dinsdag, maart 12, 2013

negen dagen voor de lente: sneeuwstorm

English: Picture of the new release of Google ...
English: Picture of the new release of Google Chrome OS Русский: Картинка, снятая с ноутбука, запускающего новый релиз Google Chrome OS (Photo credit: Wikipedia)
't Is niet te doen !
Gisteren was het beginnen sneeuwen terwijl ik aan het bloggen was, en het sneeuwt nog steeds !
Heel veel wind, heel veel sneeuw, in duinen opgewaaid. In mijn voortuintje ligt het wel een 70 cm dik opgewaaid, en er naast ligt een stukje van de oprit nog helemaal zonder een spatje sneeuw !

Het is niet te zeggen hoeveel sneeuw er nu werkelijk aan het vallen is. de wind jaagt de sneeuw voortdurend op en heen en weer en op en neer... Het valt (waait?) zo dik, dat ik Horebeke niet meer zie liggen. Het is precies mistig, maar dan door het sneeuwgordijn.

Tussen mijn hortensia's ligt de sneeuw netjes de planten te beschermen met een laag van wal 30 à 40 cm dik. Nu en dan komt hier een auto voorbij, de een al kruipen, de andere precies of hij heeft nog niet gemerkt dat er sneeuw ligt...

Nu ja, in verse sneeuw kun je (als het niet te dik ligt) tamelijk goed rijden, maar eens er wat auto's overheen zijn gegaan, vormt het in werkelijkheid een soort ijslaag, en die is uiteraard glad. Het grootste gevaar is dat je niet ziet waar je in sneeuw rijdt, of waar je door sneeuw rijdt op een laag ijs... Achter ons huis zit je wat uit de wind, en daar ligt de sneeuw zo'n 20 à 25 cm dik - Is dat de werkelijke hoeveelheid die er al gevallen is?

Normaliter is er vandaag Crea, hobby voor onze mensen van Ziekenzorg, maar ik heb naar Monique gebeld, en die gaat nu iedereen opbellen dat het niet doorgaat. Je moet geen moeilijkheden zoeken ! Zeker voor oudere mensen, waarvan er heel wat "slecht te pote" zijn, is het niet verantwoord !

Heb je het ook gelezen? Chrome OS, het Operating System van Google is niet gekraakt. Ze hebben een beloning uitgeloofd voor wie het systeem zou kunnen kraken, maar tot op heden is niemand er in gelukt ! Dat is een grote overwinning voor Linux in het algemeen en voor Chrome in het bijzonder ! Misschien gaan we er toch met tijd en boterhammen in slagen een veilig internet te krijgen?
Ik voel me alleszins heel goed bij Linux ! Waar ik vroeger ondanks firewall en antivirus toch regelmatig te maken had met "beestjes", heb ik dat nu nooit meer. Het is veel rustiger computeren als je je veilig voelt !

Ik ga nu maar stoppen, ik zit voortdurend naar de sneeuw te loeren... Er komt net weer een auto voorbij, nu aan een redelijke snelheid, niet kruipend, maar toch voorzichtig. Blijkbaar is het deze keer geen ramp in de put hier iets verder, aan het kruispunt Jagerij/Hoek/Keirestraat... Meestal ligt daar bij jachtsneeuw heel de put vol, en is er geen doorkomen aan. Toen ik nog ging werken, heb ik menigmaal moeten wachten tot men daar de sneeuw had geruimd...

Tot de volgende ? En als je niet buiten moet, blijf dan maar knus binnen !!!

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: