zondag, mei 27, 2007

visgerief

Vrijdag, voor ik naar tanteke reed, ben ik nog eens naar haar huis geweest om papieren te halen voor de ziekenlijke kas. Daarbij ben ik natuurlijk ook eens langs geweest bij Ivan en Chantal, de buren die gras en ander klein onderhoud op zich nemen. Ivan is ook een fervent visser, en hij had begin van de week een buitengewone vangst gedaan....
Hij dacht eerst dat hij een van die verderfelijke plastic-zakken aan de lijn had, maar dat ding bleef maar komen en komen... Tot zijn verbijstering haalde hij er een compleet leefnet uit, van de beste kwaliteit ! Zo'n leefnet die in onvergankelijke nylon is gemaakt, zonder knopen of iets er in, zodat de vissen zich niet kunnen kwetsen. Vermits Ivan zelf al zo'n leefnet heeft, heb ik het cadeau gekregen... Het enige dat er aan ontbrak was de opvijsbare stok om het net bij je te zetten. Maar Ivan had nog zo'n stokken op overschot, en zo kwam ik in het bezit van een prachtig leefnet ! Dat was iets wat ik nog niet had !

Vandaag ging ik naar de rommelmarkt te Velzeke, altijd een zeer mooie markt, en daar vond ik twee sigarenkisten vol met allerlei pennetjes en pennen om te vissen... Ik weet niet hoeveel er in zitten, maar 't zijn er veel ! en allemaal in de grootte die ik van doen heb om op bliek en co te gaan vissen. Normaal kosten die dingen veel geld, en nu heb ik er voor de rest van mijn dagen aan een appel (zelfs zonder ei).

Ik ga dus weer eens moeten lijntjes monteren... Ik heb er al enkele die gesneuveld zijn, dus, nu met de nieuwe pennen, is het de moment !

Het was op de rommelmarkt niet warm, er hing aan de deur van de apotheek een thermometer te pinken dat het maar 14 ° celsius was...dus niet warm voor de tijd van het jaar. Nu, zolang het niet regent, is dat genoeg om te wandelen op de rommelmarkt.
Tussen haakjes, weet je dat de graden celsius eigenlijk niet waren zoals wij dat nu doen ? Nee, het was precies omgekeerd ! O graden was het kookpunt van water op zeeniveau, en 100 graden was de temperatuur van het vervriezen...Na zijn dood heeft men de cijfers omgedraaid, en het algemeen gaan gebruiken...Algemeen is veel gezegd, nog heel wat landen werken met Farhenheidt (schrijfwijze ???), on lijkt dat raar, maar eigenlijk is die verdeling veel nauwkeuriger dan die van ons, omdat er tussen vriespunt en kookpunt gewoon meer eenheden zitten.

Je ziet, aan alles zijn er voor en nadelen...

Anny is de laatste dagen aktief als eksterverjager. Iedere keer als ze ziet dat er eksters in de nabijheid komen van het nestje van de tortelduif in onze tuin, gaat ze buiten gaan roepen om ze te verjagen. En dan moet ik iedere keer horen naar de story van die stoute eksters. Eén keer heb ik gezegd dat dat de natuur was, één keer maar, want ik kreeg meteen slechte punten.

Voila, genoeg voor vandaag ! tot de volgende ?

Geen opmerkingen: