vrijdag, februari 01, 2008

worstjes ?

Gekke titel? Het wordt wellicht nog gekker als ik je zeg dat je die worstjes bij je hebt en dat ze niet bestaan.

U hebt wellicht al allemaal van die wondere beelden gezien waarin heel andere dingen verscholen zaten, en misschien hebt u ook al van die 3D beelden gezien, waarin je, als je op de juiste manier kijkt ineens een voorwerp ziet verrijzen uit de achtergrond, en van zodra je weer normaal kijkt kun je dit beeld absoluut niet terugvinden...

De worstjes uit mijn titel zijn ook zo iets !
Ga eens rustig op je stoel zitten, iets voorover gebogen, met je ellebogen op je knieën. Breng nu je handen naar elkaar, de vingers lichtjes van een, tot je met je vingertoppen zachtjes tegen elkaar zit.
Kijk nu tussen je vingers door naar de grond.
Zie je de worstjes ? Nee, er niet naar kijken, of ze zijn weg !
Je kunt ze nog veel beter zien als je je vingertoppen twee, drie millimeter uit elkaar doet ! en niet vergeten: scherp naar de grond kijken, naar het dessin van je vloertichels of je tapijt... Nu zie je - heel gek - stukjes vingers, net tv-worstjes in de lucht hangen, tenminste, zolang je naar de vloer kijkt ! Als je nu langzaam je handen een beetje verder uiteen doet, worden de worstjes kleiner, breng je je vingertoppen weer dichter bijeen, dan worden de worstjes groter.

Gek hé ?

Je hoeft dus niet de deur uit of je pc aanzetten om gekke dingen te zien !

Als je heel aandachtig bent, zul je wellicht aan de een of andere kant ook nog stukjes spookvinger zien, waar je los door lijkt te kijken. Bij mij is het toch zo. In feite is dat spookbeeld het echte beeld, dat door dat je naar de vloer kijkt verdwenen is.

Leer dit truukje niet aan mensen die altijd honger hebben... het zou ze kunnen inspireren tot een nieuwe aanval op de koelkast of de blikopener.

(Ik had dit eigenlijk aan het begin moeten zetten zeker ?)

Gisteren was het waaiende wind, en nu zie ik amper een takje bewegen. Wat wel opvalt is dat na een fikse wind, de lucht precies veel klaarder is. 't Zal dus toch wel zo zijn dat er hier stof hangt hé ! Ik heb weer een studie gelezen van een prof die ingaat tegen de gekte rond de klimaatsverandering. Als je dan ziet wat ze ons allemaal zinloos gaan doen betalen ! Ik kan me niet ontdoen van de indruk dat het allemaal een opgezet spel is om ons weer onder de knoet te krijgen ! We moeten weer naar de tijd van vroeger, van meneer de baron, meneer de burgemeester, meneer pastoor.... en al bibberen en beven als je ze nog maar ziet komen. Terug naar de tijd van de macht in handen van enkelen, de rijken... en met macht die in de familie blijft ! Hoogtijd dat de organisaties ook eens meer lezen dan wat ze ons voorknauwen, en wakker worden !
Je hoort mij niet zeggen dat er niets moet gedaan worden aan het milieu, integendeel, maar het is niet zo dat de wereld zal gered worden als wij allemaal met dikke pullovers aan in huis gaan zitten ! Dat is allemaal bullshit ! De verwarming is een natuurlijk en regelmatig terugkerend fenomeen, die niets of bijna niets te zien heeft met de vervuiling ! Bovendien moeten we de aandacht veel meer richten op de problemen van de verwarming dan te vechten tegen de schijnredenen ! De zeespiegel zal stijgen, of we nu maatregelen nemen of niet, dus moeten we veel eer inspanningen doen om de aarde te vrijwaren voor de overstromingen ! Heb je al eens bedacht wat er zal gebeuren als al de landen aan de zee grote stukken terrein zullen verliezen? Dan zullen ook de meest vruchtbare gebieden verdwenen zijn, en zullen al die mensen op een veel kleiner oppervlakte, en dan nog op de meest onvruchtbare stukken moeten gevoederd worden...van ? van de olie die we uitgespaard hebben ? Zouden we niet eerst daar onze aandacht aan wijden? Zie je al heel Bangladesh vluchten naar het land van de vijand ??? Dat zal daar leuk worden hé ? En dat fenomeen zal heus niet alleen in Bangladesh gebeuren, maar aan bijna alle kusten !

We moeten dus wel maatregelen nemen tegen de verwarming, maar niet tegen de verwarming op zich, maar tegen het onvermijdelijke stijgen van de zeespiegel want daar zal het zijn dat de ramp zal plaatsvinden ! Herinner je je nog de beelden van de tsunami ? Herinner je je dan ook nog dat dit land bijna niet uit de zee omhoogsteekt ? Dat het bijna één groot strandgebied is ? Laat daar de zee eens 30 cm à 80 cm stijgen ? Je zult er niet meer moeten gaan zonnebaden ! Nee, al het volk dat nu daar woont zal naar hier opschuiven, naar de stukken land die nog droog zijn.

Als men ons al zou doen inleveren om iets te doen tegen de klimaatsverandering, dan is het dat ! En dat zullen we heus niet kunnen opbrengen als we de economie loodzware lasten opleggen...

Nu, wat zit ik hier te memmen, wat baten kaars en bril als de politieker niet horen en wil... Nee, de wereld raakt meer en meer in handen van ultra-rechts, en is er in geslaagd de zogenaamde progressieve groenen voor hun kar te spannen ! De krijtlijnen van de toekomst zijn uitgezet, en de macht moet terug naar enkelen, naar de echt rijken, naar de echt machtigen van deze wereld. Een mens zou bijna spijt krijgen dat het communistische tegenblok verdwenen is of aan het verdwijnen is als we China nog als communistisch zouden beschouwen. Ik krijg lust om de internationale te zingen, maar dat zingen de salonsocialisten, en die doen er niets aan, te contrarie...het lijkt wel of iedereen meehuilt met de wolven in het bos...

En als je mij niet gelooft, kijk dan eens naar de persoonlijke inspanningen van de grote manitou van de klimaatsbeweging, Al Gore... Hij rijdt met de meest vervuilende wagen die je kunt kopen, hij heeft thuis energieverslindende installaties, en hij denkt er niet over deze weg te doen... Hij hoort immers bij diegenen die moeten overblijven in de echte machthebbers !

Ik ga stoppen met me kwaad te maken, ik voel me als de prediker in de woestijn. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig gebouwd is als vroeger die negertjes op de toonbank van de winkel en de lessenaar van Masoeur Hubertine in het schooltje...Je stopt er een frank in, en het negertje knikt...Nu zie ik heel de wereld voor zijn kijkkastje zitten knikken...
Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: