zondag, november 12, 2006

de binnenkant...


Ik ben een slechte slaper, dat heb ik je al verteld, maar ik heb je nog net verteld wat ik dan allemaal doe om toch te kunnen slapen... Ja, boeken lezen, dat zei ik je al, maar ik heb nog iets, iets wat jij waarschijnlijk niet doet ? Of toch ?
Ik kijk naar de binnenkant...mijn binnenkant.
Als je de ogen sluit, dan heb je een nabeeld, makkelijkst is in een lichtje kijken, dan je ogen sluiten, en dan is dat lichtje er nog, maar helemaal anders, en het verdwijnt langzaam, maar het laat geen leegte na...Je ziet nog steeds ...dingen... Lichtvlekken, veelal (bij mij) groenig grijs die bijna het hele oog vullen, en dan plots beginnen te krimpen, met een vaag gele rand. Als je dan je oog beweegt, of dichtknijpt, of met je handen aanraakt, er lichtjes op duwt, dan zie je de wonderlijkste beelden en kleuren die je anders nergens ziet. Soms zie je plots een ster, heel schitterend, die ofwel verdwijnt, mar ook soms eclateert in een wirwar van kleur. Soms heb ik daar een smaaksensatie bij...meestal een metaal-smaak. Heb je al eens op een koperen muntje gebeten, gezogen ? Gekke zurige pikante smaak hé ?
Soms herken ik beelden die ik ook zag bij sommige van die moderne schilders en/of beeldhouwers...(en in de luchten van Jeroen Bosch...)En dan heb ik het gevoel dat ik plots in hun wereld rondstruin...
Heb jij dat ook ? Doe je dat ook ?
Ben je ook zo begeesterd door de ontwezentlijke kleuren ? (geen tijpfout) (ontdaan van wezen)
Of ben ik de enige gek (naast enkele kunstenaars dan ...)

Ik heb je nog niet verteld van ons vissen in Wannegem... Toen ik bij Luc aankwam omstreeks om 12.25' uur, moest hij nog eten, de voormiddag was nogal hectisch geweest. Zodoende vertrokken we pas om 10 vooréén uur.
Toen we pas geinstalleerd waren, kwam Willy daar ook toe.
Wij konden hem wel al vertellen dat we tot dan nog geen enkele beethadden gezien. Dt is daar niet gewoon ! Gewoonlijk heb je daar al beet in de eerste minuten dat je daar zit...
Maar het bleef zo...Pépé kwam nog eens kijken, en besloot eens te kijken of hij ons niet kon leren vissen... En toen ik net één (1) klein karpervisje had gehad, kwam hij al met een bliek om het hoekje van de vijver gewandeld... Maar daar bleef het bij...Luc ving niets, ik dus dat ene kleine karpertje enWilly...één stekelbaarsje... (Pépé een bliek...)
Omstreeks 4 uur zijn we al opgekraamd. De après-fishing was dus iets langer....
Nu ja, we hebben toch enkele uren genoten van de heerlijke buitenlucht. Het was er niet warm, maar toch ook niet te koud, je zat er heerlijk op je gemak, en ...ik zag weer de ijsvogel over het water schieten en verdwijnen in dezelfde struik als de vorige keer. Ik vermoed dat hij ergens in die omgeving nestelt... Ik vraag mij af of hij, de visser bij uitstek, wel visjes kon verschalken ???

Een prachtige vogel is dat ! Vermoedelijk de mooiste die hier in onze streken leeft... Ik zag wel al de wielewaal en diverse sooren spechten, die ook prachtige en felle kleuren hebben, maar alleen de ijsvogel heeft die irriserende glans..

Je kunt hem zien in bijlage, maar een foto is maar een foto...Je kunt dat flitsende, blinkende en levende niet echt weergeven op een foto.

Allee, tot morgen ?

Geen opmerkingen: