woensdag, september 24, 2008

V.N.

Tussenkomst van de V.N. niet nodig in België !
dixit mini-ster De Gucht, de woestste bemiddelaar ooit.
Is dat effen een pak van ons hart ! Stel dat ze hier blauwhelmen gelegerd hadden ! Als we horen wat onze eigen blauwhelmen uitgespookt hebben in Afrika (ligt in Amerika volgens K3)...
Het volledig relaas daarvan kun je lezen in "de laatste met het nieuws", een van onze onovertroffen persorganen, die De Gucht ook nog laat verklaren dat het hier geen geschil betreft tussen etnische groepen... Waarvan akte !
Hij heeft trouwens overschot van gelijk!
Het is alleen een geschil tussen parlementairen die alles op alles zetten om niet te moeten klappen van de echte problemen... en zeker niet zo ver willen komen dat ze er ook iets moeten aan doen, want doen, dat is werken, en Werken, daar hebben ze bij ons een gemeente van gemaakt, in het mooie West Vlaanderen, naast Zarren...
Tot zover onze tussenkomst in de V.N. ...
sjongejongejonge
djudedju
xxx(gecensureerd)

't Regent, niet erg, maar 't is natte regen. Maar 't zou maar voor een dag zijn. Dan zouden we terug vallen in de indian summer. Ziede wel dat ik gelijk heb ! We hebben duidelijk een verschuiving van onze seizoenen ! Twee natte moessons, gescheiden door telkens een korte periode van zon, net genoeg om u te doen beseffen wat ge allemaal tekort komt in de rest van het jaar...

Morgen zal de blog veel later verschijnen dan normaal! Anny moet naar de specialist. Nee, er is niets aan de hand, gewoon klein onderhoud, smeren en olie en zo... En vooral een pak voorschriften voor medicamentjes en natuurlijk een verzekering op het inkomen van de specialist. Diene mens moet ook leven hé.

Dus, niet te vroeg komen loeren of er al weer tekst is... 't zal een pak later zijn dan anders. Hopelijk is er geen nieuws, want geen nieuws is goed nieuws, zeker als je bij de specialist gaat. Als die iets nieuws ontdekken is het gewoonlijk geen betering. Nu, met Anny gaat alles goddank, opperbest. Sinds haar medicaties op punt gezet zijn, is ze weer helemaal de oude, van ver voor haar ziek zijn. Gisteren heeft ze de haag geschoren, en ik heb met ons nieuw machine de gevallen bladeren op onze oprit en voetpad opgezogen. Ik weet niet hoe het komt, maar al de bladeren van heel de wijk willen precies altijd op onze oprit liggen. Het zijn niet alleen de blaren van mijn notelaar en van mijn linde, maar heel wat van de bladeren van de buren (de villa iets verderop) verkiezen hier ook woonst te kiezen... Maar nu met mijn machien ! Alles belandt in een grote zak, zodat het machien steeds zwaarder gaat wegen. Eens de zak vol, ga ik tussen de bloemen staan, open de rits en de fijngemalen bladeren vormen een warme bedekking voor de plantenvoetjes. Vanmorgen zag ik dat er alweer bijna even veel bladeren lagen als gisteren. Op die manier gaat de grond in mijn bloemenperkjes straks hoger komen dan mijn venster...

De maïs voor mijn deur begint ook al rijp te worden, en ook die vertoont al gele tinten in zijn blaren. Hopelijk komen ze binnenkort die muur slechten ! Dat zou kunnen, als het maïs is om te hakselen, dat doen ze liefst als er nog wat groen inzit, maar is het omwille van de maïsgranen, dan zijn we er nog niet vanaf!

Ik mis mijne vue op het mooie landschap voor mijn raam. Ik krijg seffens nog een nieuwe soort fobie: maïsfobie !

Nogal een geluk dat het hier (nog) niet warm genoeg is om soya te zetten, dat groeit ook meer dan 2 meter hoog, en schijnt de ideale plant te zijn om af te wisselen met...maïs. Dat komt omdat soya blijkbaar stikstof in de bodem inbrengt. God spaar ons daarvan ! Bovendien is soya een heel gevaarlijk product ! Iemand die veel soyaproducten eet heeft minder dan de helft spermazoïden dan iemand die dat niet eet ! Bovendien schijnen wij vooral, al onze protesten ten spijt, vooral maïs en soya te eten waarvan de dna is "aangepast"... In het geval van soya is die aanpassing er vooral op gericht dat je de soya ook zelf kunt besproeien met giften ! Normale soya is zo teer, dat men eventuele besproeingen heel zorgvuldig moet doen, komt het gift in aanraking met de soyaplant, dan gaat het kapot... Omdat het veel makkelijker is zo maar in het wilde weg te sproeien, past men de soya een beetje aan, zodat hij tegen het gift kan... Hopelijk kunnen wij er ook tegen hé???

Maar het gevaarlijke van die "aanpassingen", is dat het niet controleerbaar is! Dat betekent, dat de bestuivingen van een normaal soyaplantje, makkelijk kan gebeuren door een bij die van een "aangepast" veld komt, en het resultaat is dat je dan, zonder het te beseffen ook op dat veld eenaangepaste versie hebt. Men weet ook niet hoe men dat kan vermijden, en nog minder hoe men het kan terugschroeven. Dus, mocht binnen enkele jaren blijken dat er nevenwerkingen zijn door die aanpassing, dan kunnen wij het niet terugschroeven, en is de enige mogelijkheid: geen soya meer...
Maar het gaat nog verder ! De meeste van die aanpassingen zijn gepatenteerd. Dus eigendom van een bedrijf. In werkelijkheid moeten wij maar van één bedrijf spreken, de andere tellen op wereldvlak niet eens mee, het bedrijf Monsanto.
Nu gaat Monsanto zo ver, dat ze op de velden van de boeren die geen "aangepast Monsanto soya" planten, stalen gaan nemen. Vinden ze die aanpassing, die er door kruisbestuiving onvermijdelijk komt, dan schotelen ze de betroffen boer de rekening voor, x aantal jaren achteruit... De ene na de andere boer wordt zo het faillissement in gedreven, en Monsanto krijgt niet alleen het alleenrecht op soya, maar is ook eigenaar van bijna alle landbouwgrond aan het worden.
Maar het gaat nog verder ! Monsanto heeft ook patent genomen op een bepaald soort varkensgen... Nu heeft een duitse varkensboer bewezen dat dit gen in werkelijkheid in bijna alle varkens zit van nature uit, en dat dit dus geen eigendom van Monsanto KAN zijn... Maar de zaak is nog steeds niet volledig uitgevochten, en het Monsanto-leger zet alle middelen in om het te halen. Dat zou in feite betekenen dat op termijn gewoonweg alle voedsel zou kunnen beheerd worden door één machtsinstituut: Monsanto...
Toch eventjes slikken hé ?
De prijsbeheersing, de hoeveelheid... en noem maar op, allemaal in handen van een bedrijf, die er alleen op gemaakt is winst te maken... Adieu bevolking van de derde wereldlanden ! Zij kunnen niet betalen, geen winst is geen eten.

Maar ja, ik zie het weer veel te zwart hé... Een bedrijf doet zoiets toch niet ! Het zou ondenkbaar zijn hier honderden mensen werkloos te maken en een ander bedrijf in een goedkoper Roemenië het werk te laten doen... dat doet een bedrijf toch niet ?

Weet je, ik denk dat wij met een nieuw fenomeen te maken hebben, en dat wij een antwoord op dat fenomeen moeten zoeken. Dringend!, want zij zijn al volop bezig met een nieuwe soort industriële revolutie ! Hoog tijd dat wij een sociaal antwoord vinden !

Maar nee, hier zitten de politici te zwammen over problemen die zij zelf gemaakt hebben. (Hebben ze de techniek afgekeken van Monsanto ?)

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: