vrijdag, oktober 26, 2007

National Geographic

Kijk, tot op heden was ik een fervent aanhanger van dit maandblad. Maar daar de laatste tijd ook daarin steeds meer publiciteit staat, en ik meer en meer mijn gading vind in Quest en Triv, besloot ik mijn abonnement niet te verlengen.
Wat blijkt, ik kan dat niet zo maar, je moet een hele periode voordien je opzeg geven, anders loopt hoe dan ook je abonnement door! Als je me niet gelooft, lees dan wat zij noemen de colofon, de hele kleine lettertjes waar je ook uitgevers en dergelijke vind, en wat geen kat leest ! Daar staat het inderdaad in minuscule lettertjes...
Veel kan ik hen allicht niet schaden, maar u bent in elk geval verwittigd van hun praktijken, en als u nu doet zoals ik doe, en hun werkwijze aan iedereen vertel, dan zullen ze misschien wel steeds minder brave zielen kunnen treffen.

Voila, dat moest me van 't hart !

Ik reken er op dat u aan al uw vrienden en kennissen dit verhaal vertelt, en ook hen verzoekt het verder door te vertellen ! Ik moet ook Bart verwittigen, want die heeft ook een abonnement ! (Door mij nog wel !)

Ik krijg daar de kriebels van ! Denken ze nu echt daar veel winst uit te beuren? Wel, laten wij met zijn allen tonen dat ze mis zijn !

Ik vertelde dat aan een vriendin waar we gisteren op bezoek waren, en die vertelde wat een miserie zij gehad had om van de boekenclub ECI van af te geraken. Nu, dit wist ik, want ik had indertijd dat contract eens bekeken voor een van mijn leden, en hem uitgelegd hoe hij er vanaf kon raken...

Daar ligt de zaak ietwat anders, omdat zij u inderdaad een contract voorleggen (weliswaar met veel kleine venijnige lettertjes), maar in het genoemde tijdschrift teken je nergens een contract op zich, het staat (volgens hen duidelijk) in hun colofon. Mag ik u, geëerde lezers en lezeressen, eens vragen of u al ooit eens de uitgevers en fotoverantwoordingen en dergelijke meer die je ergens in een klein hoekje, veelal op blz twee,hebt gelezen? Ik ook niet. Nu doe ik dat dus wel, en ik raad u aan hetzelfde te doen !

Zoek in ieder tijdschrift of wat dan ook, als er kleine verborgen berichtjes staan... je kunt nooit weten wat dit allemaal meebrengt !

Wat mij verbaast is hoe klein ze kunnen drukken ! Ik heb bij sommige van deze "openbaringen" echt een vergrootglas moeten nemen om het te kunnen lezen. Ik weet dat mijn ogen niet meer die van een twintigjarige zijn, maar ik lees nog steeds zonder bril. Dus de bedoeling is duidelijk, ze willen niet dat je dit leest ! Ze zijn oftewel verplicht die mededelingen te doen, ofwel willen ze je met een of ander in de zak zetten !

Het bewijs dat zij niet willen dat je dit leest ? In ieder tijdschrift zitten één of meerdere kaarten om een abonnement op hun tijdschrift te nemen, of cadeau te doen. Op die kaarten staat dit reglement niet, of hoogstens een korte (en ook zeer klein gedrukte) verwijzing naar "een" reglement, waarvan ze niet zeggen waar je dit kunt vinden...

Nu, het gaat over geen fortuin, en ik ga er geen moment pijn van hebben, tenzij een pijn van weerzin telkens ik nu dat boekje zal zien. Ik zal het ook eens vertellen tegen mijn krantenboer, die man heeft uiteraard liever dat ze maandelijks bij hem komen dan een abonnement te nemen, daar heeft hij een flink argument in zijn voordeel mee !

Ik heb nu steeds minder abonnementen, en na die ervaring zullen er zeker geen meer komen !

Bovendien zie ik mijn maandelijkse bezoekje aan de krantenboer als een uitstapje, een verzet, en god weet hoe belangrijk een verzetje is in mijn geval !

Voila, een kort en kwade blog !
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: