donderdag, november 09, 2006

Leuke verrassing !

Gisterenmorgen kreeg ik van Luc (courgettes) een groot zwaar pak. Bleek dat het prachtige roodkoperen platen waren ! Het zijn geen massieve platen, de beide kanten zijn in koper, maar er tussenin zit een mij onbekende stof.
Ik zal deze platen zwart verven en dan griffen in de verflaag om een mooie koperkleurige tekening uit te werken.
Eerst moet ik echter die speciale zwarte ets-vernis eens kunnen aanschaffen. Dat zal wel gebeuren op het moment dat ik weer naar mijn dokter moet in Kortrijk, daar is vlakbij een winkel met alle gerei voor kunstemakers.
Eigenlijk had ik aan Luc gevraagd of hij geen kleine stukjes koperplaat kon bezorgen... De bedoeling daarvan is het maken van kleine sieraden. Ooit waren dergelijke sieraden heel in, nu zie je ze niet meer, dus hoog tijd om aan een nieuwe generatie jongeren weer eens iets leuks uit de flower-power periode te brengen.
Veerle is ook beter vandaag gaat ze weer werken. Het is nog geen honderd procent, maar ja, wie is dat wel na een periode van serieuze griep ?
Gisterenavond kwam Bart hier binnen, totaal onverwacht...Hij had de dokter opgebeld voor een afspraak, hij was zo ziek als ne hond...Griep ? Wellicht wel, hij had koorts, keelpijn, en voelde zich ellendig... Gelukkig zit hij niet alleen, en zullen we ook voor hem wellicht geen boodschappen moeten doen...Tenzij ze daar natuurlijk allemaal "en bloc" sneuvelen...
Toen Veerle ziek was, heb ik haar onmiddellijk gezegd dat ze de kinderen oscillococcinum moest geven, de dokter bevestigde dat naderhand...de kinderen zijn niet ziek geworden ! Ik kan het niet genoeg zeggen, zodra je iets voelt dat eventueel tot griep zou kunnen evolueren, neem dan dat middel, ook als er iemand met griep in huis is... Anny en ik zullen er nu ook wat nemen, na de contacten met Veerle en Bart.
Is het toeval ? Of is de griep inderdaad al zo vroeg in 't land ? Normaliter werk ik altijd mee aan de grote enquete van de griepmeting België en Nederland, maar ik heb tot op heden nog niets gezien... Zijn ze te laat ? Is de griep vroeger dan normaal ? En nochtans, het is een serieuze kwade griep ! Veerle kreeg diverse inspuitingen en de dokter kwam meerdere keren langs...

Het weer is redelijk goed, maar het wordt koud. Morgen gaan we normaliter vissen...We zullen ons goed moeten induffelen, en vrees niet, lieve zus, we zullen daar geen foto's nemen, daar zitten geen zo'n grote karpers....Nochtans, we zien er in de winter nog véél mooier uit...

Deze namiddag nogwat winkelen en wat prutsen aan mijn pyrgrafie...

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: