maandag, juni 03, 2013

goedgekeurd voor de dienst...

Frasnes-lez-Anvaing (Belgium), the town hall.
Frasnes-lez-Anvaing (Belgium), the town hall. (Photo credit: Wikipedia)
Vandaag zijn we weer naar de dokter gegaan voor de zesmaandelijkse controle van Anny, en godzijdank, alles is OK...
Na de ingreep is dit steeds weer een beetje bang afwachten, maar we hadden al de uitslag van de mammografie en de echografie, en daar hadden wij al bericht gekregen dat alles OK was... Dus vandaag wat minder spanning dan anders.

Het is vandaag weer frisjes, maar het regent niet, dat is al héél véél ! De aardappelen hier voor mijn deur, zie je groeien !

Gisteren zijn we naar Oeudeghien geweest, naar de rommelmarkt. Het was een heel mooie en grote rommelmarkt, in een piepklein dorpje, een deelgemeente van Frasnes-Lez-Anvaing... Vrasene zoals dat vroeger heette, toen daar nog overwegend Vlaams werd gepraat. Eigenlijk sprak men het uit als Frasene... met een F... van Frans ?

Waarschijnlijk is Oeudeghien ook ooit Vlaams geweest, en zal er dus wel een Vlaamse versie van de naam bestaan, maar ik ken hem niet... Is er een lezer die het me kan zeggen? Alvast bedankt !

Gisteren was het mooi weer, en heb ik in t-shirt op de rommelmarkt geflaneerd, genietend van het zonnetje. Anny vond het nog te koud, en hield haar jas aan.  We hebben ook het kleine kerkje bezocht, in het kader van de Open-Kerkendag... Eén ding viel me op, er hing boven het altaar een schitterende grisaille ! Voor wie het niet weet, een grisaille is een schilderij in grijstonen, zo gemaakt dat je zou zweren dat het een beeld in reliëf is. Heel vaak zie je dat niet, en zeker niet als altaarstuk !

Gek, maar in die kleine kerkjes vind je soms heel mooie dingen, zo kan ik je een bezoek aan Hemelveerdegem aanraden ! In dat kleine kerkje vind je houtsnijwerk van een superieure kwaliteit, bijna een kerk vol ! Als je in de streek van Lierde komt, moet je dat zeker eens gaan bekijken.

Eigenlijk leven wij in een landje waar je heel wat prachtige dingen kunt zien. Ik heb reeds eerder gezegd, ik geloof niet zo erg in "namen", als ik kunst ga bekijken, dan ontdek ik regelmatig pareltjes van voor ons onbekende kunstenaars, kunstenaars die van mij best ook mochten vermeld zijn als "groot"...

Misschien zijn het mensen die maar één keer iets groots hebben verwezenlijkt, maar dat is voor mij genoeg om als werkelijk kunstenaar te boek te staan. Soms zijn het kleine dingen... Ik kan vol bewondering genieten van een mooie pot of knap gemaakt mes... Men noemt dat geen kunst, maar voor mij is het dat wel. Als men een stoel als design betitelt, dan is dat op zich ook een stuk kunst. En als je een stoel hebt die na tientallen jaren, honderden jaren, nog steeds als mooi wordt ervaren, dan heb je een groot kunstwerk gemaakt. Dat geldt dus ook voor een mes of voor een kookpot !

Tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: