bekoring meer van de slang...(Van allegorie gesproken).

Maar ik ben diep de put in!
Ik kan me het leven niet voorstellen zonder dat beetje peper en zout... Voor mij hoort het wel enkel en alleen thuis in het gezin, maar het hoort er Thuis, het is er een onderdeel van! Het is het zout in de soep.
Maar ja, als het zo ver komt, dan zijn er zelfs geen mannen meer.... Kunnen we met zijn allen gaan kijken naar Korperwelt, waar je een gevelde penis kunt bewonderen. Je weet wel, wij vrouwtjes samen, zusterlijk verenigd in een oud, een oeroud verlangen naar een onmogelijk geworden zondeke...
djudedju...

Geen gefluit van terrein afbakenende merels meer, geen fluitende kanaries, geen kraaiend haantje (Wat zet je dan op de Waalse vlag, een soepkip ?), geen brullende leeuwen meer (een vriendelijk poesje als wapenschild voor de Vlaming?)...Geen gebeurel meer van de edelherten op de heide...allemaal weg in een seksloze wereld... Ik mag er niet op denken! Had ik die mieren maar zelf ontdekt! Ik zou, in de hoop dat het de allereerste was met die nefaste afwijking, er een busje dure petrol op gegoten hebben, en het in brand gestoken hebben... want daar ligt het begin van het einde...

Weet je hoe kanker onder meer ontstaat ? De cellen in ons lichaam die planten zich voort, in een voortdurende vernieuwing van de cellen. Dit is een vorm van klonen...Uit ieder cel komt er een nieuwe identieke cel voort. Maar met het verouderen gebeurt het al eens dat er een klein foutje gebeurt in die reproductie. De celletjes die voortkomen uit die defecte cel, hebben dan allemaal dat foutje.... en dan nog een foutje, en nog eentje, en plots ontstaat er een wildgroei van foute cellen, en hebben we te maken met wat we kanker noemen...

Ik denk dat dit het mierennest ook vroeg of laat te wachten staat...Ooit komt er een koningin met een klein foutje in de genen, en dan krijgen we in de kortste keren frankensteinmieren... en Frankensteinmerels, en frankensteinmensjes...

Leuk vooruitzicht.
djudedju

tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

agalev stond vroeger voor anders gaan leven
later anders gaan leven en vrijen
zou je toch gelijk hebben?
nu is het gewoon groen
niet zomaar groen maar met een uitroepteken
gepikt van de cvp die ook een leesteken moest hebben bij haar naamsverandering.
hopelijk wordt het bij ldd een gewoon punt op het einde...
luc