dinsdag, februari 27, 2007

osjaan

Pour les francophones: Auchan...
Vanmorgen zijn we naar Auchan te Leers gereden. Ik ben gekresseveerd...
Nu ja, we gaan er maar één keer per maand of per 1.5 maand naartoe, en de voornaamste reden is dan dat ik zonder apéritief zit... en ik drink hoofdzakelijk alcoholvrije, en daar hebben ze soorten die hier in ons bierland niet te krijgen zijn...
Ook brengen we dan Cola mee, die is daar véél goedkoper, en natuurlijk ook koffie en boter. Ik weet niet of de boter er beterkoop is, maar als je daar boter koopt, dan krijg je ook boter, zoals rechtstreeks bij de boer... Ik kan mij nooit van de indruk ontdoen dat er bij onze boter altijd een deel margarine in zit... En wij, opgekweekt in een "natuurlijke boter minnend milieu" willen dan ook liefst het echte, het natuurlijke product !!!!
Ik breng er ook steeds appels en mango's mee, ik weet de reden niet, maar het fruit is daar precies wat beter dan hier, misschien omdat er ook Franse Overzeese Gebieden zijn ???
Ik ga nooit mee met Anny in de winkelrekken, terwijl zij alles bijhaalt, ga ik naar de afdelingen van computers, cd's en boeken, en naar de speciale-aktie-rekken... Als ik daar eens ben doorgewandeld, zie ik gewoonlijk Anny al in mijn richting komen, met alle boodschappen, uitgenomen fruit, vlees en vis...dat doen we samen.
Na de aankopen gaan we dan binnen in de winkelruimte naar een cafeetje, want dan moet Anny oh zo nodig (Er is duidelijk een verschil aan inhoudscapaciteit tussen een mannelijke en een vrouwelijke blaas...)We drinken wat en rusten wat, en dan weer naar huis toe.

We kopen er ook altijd wel wat typisch Franse produits aan...Eens een ander smaakje voor bij de boterham... Zo heb ik weer een potje rillets mee, Anny een lekkere Camembert en Rocquefort en dergelijke dingen. Gek, je kunt hier ook diverse merken Camembert kopen, en toch is hij daar beter (Je hebt er ook veel meer keus) ook de brie is er beter (bv Brie de Meaux is een droom !)
Zelfs het brood smaakt er anders. Alhoewel je een baguette wel dezelfde dag moet nutten, want morgen is het alleen goed om te malen in broodkruim...om mee te gaan vissen.

Nu is de rit én het winkelen voor mij net op het randje, ondanks diverse rustpauzes, en ben ik iedere keer half kapot. Vandaag zelfs 3/4...

Maar ik mag niet zeveren over pijn, noch over het weer...Dus ik zal volstaan met het vermelden van het feit dat ik in mijn wagen nogal ongemakkelijk zat...Ik vind het rijden met een reddingsvest aan altijd nogal ambetant....
Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: