zondag, maart 29, 2009

Het Kwieke Krijgskonijn

Screenshot of ubuntu 8.04 running from a USB F...Image via Wikipedia

ofte The Jaunty Jackalope...
Het 9.04 Ubuntu programma is op komst !
Iedere zes maand is er een nieuwe versie van Ubuntu, iedere keer weer met een leuke naam...Maar nu is het werkelijk een NIEUW iets, met verbluffend veel nieuwe dingen !
Eind april zal ik dus wellicht weer eens de overstap maken, naar weer een nieuwe versie.
Nogal wat anders dan Windows die jaren praat van zijn nieuwe versie, dan met een miskleun komt, waardoor heel veel mensen bij hun XP versie blijven hangen, en nu rap, rap rap probeert uit te komen met Windows 7...
Geef mij dus maar Linux, en liefst de Ubuntu versie. De andere linuxprogramma's zijn meer voor "geschoolde" kwampjoeteraars... en ikke ben maar een redelijke prutser.
In de nieuwe Ubuntu zal ook cloudcomputing werkelijk ingebouwd zijn, en nog eens zes maand later zal men zelfs cloudcomputing helemaal in bouwen.
Maar ja, als je mij nu nog niet gelooft...

Zoals gisteren gemeld, zijn we ook vandaag gaan rommelmarkten...te Merelbeke. Ik vond onder meer enkele boeken...voor Bart, over weven.De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er ook enkele vond voor mij, maar dan enkel en alleen in het Licht van de Hobbyclub... (lief hé van mij ?)

Het weer is maar zozo, het heeft (weeral) water gegoten ! Nu schijnt de zon over een verzopen wereld. Toch lokt de lentesfeer, het zacht verkleuren van de bomen, het te voorschijn komen van gele knopjes van het kleine speenkruid en het gefluit van de vogels al weer een deel wandelaars naar buiten...Ze zijn wel nog goed ingeduffeld, en allemaal bewapend met grote paraplu's...Maar ook zij kruipen dus al uit de grond, samen met de wielerterroristen.

Ik heb ontdekt waarom zoveel wielerterroristen in verwarring leven !
Dat is de schuld van de tillesevie ! We zitten nu al weer in de periode waarop het scherm minstens twee keer per week vervuild wordt met renners in vorm (Nu ja!)... En laatst zag ik plots het licht ! De reden waardoor die wielerterroristen telkens menen dat ze in groep op de baan zijn ! Er was één (zegge en schrijve één stuk) renner ontsnapt. Enkele honderden meter achter hem kwamen er stuk of vier "jagende" (?) renners. Op het scherm verscheen: een gekleurd vakje met daarin "Groep 2"... Dus, is het logisch dat die éne eenzaat daar helemaal van voor, op zijn eentje ook een groep is, groep 1(what's in a Name?) !
Dat zal dan ook de reden zijn dat ik vanmorgen een eenzame fietser (niet van het liedje) zag rijden midden het rijvak...
Er zal wellicht nog ergens in de achtergrond een tweede groep van wel 4 andere terroristen gereden hebben...

djudedju !

De lucht komt langzaam weer vol met van die grote witgebulte wolkenmassa's, met een donkere, grijze, soms bijna zwarte onderkant. Heel ver zie ik onder een van die wolken schuine donkere lijntje! Daar regent het ! Hier zegt men dan: de wolken trekken water...'t Is eerder andersom, maar ja, dat is wat men noemt een dichterlijke vrijheid. Dichters zijn héél vrij! Laatst zag ik er eentje vrijen. Dat is dan een vrijer.

Een van de grootste dichters in deze moderne tijden is wel Pooh ! Hier zegt men gewoon Po tegen hem, en op tv hoorde ik al herhaalde malen Po weet, poëet voor de traagsten onder jullie...Maar ik ben aan het zjieveren, 't is zondag, dan mag dat eens.

Straks kan ik weer wielrenners gaan bekijken op het kleine scherm... Kijken naar de divers groepen. Kijken naar het ontstaan van misverstanden. En dan weer horen dan Boonen de beste was, maar dat er een ander gewonnen is... Gewoon een kwestie van expliqueren zeker ?

Wist je dat ze in het peloton Viagra pakken om rapper te rijen? Ik die dacht dat het om te vrijen was, misschien hebben zij een pakje waar de V van gevallen is ? En zou dat dan helpen ? Anders zijn er wellicht nog middeltjes die je kunt doen helpen met een lettertje af te doen of bij te plakken ! Maar doping, dat is een heel onbegrijpelijk iets weet je! Je kunt dopen met neusdruppels! Daar heb ik geen problemen mee, in onze catechismus stond wel dat je alleen met water mag dopen, maar neusdruppels horen nog bij de vloeistoffen, dus ... dat zie ik nog zitten. Maar je kunt ook dopen met pillen ! Wellicht hebben die lui zich ergens laten misleiden door die ballenbaden voor de kleuters ? En als het met plastieken ballen gaat, dan ook met pillen?
Rare mannen die mannen met vélo's.
Obelix zou het wellicht ook maar gekke dingen vinden.

ik ga stoppen, ik kan het zeveren niet laten...

tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Toon, Cloudcomputing!!! Pas op!!! Want cloud betekent wolk. Een daar komt in Belgie en Nederland steevast regen uit.

Maar zonder gekheid. Als redelijk groene Ubuntuer zal ik dat woord een googelen.

Gr. Henk