maandag, juli 30, 2007

Tanteke episode 12.853

Vanmorgen moet ik weer eens naar de woning van tante. U zult zich herinneren dat er blijkbaar een lek is in de waterleiding, en dat het ondergronds moet zijn...
Ik heb al eens een ontmoeting ter plaatse gehad met een man van het TMVW (water), die de vaststelling deed, en ons nog eens verwees naar het speciale fonds voor dergelijke gevallen bij het TMVW... Daar kreeg ik echter te horen dat het weinig waarschijnlijk was dat we die tegemoetkoming konden krijgen, als het lek niet hersteld werd !
Nu is dat allemaaal simpel, maar wat zou zo'n herstelling kosten? Als ze een stuk vloer moeten opbreken, waar vind je dan nog de juiste tegels om het te herstellen, enz, enz... Bovendien, wat als de herstelling meer kost dan wat de tegemoetkoming opbrengt????
Plots kreeg ik een antwoord uit onverwachte hoek! Het blijkt dat dergelijke zaken ook in de brandverzekering zitten, en dat alles ten koste is van de verzekering ! Hopelijk heb jij dat nooit nodig, maar het is goed te weten dat lekken aan de waterleiding ook te herstellen zijn op kosten van de verzekering. Het is leuk dat de BRANDverzekering hier de schade van de WATERleiding op zich neemt !
Vandaag komt er dus een type van de verzekering die zal opmeten waar het lek zich precies bevindt. Hoe ze dat doen weet ik niet, maar het schijnt dat zij dat kunnen bepalen op enkele cm nauwkeurig, gewoon met een toestelletje??? Ik geef u later eventueel wat meer uitleg.
Een dergelijk systeem is op zich al een geruststelling, stel je voor dat je moet uitbreken en steeds verder moet uitbreken tot je het lek vind...Leuk zou dat zeker niet zijn !

Voila, dit gezegd zijnde, gaan wij over tot de orders van de dag. Heeft het bij u gisterenavond ook geonweerd??? Anny is te vierklauwen het bed uitgeduikeld om den elektriek uit te trekken van mijne pc en de tv en dergelijke, en dan was er nog één verre donderslag, en 't was al...Moekik daarvoor zo rap naar beneden lopen gromde Anny nadien...

De lucht zat pertang heel vies, zo van dat dreigende geluwachtig, precies of de wereld ging vergaan. Gelukkig was het dus (hier) niet zo erg.
Vandaag is het mooi zonnig weer, hopelijk blijft het zo gedurende enige dagen!
We hebben de voorbije maand al wat gekregen van regenweer! Hier iets verder staat een tarweveld, het graan ziet er al zwart uit, nog een beetje en het begint te kiemen in de halm, en dan is alles kapot. Ik denk dat er veel schade aan de vruchten zal zijn, en dus gaan wij dat wel weer mogen betalen, de produkten zullen weer duurder en duurder worden.
Bovendien hebben we de voorbije maand nog niet veel kans gehad om te gaan vissen, nu, het zou wellicht toch niet gegaan hebben, ik ben nog steeds niet terug den ouwen na mijn verschrikkelijke diaree. Het mag al wel eens beginnen te herstellen, en volledig te herstellen! Binnenkort moet ik naar een specialist, aangeduid door de rechtbank, om te kijken of ik recht heb op tegemoetkoming door het Vlaams Fonds...Misschien is mijn verval wel goed daarvoor, maar ik zou toch nog liever hebben dat het betert !

Voila, ik ga stoppen voor vandaag, tot de volgende??

Geen opmerkingen: