vrijdag, maart 20, 2009

De ruimtewandeling

IN SPACE - OCTOBER 28:  In this handout provid...Image by Getty Images via Daylife

De zoveelste geslaagde ruimtewandeling was wel eventjes anders, nieuw, verfrissend!
Voor het eerst worden zij toegejuicht door de milieuverenigingen van alle over the world!
De astronauten hebben immers, als bijkomend doel op de ruimtewandeling, grote plasticvuilniszakken onder de arm genomen, en hebben ruimteafval verzamelt ! Ze hebben onder meer de schroevendraaier die een vrouwelijke (!) medewerker eertijds had laten vallen. Zo is hun gereedschapskoffertje ook weer compleet. De captain of the crew drukte daarover zijn volle tevredenheid uit, en nam het vaste voornemen nooit ofte nooit nog vrouwen te laten klussen. (Amerikanen zijn echte macho's !)

De Japanse ruimtewandelaar beperkte zich tot het verzamelen van de onderdelen van camera's, in de hoop een lens te vinden die nu niet meer verkrijgbaar is, en waarmee hij beweert mooie foto's te kunnen maken van Moeder Aarde. Nu ja, veel meer kon hij niet verzamelen, behangen als hij was met 15 camera's en fototoestellen, allemaal japanezen. (Eentje met een Russische lens).

Eén moeilijkheid is nog niet opgelost ! Nu staat de vuilnisemmer wel netjes naast hun voordeurtje (bovenaan in de capsule - beetje gek, maar ja dat komt er van als je Russische en Amerikaanse onderdelen aan elkaar foefelt), maar ze weten begot niet wanneer de vuilniswagen langskomt. Astronaut De Winne heeft met hen contact opgenomen en hen vertelt dat de kans groot is dat vuilnis onder Belgische bevoegdheid valt, en dat het dus verboden is de vuilnis buiten te zetten voor 18 uur 's avonds van de dag voor de ophaling. Dus hebben de astronauten dan maar weer de vuilnisemmer binnen genomen, maar dat is een ellende ! Daarboven zitten ze in een situatie van gewichtsloosheid, dus de vuilnisemmer zweeft nu rond op de meest onmogelijke plaatsen. Bovendien moeten ze voortdurend weer loszwevende stukken bijeenzamelen en weer in de emmer stoppen, heel voorzichtig, anders vliegt het meteen weer weg!
Er is een pak miserie geweest met de Japanees die na uren zoeken, zijn eetstokjes in de vuilemmer terug vondt !

Op de foto zie je een van de astronauten bezig aan een herstelling van het ruimtestation ! Dat komt zo, toen hij de schroevendraaier terugvond (van die vrouwelijke techneute)(nadruk op neute), bleek die toch wel klem te zitten tussen twee onderdelen van het ruimtetuig. Bij het loswrikken van de tournavis ontstond er een lek in het ruimtetuig, en je ziet hier de astronaut bezig met het aanbrengen van een rustineke! Nogal een geluk dat gemelde astronaut een fervent wielerterrorist is, anders hadden ze serieus in de problemen gezeten !

Niet alleen verloren ze op die manier zuurstof, maar bovendien maakte de ontsnappende lucht ook nog een helse geluid van een kokende waterketel. Maar dat was nog niet het ergste! Hoe klein ook, in de gewichtloze toestand, is dat voldoende om het ruimtetuig in beweging te brengen. Nogal een geluk dat die ene astronaut zijn fiets bij had, ander had hij het tuig nooit bijgebeend. Als je heel aandachtig kijkt op de foto, kun je nog net een stukje van het voorwiel van de reddende vélo.

Tot daar het heroïsche verslag van de lotgevallen van de crew !

Fritzl is veroordeeld ! Dat verwondert mij niet als desdanig, maar wat mij wel verwondert is hoe snel dat kan ! Als ik kijk naar de oeverloze procesvoeringen in ons eigen Absurdistan, dan denk ik dat we beter die rechters die nu zich onledig houden met het ja en nee spelletje over de al dan niet bemoeienissen van de regeringen met hun rechterlijke machten, dat we beter die hoogedelwaardige dinges, eens naar ginder sturen om te kijken hoe het eigenlijk moet en kan... Maar ja, dan zouden ze niet meer kunnen klagen over hun achterstand in de verwerking van de hoogdringende zaken...

't Zal wel niet gebeuren, want vastgeroeste objecten krijg je maar heel moeilijk in beweging. 't Schijnt dat je dat loskrijgt met de inhoud van een fles cola, maar die mannen drinken heel andere dingen !

In ieder geval, ik vind het verfrissend vast te stellen dat rechtspraak ook én snel én degelijk kan !

Allee, ik ben er mee weg ! Je weet dat er morgen géén blog is hé, ik ga knutselcursussen gaan volgen... en tot mijn verbazing ook zelf les geven...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: