dinsdag, november 14, 2006

Zuur...


De volledige titel van mijn blog is een beetje zoet, een beetje zuur..., maar als ik nu naar buiten kijk...
Het is nu zowat kwart voor 11 in de middag, en we moeten het licht in huis laten branden...
En zeggen dat het dinsdag is, in normale omstandigheden mijne visdag !

Gezelle dichtte al: Hoe zeere vallen ze de zieke zomerblâren... Nu vallen ze rap, zwaar als ze zijn van de regen. Ze dwarrelen niet, ze zakken als een steen in 't water...Wellicht omdat er meer water dan lucht is ?

Dju de dju... de natuur heeft natuurlijk water van doen, maar kan dat niet 's nachts ? Als de goegemeente rustig ligt te maffen ? En moet dat echt met zo'n sombere grauwgrijze geluchten?
Onder het vale zwerk ijlt wanhopig een vlucht voorbij, Oh Wanhoop, het is Gent dat vlucht der vrijheid laatste hope...dichtte Berten Rodenbach indertijd...Hij wilde duidelijk het verdriet weergeven, en dus kleurde zijn zwerk vaal, grauw..Maar ik zie niemand vluchten, of 't is een toevallig passerend madammeke dat zich vasthoudt aan haren paraplu...Moet de lucht voor dat madammeke zo grauw zijn ??

Ik vind dat ze de normen voor vaal en grauw wel heel sterk gedevalueerd hebben als ze dat al doen voor een klein oubollig paraplu-madammeke...
Rodenbach zou er niet kunnen mee lachen, en ik ook niet !

Gisterenavond raakte ik niet in slaap...Ik voelde mij mottig en onrustig...Plots viel mijne euro, ik naar beneden, en ja...pillen niet gepakt...Vlug de pillen geslikt, en na een halfuurke was ik al vertrokken voor enkele uurtjes, tot ik drijfnat wakker werd... Da's één van de bijwerkingen van die pillen, nachtelijk zweten... Ik mag dan ijskoud mijn bed uit, mijn slaapkleren afdoen, mij afdrogen en nieuwe, droge slaapkleren aantrekken. Als ik mijn pillen omstreeks 17 uur kan nemen, heb ik daar minder last van, wellicht is de zweetperiode dan voorbij voor ik in bed raak? In ieder geval, je bent dan wéééér wakker, en zo makkelijk val je dan niet terug in slaap !

Niets is zo goed voor de beweging als al die pillen...zelfs 'nachts mag je dan wat rondwippen...

Gek is dat hé, je word wakker van de kou, omdat je ligt te zweten...een contradictio in bedminus.

Nu ja, dank zij al dat gift ben ik min of meer in staat de pijn onder controle te houden. Als ik heel braaf en stillekens ben, dan is het goed te doen...Maar dan zeggen ze op TV dat één van de grootste oorzaken van diabetes type 2 is: niet genoeg bewegen... Mag ik er dan op hopen dat ik met tijd en boterhammen ook nog pilletjes zal mogen pakken voor de suiker ??? 'k Mag er niet op denken !

Je moet eens kijken op al die sites over gezondheid... Je bent een vogel voor de kat als je niet aan lichaamsbeweging doet. Ik put daar altijd heel veel moed uit !

Ik heb antwoord gekregen van het afrikaans museum omtrent mijn beeld in been...Ze kennen het niet, en volgens hen is het ook niet afrikaans (de types stemmen niet overeen...) Dat maakt dat ik nog steeds even ver ben...Van waar komt dat oude been dan wel ? 'k heb er geen flauw idee van, maar weet nu tenminste dat het onwaarschijnlijk is dat het uit Afrika komt... Misschien moet ik terug naar mijn eerste ingeving, dat het indiaans is (ik zie bepaalde gelijkenissen met beelden uit het hoge noorden van kamerika...)Mocht er iemand onder u zijn die er iet van weet...
Sorry, de foto is per ongeluk plat gelegd....Maar je ziet toch wat het is hé?

Mocht je mij een tip kunnen geve ik zal u eeuwig (nu ja) dankbaar zijn !

enne moge de zon vandaag nog eens op ons bolleke schijnen...(misschien om ons verstand te verlichten???)

tot de volgende

1 opmerking:

Anoniem zei

de pastoor van sint maria latem ( zwalm) is toon van de meu-lebroecke en die man heeft de helft van zijn leven in guatemala gezeten
hij kent wel iets van de indianen
misschien eens aan hem vragen?