vrijdag, juli 20, 2007

donder en bliksem

Vanmorgen gewekkerd door "hemelse" muziek...een echt klank en lichtspel.
Ik heb moeten het licht aansteken om me te kunnen wassen en scheren (dat laatste ging ook zonder licht in mijn geval).

Gisteren naar de kapper geweest, zeven kilo haar kwijt. Voel mij veel lichter en veel beter! Ook Anny is gekortwiekt, en vol krulletjes gezet. We zijn weer goed voor een tijdje.
Bij mij is het extra kort, zoals ik het graag heb, alhoewel het nog korter mag, maar dat hoot niet meer zo... Feit is, dat ik vroeger naar de kapper moest als ik er zo bij liep als nu, en ik kom nu pas van de kapper... De enige manier om nog korter geknipt rond te lopen is zoals Bart en Frederik, afgereden met de tondeuse...Maar Anny wil niet dat ik dat doe...
Alhoewel, het komt stillekens van zelves... Iedere keer ik bij de kapper ga, stel ik vast dat ik meer en meer van mijn hoofdhuid zie... Ik lachte er mee, en zei tegen de kapper dat ik binnenkort een stukje van mijn "zij-haar" zou moeten laten groeien om over mijn bolleke te kammen. Vroeger zag je dat wel eens bij oudere mensen. Hier noemen ze dat van de "trottoir over de boulevard" kammen... Nu zie je dat bijna niet meer. Ik herinner mij er zo eentje, die als hij buiten in de wind liep, dan plots toch een kale kop had, met precies heel lange pluimen op de zijkant...Wellicht van een of andere indianenstam afgekeken?
Ook mijn baard is weer gefatsoeneerd en bijgeknipt. Ik ben gelukkig dat ik een kapper heb die baarden kan knippen, want er zijn er niet veel die dat fatsoenlijk doen.Bovendien zit dat bij hem in de prijs inbegrepen, wat bij velen ook niet zo evident is.
Dus, we lopen er weer netjes bij!

In het begin dat ik hier in Oudenaarde werkte, was er een kapper in de Neerstraat, Alex, maar iedereen noemde hem potsekaffee, omdat hij minstens twee keer in één knipbeurt zei: 'k go eerst ne potsekaffee pakken". De man knipte niet zo bijzonder, maar wel verbluffend snel (koffie inbegrepen), je was daar in 5, hoogstens 6 minuten weer buiten. Dat was wellicht de reden dat hij veel klanten had, dat en het feit dat hij geen enorme prijzen vroeg zoals andere "gerenommeerde" coiffeurs pour dames et messieurs...
Wij hebben er in Oudenaarde heel veel zo, wellicht omdat hier een zeer goeie school is voor kappers.
Geef mij maar een gewone, en vooral een betaalbare en goeie, zonder al die tierlantijntjes. Je moet weten, ik kan mijn haar niet laten wassen bij de kapper, ik kan zo niet liggen, en zeker naderhand niet meer rechtgeraken. Mijn kapper aanvaardt dat zonder meer, en trekt zelfs iets van de prijs af, omdat hij niet moet wassen...De anderen bekijken je vies, en trekken niets van de prijs af.

Genoeg over coiffeurs!

Er is hier een wonder gebeurd ! Ik heb je al over Jacko vertelt, en hoe jaloers hij is... Wel de laatste tijd doet hij dat onhebbelijke schreeuwen niet meer als ik tegen iemand praat. Hopelijk is dat een blijvende verworvenheid ! Ik heb nu een echt brave en lieve Jacko !

Ik heb je al vertelt dat men bij ons leeuweriken hield in kooien (manden met een laken in het dak). Ooit heb ik meegemaakt dat Odiel plots een heel andere, heel mooie vogel in een kooi had zitten. Je weet dat we soms mussen en spreeuwen vingen op het duivenkot bij Odiel, welnu, Odiel had die vogel in een heel strenge winter daar bij de mussen gevangen... Een mooie gekleurde vogel, met een kuif en op zijn vleugels rode vlekjes, die er precies met lakverf op gezet waren. Wij wisten niet welke vogel wij daar hadden, tot een buur van Diele ons wist te vertellen dat het een pestvogel was, en dat we het insektenvoer moesten geven. Ik herinner me niet meer wat er naderhand met die vogel is gebeurd...Maar het was een ervaring die prachtige vogel zo maar bij ons te zien!
We zagen daar met strenge winters wel meer van die zeldzame dingen! Op een winter dat zelfs de zee een stuk bevroren was, zagen we massa's vogels die uit het hoge noorden gevlucht waren en bij ons overwinterden. Ik moet nog ergens foto's hebben waarop we met een groep leden van de chiro op het ijs van de zee "liepen"...Ik zet dat tussen haakjes, want dat ijs was precies bevroren stukjes die opeen gewaaid - gedreven waren tot een dikke laag van meer dan 60 cm dik. Je kon er op lopen, maar niet stilstaan. Je moest in beweging blijven, of je zakte er door heen.
Op die foto kan je ook zien, dat ook in dat extreem koude weer, de chiroleden in korte broek bleven lopen... We waren daar fier op, de anderen vonden ons gek!

Ik heb tot op heden geen nadelen van ubuntu ondervonden, wel heb ik al enkele bijkomende programmaatjes moeten bi installeren, om te kunnen kijken naar powerpoints en naar filmpjes, maar dat gaat ook zonder een enkele moeite. Bovendien zijn ook die dingen uiteraard gratis, en ubuntu brengt ze zelf aan, je moet alleen ja zeggen en installeren. Eigenlijk gaat dat onderdeel ook al veel makkelijker dan in windows. Misschien dat mensen die werkelijk heel veel moeten doen met een pc er anders over oordelen, maar met wat wij, gewone liefhebbertjes betreft, geen problemen te melden.

Voila, ik ga stoppen, ik zie het voor het moment niet meer regenen, maar er hangt nu precies een nevel over de velden, het water verdampt op de warme grond vermoed ik... Enne...ik zie dus weer mijn landschap, de machines zijn verdwenen!

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: