donderdag, juli 19, 2007

Here is Ubuntu speaking !

Het SuidAfrikaans gratis programma verovert de wereld, ook hier in Mater!

Ik heb vandaag al alles gedaan en bekeken via Ubuntu. Ik ondervind geen noemenswaardige moeilijkheden, sommige dingen gaan véél sneller, andere een ietsje trager. Er zit ook een systeem op om zelfs windowsprogrammas in te voeren en te laten werken via Ubuntu.Great !

Wat je ook krijgt is een pak spellen, waaronder er vele zijn die mij echt bevallen. Ik mis Windows tot op heden helemaal niet !

Rond 9.30 uur kwamen plots de erwtenmachines tot leven, en ze zijn weer begonnen met erwten te oogsten. Blijkbaar zijn ze hersteld. Hopelijk worden vandaag alle erwten geoogst, en verdwijnen die knoertlelijke dingen van mijn privé landschap.

Ondertussen maken ze wel enorm veel lawaai, en hoor ik mezelf nog amper denken.

Het weer is prachtig, felle zon, staalblauwe hemel...Laat het aub nog wat zo blijven ! Wie weet komt dan ook nog de tijd terug om weer te gaan vissen. Gek is dat mijn rug met dat goede weer precies ook weer wat beter is, en ik heb vannacht goed geslapen..

Deze namiddag gaan Anny en ik, samen naar de kapper, Anny zal er wel weer veel langer blijven dan ik, maar hopelijk komen we er allebei weer fris en opgekalefaterd van terug. Ik heb gezien dat Anny in een korte tijd veel vergrijsd is...Heel lang hield zij haar mooie zwarte haar, maar nu komen er heel vlug heel veel grijze tussen piepen...

Ook zij moet veel meer dan vroeger naar de kapper, haar krullen blijven niet zo lang meer zitten, en waar zij vroeger nooit vet haar had, moet zij nu iedere week hoognodig de haren wassen en weer indraaien. Ze is daar iedere keer weer kwaad om, en wil me niet geloven dat ook dit een van de normale verouderingsverschijnselen is.

Ik hoop, als het weekend een beetje droog blijft, weer eens te kunnen rommelmarkten. Het is rommelmarkt te Lierde, en wellicht zullen de kinderen er ook weer een standje hebben om hun oude spellen te verkopen. Vorig jaar zijn ze uitgeregend...

Ik hoop dat ik het nu weer zal aankunnen om te rommelmarkten, ik heb serieus afgezien de laatste keer in Welle, en sindsdien zijn we niet meer geweest, ik had -eerlijk waar- schrik om weer met die extreme pijn geconfronteerd te worden. Ik heb het zo niet gezegd tegen Anny, maar ze heeft het toch wel gezien vermoed ik.

Veerle is duidelijk gelukkig in haar nieuwe huis en met haar Frederik. En wonder boven wonder, blijkbaar heeft dit een goede invloed op haar metabolisme, ze vermagert zienderogen, en voelt zich steeds beter en beter. Ook van de rugschool heeft ze duidelijk hulp! Hopelijk kan ze binnen afzienbare tijd weer aan het werk, het is nu al maanden dat ze thuiszit...

Ik denk dat Frederik nu ook zijn huishuur heeft opgezegd, dus na de opzegperiode zal hij er wel officieel intrekken. Ook de kinderen zijn veel kalmer en rustiger, ook al zijn ze duidelijk de kinderen met de scherpste en felste stemmen van gans de wijk ! We horen de kinderen op het speelplein altijd, maar de onze hoor je boven alles uit...Of is dat omdat we liggen te luisteren om hen te horen?

Microob is niet meer...Nee, hij is niet dood (wil niet dood), maar hij is herdoopt tot Minou...Ik blijf microob zeggen, om de kinderen te plagen...Ook Frederik kijkt dan eens, want die minou-naam komt van hem, hij had vroeger een minou die vergiftigd werd...

Kortom, vandaag lijkt alles wel manegeur en rozenschijn (of zoiets).

Hopelijk blijft alles goed gaan...
Het mag ook al wel eens meegaan bij Veerle, ze heeft haar deel al wel gehad.

Voila, ik ga er meer stoppen, tot de volgende?

Geen opmerkingen: