zondag, maart 08, 2009

Pijn

Hydrangea aspera ssp. sargentiana (China: Hupe...Image via Wikipedia

het was gezellig en lekker op de kaas- en wijnavond, maar ze hebben er héél slechte stoelen, dus zitten we (alle twee) met rugpijn.
Bovendien zijn we naar de rommelmarkt geweest, en daar was er een die net wat te lang bleef babbelen (omdat ik al pijn had), dus is de pijn nog wat erger geworden.
Maar och, het gaat, al bij al hebben we enkele heerlijke momenten achter de rug, dus: we zijn content!

Nu schijnt de zon, aan de einder zitten van die grote witte wolkenbergen, maar de rest is hemelsblauw en alles blinkt in de zon (omdat het kletsnat geregend is). Je kunt niet geloven hoe de wereld plots verandert als de zon er op schijnt!

Ik zie dat mijn hortensia's (hydrangea's) ook al dikke botten krijgen. De wereld is aan het ontwaken. Gisteren zag ik van uit de badkamer, twee tortels vechten in mijn notelaar. Je hoort ook al weer de merels tjekken... Niet alleen het groen ontwaakt. Vlak voor het raam zie ik de eerste (witte) camelia openstaan. Ik had gevreesd dat die vroege bloem nog wel zou vervriezen, maar nee, hij staat er in volle glorie, terwijl de anderen nog maar knop staan te wezen.

We dromen alweer van de bloemen... God, het is nog maar van pas geleden dat ik hier in deze eigenste blog zat te klagen dat de winter, met zijn donkere dagen weer voor de deur stond, en zie, het is al weer bijna lente. Straks krijgen we ook weer de domme maatregel van het uur-verzetten voor de voeten geschoven.

Bart is al half uit de plaaster. Klinkt gek, maar toch is het zo! Hij heeft nu een afneembare plaaster. Ik had nog nooit van zoiets gehoord, maar zo kan hij zich wat makkelijker verplaatsen, en nu zie je hem dan ook druk bezig met het aan en uit doen van zijn plaaster, al naar gelang wat hij te doen heeft. Waarschijnlijk is hij binnen een week od f zo, zijn plaaster weer helemaal kwijt. Nadien zal hij zich eens laten onderzoeken of hij niet ook last heeft van osteoporose...Het is immers al de derde keer dat hij aan het plaasteren is... De specialist noemt hem zijn beste klant....

Gisteren was er een van de meisjes die opdienden op de kaas en wijnavond, wat spitsvondiger dan je normaal tegen komt in die dingen... Anny en ik drinken gewoonlijk Cola Light (Anny mag geen suiker hebben, en met de wagen drink ik geen of heel heel weinig alcohol), en de kinderen dronken gewone Cola... Toen het meisje de Cola's bracht, gaf ze ons de cola, twee lights... en twee zware cola's... Vind ik leuk.

Voila, ik ga er mee stoppen, ik heb gezien dat er nog massa's mailtjes op mij staan te wachten... en dan ga ik nog een ander figuurtje uitsnijden in zeep...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: