vrijdag, november 10, 2006

Joepie ! (3)

't Is goe weer ! 't Is dus visdag !
Luc heeft wormen (om mee te vissen , anders niet dat ik weet...)
We gaan naar Wannegem-Lede, op de privé put ! Lekker in het bos, weg van alle lawaai en alle mensen. In the middle of nowhere... Alleen kans dat we pépé eens op bezoek krijgen.
Heerlijk !!!

't Zal wellicht een van de laatste keren zijn dit kalenderjaar...'t begint stilaan naar de winter te gaan, en we gaan om te vissen op vis, niet op vallingen.

Gisteren belde ik even naar Bart thuis. Ik kreeg zo'n belabberd stemmetje aan de telefoon... Griep ? Griep ! ... Hij hoopt maandag alweer te kunnen gaan werken...Ik hoop het voor hem, maar ik twijfel, ik heb gezien hoe ziek Veerle was... En zijn stemgeluid was niet hoopgevend. Bart is in tegenstelling tot Veerle, een echte vechter, maar als het echt een serieuze griep is, dan is er geen vechten aan...dan ben je gewoon geveld. Ik herinner me nog levendig hoe ik, in mijn jeugdjaren eens griep had, en de griep had zich vastgezet op mijn hoofd...Ik heb nog nooit zo'n koppijn gehad als toen..Zelfs mijn broer had compassie met mij, dus 't moet wel héél erg geweest zijn...

Veerle is genezen van haar griep, maar is nog niet hersteld van haar dipje (ze verkeert al sinds haar scheiding op de rand van een depressie, en telkens ze wat ziek is, komt er een aanval). We kunnen dat zien aan het feit dat ze dan bijna dagelijks naar 't kerkhof gaat, naar Koen. Koen was één van de mensen die haar opving toen ze totaal ontredderd hier toekwam toen ze de slagen en vernederingen niet meer kon verdragen...en ze gaat nog steeds bij hem haar nood klagen...

Raar ? Niet echt... Laatst bezocht ik Caroline, de jonge weduwe van onze Patrick...Ze gaat iedere dag naar het kerkhof, om eens te babbelen met Patrick, en toen ze een bepaald document niet vond, toen heeft hij het me gezegd... Iedereen troost zich op zijn manier, en ik ben jaloers van de mensen die het zo kunnen...die blijkbaar nog altijd "contact" hebben...
Ik heb alleen een eindeloos gevoel van verdriet

Terug naar het joepie-gevoel ! Ik wil niet afglijden! Heb je al eens buiten gekeken, naar de zon ?
En hoewel mijn notelaar al zonder blaren staat, staat mijn linde nog volop in blad ! En er staat nog één passieflora open !
En hier naast me zie ik weer enkele orchideeën, en enkele knoppen van orchideeën staan. Op e tafel staat een amarylis die stilaan aan 't verkleuren en aan 't uitvallen is, maar hij gaf ons een tak met 5 (vijf!) bloemen en een tweede tak met 6 (zes !!!) bloemen aan !
Ik bracht gisteren weer een pot amarylis mee uit de Colruyt, weer een met twee zichtbare knoppen... Waar de eerste rood was, zou deze roze moeten zijn.
Hou jij ook zo van Bloemen? Bloemen, met hoofdletter...
Al van voor allerheiligen staat hier ook een mooie chrysant op tafel, en als die uitgebloeid zijn, dan zal ik wel al iets nieuws hebben gezet. Morge is er rommelmarkt in Laarne, van de basketclub, en daar is er altijd een stand met mooie bloemen... Ik breng er altijd één of twee potjes mee, steun voor de basket ? Niet echt, ...bloemen voor mij? Jaaaaaaaaaaaaah !

Ik heb de laatste dagen niet veel kunnen "werken" aan mijn tekeningen en dergelijke, 't was altijd wel iets, boodschappen, pijnaanvallen en dergelijke...Hopelijk kan ik volgende week weer aan de slag, ik borrel over van de ideeën.

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: