donderdag, mei 03, 2007

zagevent

Heb je mijn blog van gisteren gelezen? Niet doen, ik was weer op mijn zagestoel gekropen...Bovendien had ik vergeten te vermelden dat de redenering alleen goed zichtbaar is in een "groep", als individu tot individu kun je het gewoonlijk niet zo goed vaststellen, in een groep wel, en meestal heel scherp..

Nu ja, stop, ik ben nu eenmaal een zagevent...Wellicht komt dat omdat ik nu al meer dan een week er niet in slaag weer aan het "werk" te gaan. Het lukt me momenteel niet om creatief bezig te zijn. Niet echt door de pijn, eerder door een gevoel van "het gaat niet"... Ik zit precies niet echt lekker in mijn vel. Ik weet niet echt wat me tegengaat, maar 't zal wel weer overgaan zeker...een beetje depri, een beetje een dipje, mijn gewone vechtlust op een laag pitje??? Ik weet het niet, maar het gaat me niet.

Misschien eens proberen met het ophalen van leuke historisch uit een ver verleden (twee keer ver)...

Ben jij al ooit in de hemel geweest?
Ikke wel, al een keer of twee drie.

Twee keer herinner ik me heel duidelijk. Ik ga beginnen met mijn oudste herinnering. Ik was nog klein -ik weet mijn leeftijd zelfs niet bij benadering- maar het was nog voor we thuis de kamer boven de keuken bijbouwden, en dat is lang geleden... Ik stond (wat niet mocht) op de vensterbank die uitgaf op het plat dak van de keuken, op het zeer smalle vensterbankje, en ik viel plots ruggelings naar beneden. Waarschijnlijk moet ik geroepen hebben, want ons moeder kwam de trap opgelopen toen ik al weer bijkwam. Maar daar herinner ik me niets van, ik weet wel dat ik een tijdje in de hemel was. Het tweede voorval is veel recenter, toen ik voor het eerst de gevoelloosheid in mijn been gewaar werd, werd ik ook eens voor een week opgenomen in het hospitaal en van onder tot boven onderzocht. Eén van die onderzoeken was een punctie van het ruggemerg zoals we dat (verkeerdelijk) noemen... De dokter stak per ongeluk in een zenuw, en den dezen was uit...van mijnen sus zoals dat heet... Het moet nogal erg geweest zijn, want de dokter was nogal panisch aan 't reageren toen ik bijkwam...maar ondertussen was ik in de hemel...weer eens...
Toen ik de dokter zei dat hij zich zo niet moest opjagen, dat het daar goed was, bekeek hij mij en begon allerlei vragen te stellen om te zien of ik al echt weer "bij" was...
De hemel - mijn hemel - was twee keer hetzelfde. Ik was telkens in een prachtige zonnige wei, vol heerlijke kleurige bloemen, voornamelijk wit, maar ook andere kleuren... En ik was iedere keer lid van een grote groep lachende, contente mensen. Ik weet niet wie, ik heb geen enkele herinnering aan bepaalde mensen, maar ik weet wel dat ik opgenomen was in de groep, en heel erg gelukkig was, en dat ik telkens ik weer "wakker" werd, ik eerder ongelukkig was dat ik terug moest naar de echte wereld, waar dat voortdurende grote geluksgevoel zeker niet aanwezig is...
Ik heb daardoor al verschillende boeken gelezen over BDE, (bijna dood (s) ervaringen). Men heeft vastgesteld dat sommige mensen die klinisch dood waren en er op een of andere manier weer bovenop kwamen, speciale ervaringen hadden, maar die ervaringen waren heel anders dan wat ik kende...Ik was dan ook niet bijna dood, ik was gewoon bewusteloos. Toch was het een zo indringend gevoel, dat het me steeds bij is gebleven. Heb jij ook al zo een gekke dingen voor gehad ? Of is mijn ervaring uniek? Is dat een soort "uittreden" zoals men vaststelt bij sommige drugs ? Ik weet het niet, ik ben benieuwd of u ook zo'n ervaringen hebt gehad.

Wat gek is, ik kan dat beeld niet echt weer voor de geest halen. Met andere herinneringen kan ik dat wel. Dus is dat een heel andere soort ervaring. Ik weet nog wat ik zag, maar ik kan echt geen enkel detail terug halen...Wellicht is dat ook de reden dat ik niet meer weet met wie ik daar zat gelukkig te zijn... Ik denk nog heel dikwijls aan die ervaring, en er gaat een troostend gevoel van uit, zoiets als een soort zekerheid dat er buiten dit hier nog iets anders is, iets mooiers.

Dit is geen "fantasietje", het is echt, heel echt voor mij. Ik weet wel dat ik deze blog u ook al eens op het verkeerde been heb gezet, maar dit, dit is echt. (Misschien is dat een bevestiging van het feit dat ik toch niet helemaal....)

Heb jij ook zo'n wereld waar je naar verlangd, naar terug wilt? Is deze soort ervaring de oorzaak van wat heel veel mensen als een verschijning ervaren, een blik op het hiernamaals, een godservaring???

Ik ben benieuwd op jou ervaringen...en ik hoop echt dat er nog mensen zijn die zoiets kenden...zo dat ik mij niet zo alleen voel...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: