donderdag, januari 01, 2009

Nieuwejaarke soete !

1 januari 2009 ! Aan alle lezers en al wie hen dierbaar is, onze beste wensen voor een voorspoedig jaar, vol van zonnige dagen, welvaart, welzijn en vooral een goede gezondheid !

Het is weer koud, maar er hangt heel wat bewolking. De lucht zit helemaal dicht en het oosten is zelfs niet te onderscheiden van de andere windstreken, net of de zon vandaag er de brui aan geeft.
Ik zit hier te snuffelen dat het niet mooi meer is. Gisteren begon plots mijn neus te lopen (en ik er achter !). ik heb meteen de aanval geopend met alle mij ten dienste staande homeopathische middelen daartegen, en het is al iets beter. Maar het is zoals onze oude huisarts indertijd zegde: " Een valling dat duurt gewoonlijk acht dagen, en als je naar de dokter gaat ben jer er in een dikke week vanaf..." einde citaat. En de man had gelijk, tegen een gewone snotvalling is er niet zoveel te doen, snotteren en nog eens snotteren.
Ik heb wel ondervonden dat je met homeopathie de symptomen een heel stuk kunt verzachten. Je hebt niet meer het gevoel dat je helemaal aan het leeglopen bent door je neus.
En je bent er ook in enkele dagen zo goed als vanaf. Je kunt wel niet vertellen dat je genezen bent, maar je hebt er niet echt last meer van. Wel moet je dan nog een tijdje verder je pilletjes opzuigen... In die zin lijkt een snotvalling zelfs moeilijker te bestrijden dan een gewoon griepje, dat komt er met oscillocoscinnum zelfs niet meer door. Als je bij de eerste symptomen meteen reageert, komt er gewoon geen griep van.

Gehoord van die brandende parenclubs ??? Het moet er daar heet aan toe gaan ! Letterlijk in brand gegaan.
Volgens de eerste geruchten zou het wellicht om brandstichting gaan. Of de brand in de ene parenclub ook met de andere te maken heeft lijkt nog niet duidelijk.
Als het wel zo zou zijn, dan hebben we wellicht te doen met iemand die iets heeft tegen parenclubs...Om welke reden dan ook.
Denken die mensen niet na ? Voor mij zou men dergelijke figuren als ze gesnapt worden, moeten verplichten om hun gevangenisstraf uit te zitten als hulp in een brandwondencentrum, zodat ze zich bewust worden welke schrikkelijke gevolgen hun vuurtjestook kan hebben !
Op de rommelmarkt zie ik nu en dan zo'n zwaarverbrande man, die er staat met Afrikaanse beelden. We babbelen dan ook regelmatig wat. Hij is verbrand geworden in een garage, ze moesten een smeerput reinigen, toen een lamp sprong en de dampen in de put ontploften en alles in brand zetten. Zijn vader vertelde me dat hij 7 maanden in het hospitaal lag en veertien keer geopereerd werd... De man reed dagelijks de 128 km naar de kliniek en terug om zijn zoon moed te geven... alle zorg ten spijt draagt de man nog steeds over al zijn zichtbare delen huid, de verschrikkelijke lidtekens...
De pijn die deze mensen doorstaan tijdens de genezing zijn verschrikkelijk. Je moet maar eens een kleine brandwonde hebben, hoeveel pijn dat doet ! Als je dan weet dat in de beginperiode de dode huid telkens, dagdagelijks moet worden afgepeld...je mag er niet aan denken.
Voor mij moet je die pyromanen daar eens mee confronteren, vergeten ze misschien het zicht op de vlammen en denken aan de slachtoffers !

Gisterenavond zijn we, tegen onze gewoonte in, weer opgebleven tot 12 uur... De derde film van "In de ban van de Ring" speelde op tv... en hoewel ik helemaal geen fan ben van tv; een mooie film zie ik wel eens zitten.
Ik heb de boeken gelezen (eerder verslonden) en de film volgt tamelijk getrouw de boeken. Eigenlijk is het een sprookje voor volwassenen... een wereld uit fantasie ontsproten waarin een strijd tussen goed en kwaad zich afspeelt. De decors en de tracages zijn fantastisch mooi, en beantwoorden aan de beschrijvingen van de boeken. Mooi, we hebben weer met volle teugen genoten ! Maar Anny heeft weer slaap tekort... Zij moet haar 8 uren slaap hebben, of ze voelt het heel den dag.

Nu gaan we nog eens rap naar Bart om de dieren te voederen en vooral drinken te geven, en deze middag komt Veerle en de kinderen hier om fondu te eten. We vieren niet echt nieuwjaar, ons feest gebeurt met kerstmis, het feest van het Licht...

We moeten ook (op nieuwjaar !) de vuilnisbak gaan buitenzetten, want morgenvroeg komt de vuilnisophaaldienst langs bij Bart...

Dat is meteen de reden dat het vandaag een kort blogje is... In al de tijd die ik hier zit te typen heb ik nog geen mens gezien... Het lijkt wel of de wereld na zo'n oudejaarsnacht uitgestorven is... en toch moeten er her en der mensen, ook op deze dag aan het werk zijn... Ik wens hen speciaal een goed jaar toe, waarop de mensen duidelijk hun appreciatie tonen voor de mensen die, terwijl wij zitten te niksen, hun nikkel moeten afdraaien om alles voor ons in beweging te houden...Ons te verzorgen in hospitalen en in homes, ons vervoeren, ons licht en warmte geven... en noem maar op...

tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

toontje en annie,
en al de rest die ook de commentaren leest...
bedankt voor de blogs
ik zit hier af en toe ook te bleiten maar dan van het lachen
ik hoop dat 2009 ons nog veel leestplezier geeft en we bieden u bij deze onze hoop aan op een gezondheid die stabiliseert of verbetert
van ons allen : een zalig en gelukkig nieuwjaar
luc en rita en de rest van de bende