dinsdag, februari 12, 2008

Search Belgium

Ik heb de toolbar van Google op mijn pc geïnstalleerd. Nu staat er steeds een icoontje Search Belgium...Ik wist niet dat het kwijt was ?
Ik ben ook geabonneerd op News Belgium van Google. Daar verzamelen ze op mijn verzoek voor mij ook de berichten van de Vlaamse Ardennen... Daar las ik dat er een hoteleigenaar in de Vlaamse Ardennen zijn gasten filmde door een spiegel. Bij verder lezen ging het over Durbuy... Die keeskoppen weten zekers niet dat wij hier al miserie genoeg hebben in ons Absurdistan, nu geven zijn onze Waalse Broeders ook al de indruk dat wij Durbuy en de Ardennen hebben geannexeerd.

Maar ja, je moet toegeven, we leven inderdaad in een voor vreemden onbegrijpelijk landje... Bij mijn weten zijn wij een van de weinige west europese staten waar nog stammentwisten heersen...Als dat in Hafrika gebeurt, dan schrikt daar geen mens van, maar als ze zoiets beschrijven van het landje waar dan ook nog de hoofdstad van europa is gevestigd ? ? ? ? En ik vertel geen fabeltjes, op die manier worden wij beschreven in de overzeese pers !

Er is nochtans een heel simpele oplossing ! Steek alle politiekers in een boot naar Afrika, (daar zouden ze zich thuis voelen) en hier heb je direct geen moeilijkheden meer...

Ik drijf over ? Niets van ! Heb jij al ooit ruzie gehad met een waal omwille van zijn anders zijn ? Of ken jij een waal die ruzie zoekt met ons omdat wij vlaming zijn ? Ja ? Dan ben jij ook besmet door het politieke virus en die waal ook ! Ik dacht dat je uit de vorige alinea wel begrepen had dat politiekers uitgesloten waren...
Ik zag gisteren toevallig een stukje "Man bijt hond" waarbij ze de Walen uitnodigden hier te komen werken in Vlaanderen, en ondertussen beelden gaven van de vlamingen die indertijd van arremoe moesten gaan werken in de mijnen of in de bieten (Frankrijk)... De bedoeling van dit filmpje was weer duidelijk smerig en vol kwade intentie: Zie ne keer hoe de walen (en de fransmans, maar dat verzwegen ze even voor 't gemak) ons indertijd hebben behandeld !
Ja, dat was zo, maar men vertelde er niet bij dat dit lot geldig was voor alle arbeiders in die tijd en voor iedereen die toendertijd op "logement" moest om te kunnen werken !
Men vertelt er ook niet bij dat amper 20 jaar geleden nog veel bouwvakarbeiders zo gelogeerd waren als ze ver van huis moesten gaan werken. Er waren niet alleen strenge wetten maar ook actievere inspecties nodig om die misbruiken er uit te krijgen !
En het is pas enkele jaren dat men grotendeels dergelijke toestanden heeft opgekuist bij de fruitplukkers in ons eigen vlaanderen... Herinner je je nog de beelden van die Sikhs in onze fruitstreek ?
Die beelden hadden niks te zien met de houding van de Walen, maar met de houding van de werkgevers in Wallonië en Frankrijk... waar toen onze mensen heen moesten omdat hier geen werk was ...
En wees gerust, moesten wij ook maar één ogenblik onze werkgevers loslaten, dan was het weer zo ! Herinner je maar die vreemde sukkelaar die ze halfdood te vinden hadden gelegd omdat hij niet ingeschreven was, en dus geen arbeidsongeval kon hebben !
Maar dat heeft niets te zien met de Walen, noch met de Vlamingen !

Ja, er was wel een scheefgroei tussen Vlamingen en Walen inzake geschooldheid, maar dat had grotendeels dezelfde reden, hier moesten ze gaan werken omdat er geen geld was om te studeren ! Wat wel fout liep, en wel degelijk kwaad bloed heeft gezet, was dat er geen verder onderwijs mogelijk was, tenzij in het frans ! En het heeft jaren verzet gekost om het nederlands in België te doen erkennen als een valabele taal ! Maar in feite waren we er ook daar niet zoveel slechter aan toe dan de Walen, want hun taal is nu nog altijd niet erkend voor onderwijs doeleinden. (Weliswaar een beetje hun eigen schuld, maar toch ! ) Voor de kinderen die naar school gingen was (is) het net zo goed een vreemde taal ! Nu weliswaar veel minder, omdat het waals aan het verdwijnen is, net zoals onze streektalen.

Maar ook al waren die fouten er, je kunt die niet retroaktief herstellen ! En nu daarvoor dwars gaan liggen ??? Ben jij nog altijd kwaad voor iets wat je schoolmakker van toen je had aangedaan ? Zou je hem nu nog steeds willen iets terug "lappen" ? Nee, hooguit is het als je hem nu, veertig jaar ne datum, toevallig eens tegenkomt, is dat een van de vele herinneringen uit dat mooie verleden... Waarom moeten wij dan nu nog steeds kwaad zijn voor wat een vorige, vorige generatie deed ? Als je nu nog steeds anti-duits zoudt zijn, dan zou men je scheef bekijken, en dat is minder lang geleden... En Napoleon wordt nu vereerd...

Nee, we hebben geen reden om die oude koeien uit de gracht tehalen ! We hebben echter redens te over om al die politiekers, die ons opjutten om hun vele plaatsjes veilig te stellen, buiten te zwieren ! Met het invoeren van al die splitsingen zijn ze er in geslaagd hun eigen tewerkstelling meer dan te verdubbelen door het scheppen van steeds meer regeringen en steeds meer provincies... En wij betalen dat ... zonder één zinnige reden ! Zij zijn het die steeds maar weer pogen het laken van zuid naar noord en van noord naar zuid te trekken...terwijl iedereen weet dat de enige manier om warm te hebben is het laken netjes over je te verdelen...

Oh ja, ik ben Vlaming, en bewust ! Maar ik ben ook Belg en nu zelfs Europeaan ! En overtuigd ! Want ik zie dat door die formule de vrede beter kan bewaard blijven dan in het oude systeem, waar regeringen, net zoals nu onze politiekers, steeds maar weer stukjes van de ander wilden afpitsen !

En zeggen dat het hemels schoon weer is ! Dat ik deze namiddag voor de eerste maal naar de hobbyclub ga... wat lig ik me hier druk te maken? Oh ja, ik weet het weer...Ik ben aan een boek bezig "De oorlogen van de twintigste Eeuw"...Genoeg om je plezier te vergallen voor wééééken !
Foto's van schepen die zinken, met daaronder laconiek : zes overlevenden... Foto's van mensen op de vlucht voor het oorlogsgeweld... een foto van een Duitse soldaat die onder de tanks gesukkeld was...Je zag aan de vorm van de kleren dat daar wellicht een man lag...
En dan, als al die ellende hier uit onze regio's verdwenen is, dan gaan ze hier onder elkaar boel maken, en dan krijgen we een minister die beslist dat hij best wat van onze mensen naar de oorlog kan sturen... Tot op heden waren de belgen in die regio's nog gespaard omdat ze in Libanon de streek ontmijnden (letterlijk en hopelijk ook een beetje figuurlijk), nu zijn ze plots weer een deel van de vijand(en)...
En weet je wie daar die oorlog heeft geschapen ???
Juist: de politiekers

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: