maandag, juli 09, 2007

Vakantie !

Deze morgen was het abnormaal stil voor een maandagmorgen. Toen pas bedacht ik dat voor de meesten de langverwachte vakantie aangebroken was!
Bart nog niet, die neemt zijn vakantie altijd in augustus, maar bijna al de anderen hebben hun verlof nu.
Het is merkelijk stiller hier, op de grote baan hoor ik ook veel minder verkeer.
Alles komt tot rust.
Maar waar iedereen hoopte op goed weer, het slechte weer is niet op vakantie.

Gek hoe je daar pas op let als het zo ver is, als je zelf niet meer naar die vakantie toe leeft... Je wordt ook niet meer gealarmeerd door de plotse studieijver van de kinderen voor de grote examens, want de kinderen zijn allemaal de deur uit. Neen er is niets dat je wijst op "vakantie", want je bent al altijd thuis, naar mijn gevoel veel te veel thuis, maar ja, dat is een van de gevolgen van mijn ziekte...

En zo zie je, dat bijna alles je terug met de neus op je ziekte drukt. Dat is een van de lastige dingen aan ziek zijn, je kunt je er niet van los scheuren, je wordt er steeds weer met de neus op gedrukt.

Gisteren kwam Veerle hier binnen met drie zakken boeken... Ze had ze gekregen van Geertrui, een vriendin, om ze aan mij te geven. Geertrui is ook een pijnpatiënt, ze lijdt aan CVS (Chronisch-Vermoeidheids-Syndroom) Ze heeft veel pijn, en een boek "leest" ze niet, wel soms via cassettes, vertelde Veerle mij.
CVS is een ziekte die blijkbaar alleen voorkomt in het rijke westen. Waarschijnlijk is er dus een binding met onze manier van leven, maar men heeft nog niet de vinger kunnen leggen op de echte oorzaak, en evenmin op een doeltreffende geneeswijze. Het feit dat het alleen voorkomt in het rijke westen, heeft nu nog steeds tot gevolg dat sommige dokters zeggen dat het tussen de oren zit. Gelukkig zijn er steeds meer aanwijzingen dat het een echte ziekte is, want vroeger hadden die patiënten heel wat miserie om te "bewijzen" dat ze werkelijk ziek zijn. Ik hoorde zelfs nu nog in de pijnkliniek opmerkingen in die zin van dokters.
Het moet dubbel erg zijn als je echt ziek bent en de dokters zeggen dat je helemaal niet ziek zijt...Gelukkig zijn er nu al enkele tastbare zaken die wijzen op het werkelijke bestaan van CVS, en zijn er wat minder moeilijkheden om aanvaard te worden als ziek door de mutualiteiten. Vroeger moesten die mensen naast hun zikte ook nog eens een gevecht aangaan om hun ziekte te bewijzen! Gelukkig is dat stilaan aan het beteren!
Als boekenworm ben ik extra blij met die stapel boeken...Ik heb wel een probleem! Ik heb in mijn boekenkasten zo'n 4.500 boeken zitten, en heb nu al een serieuze stapel zo maar op de grond liggen...Ik vermoed dat ik nu al een stukje boven de 5000 boeken zit... Dat zal wat worden als ik ooit mijn pijp uitklop !!! Ik tel dan nog niet eens de stapel heiligen-levens mee die ik als erfdeel kreeg van een groottante. Die tante had gevraagd dat ik ze naderhand zou schenken aan 't gevang... 't Menske was héél erg katholiek, en hoopte wellicht dat die heiligenlevens nog het zieltje van een of andere bandiet zouden treffen en tot bekering treffen... Ik zie echter geen gevang die ook maar zou geïnteresseerd zijn in dergelijke boeken, en nog minder een gevangene. Het zij oude boeken, dat wil zeggen dat ze veel langdradiger zijn dan nu in onze tijd, en bovendien zijn ze allemaal om ter zeemzoetst, en dat is ook al uit de tijd...Neen, ik durf het niet aan een gevangenis voorstellen, die mannen zouden wellicht niet meer bekomen van 't lachen... Ik durf die stapel echter ook niet goed wegdoen...dat is net iets wat dan weer wringt met mijn geweten. Mocht u een of ander klooster kennen die interesse heeft???? Misschien houdt er hier of daar nog wel een nonneke van die soort literatuur?

Dus, alhoewel ik dus al enkele weken geen rommelmarkten meer doe, neemt mijn boekenstapel toch toe... Ik doe inderdaad geen rommelmarkten meer, omdat ik nog steeds niet echt herstelt ben, en nog steeds heel snel veel pijn heb, en de pijn niet echt helemaal wegebt tot zijn normale pijnpunt... Ik weet, die verhuis van Veerle zal daar misschien ook voor iets tussen zitten, maar toch...

Ik ga stoppen voor vandaag...
tot de volgende?

Geen opmerkingen: