maandag, oktober 01, 2007

Flanders expo...

Gisteren was er rommelmarkt in Flanders expo te Gent. Voor de zoveelste keer zijn ze er heel de boel qua parking en wegennet aan 't herdoen. Eerst was er de aanleg van de speciale tramlijn (Gisteren hebben we er een ultra moderne tram zien arriveren, echt een crème, een bijou, een design om U tegen te zeggen !) en nu zijn ze er de wegen weer aan 't heraanleggen, vermoedelijk voor de komst van Ikea en consoorten... Op sommige stukken terrein zie je ook dat ze al bezig zijn met de grondwerken.
Ik vraag me af wat ze dan zullen doen met de betaal-parking... Gisteren was het al leuk om zien! Er was een hobby-beurs en de sjacherbeurs(rommelmarkt). Bij de hobbybeurs moest je normaliter een parkingticket kopen, en bij de rommelmarkt is de parking gratis... Ik had voor alle zekerheid het ingangsticket van de rommelmarkt bij gehouden, maar er was geen controle...Ik vraag me af hoeveel sukkelaars er een parkingticket hebben gekocht aan 4 euro 't stuk ???
Nu is het soms al krap om te parkeren bij grote evenementen, wat gaat dat worden als die grote winkelketens er ook nog bij komen? Ik ben een paar keer naar Ikea geweest te Ternat, en daar was een grote bomvolle parking van Ikea alleen... Ik vrees met grote vrees voor de parkeerplaatsjes...Voor één keer was er ook geen parking voorzien voor de gehandicapten, en daardoor stonden we op een aparte en redelijk dichtbije parking, maar toch verder dan normaal. De andere mensen stonden op een parking die toch wel behoorlijk ver af was van de activiteiten... Best dat het gisteren niet regende.

Ik had geen rolwagen bij, omdat ik weet dat daar een bar is ook, maar ik heb met die verre parking erbij, toch wel drie keer wat moeten gaan uitrusten. Nu, het heeft gegaan. We zijn zo toch even buiten geraakt... Ik moet echt mijzelf dwingen om iets te doen, sedert die diarree raak ik niet echt weer op gang, ik heb nog veel vlugger dan vroeger een helse stijging van de pijn.

Nu ja, het helpt niet om er over te zagen en te klagen.

Het weer werkt ook niet mee, het is weeral aan 't regenen. Morgen is het weer schilderles, en mocht het bij wonder woensdag goe weer zijn, dan kunnen we gaan vissen... Mocht het goed weer zijn...maar dit jaar is de kans op goe weer extreem klein. Misschien hebben we wel ooit nog zo'n jaren gehad, maar ik kan er mij toch echt geen herinneren... Het slechtste jaar wat verlofperiode betreft, was het jaar dat ik hier de klinkers heb aangelegd in mijn tuin, dan heeft het drie weken lang geregend, en iedere middag en avond moesten we droge kleren aantrekken... Maar zoals nu, nee, zoiets kan ik mij niet herinneren. In het voorjaar hebben we zowat een maand extreem mooi en warm weer gehad, en sindsdien is het zonder echt op te houden slecht gebleven. We waren al zielsgelukkig als we eens twee dagen naeen geen regen hadden...

Ik behoor tot de mensen die afzien onder dat weer...wellicht ook door meer pijnen, maar het werkt ook psychisch op mij, ik zou er depressief van worden op den duur ! En zeggen dat de dagen nu ook al fameus gekort zijn, en dat we 's morgens met licht moeten zitten en al vroeg 's avonds ook al. Ik heb een hekel aan die sombere dagen...

Morgen moet ik enkele werken pyrografie mee nemen naar de schilderles, de leraar heeft blijkbaar nog nooit zoiets gezien, en kan zich geen voorstelling maken wat het is. Ik ga ook het schilderwerkje waar ik thuis aan bezig ben meenemen, om er ginder aan voort te werken, want het werk van mijn "les" is al bijna af...De leraar zit wat in de knoei met mij, ofwel moet hij mij andere taken geven dan het normale lessenpakket, ofwel moet ik mij wat bezig houden met "tussenwerkjes". Ik leer ondertussen wel acrylverf kennen.

Ik ga er mee stoppen, het regent zo mooi, ik ga er een beetje naar zitten kijken...

tot morgen?

Geen opmerkingen: