zondag, maart 03, 2013

In Wieze

English: Glass of Westmalle Tripel
English: Glass of Westmalle Tripel (Photo credit: Wikipedia)
geen Wieze...
Het mag gek klinken in het land van het bier, waar bijna dagelijks nieuwe biersoorten boven de doopvont worden gehouden, maar er zijn al verdomd veel brouwerijen verdwenen... Gewoonlijk eerst opgeslokt door Inbev of een andere grote, en dan stilaan de nek omgewrongen...
Op de rommelmarkt in Wieze kon je onlangs nog Wieze drinken (Niet meer de Wieze van toen, maar van een klein plaatselijk brouwerijtje), maar nu is dat ook weg van de kaart.
Jammer, het was een lekkere tripel.
Vrijdag in " De Zandvlooie" te Kruishoutem (Lozer) geweest, en ook daar weer een lekker onbekend biertje gedronken. Canarus of zoiets, een biertje van Grammene (Deinze)...

In ons landje kun je bijna overal op lekkere plaatselijke biertjes stoten. Heerlijk land, dat land van ons. En denk niet dat het Vlaams is, ook in La Wallonie vind je heerlijke dingen !

In de Zandvlooie stonden de bieren op de kaart per provincie gerangschikt... En ik vond er - Oh verrassing- ook La Trappe, het enige trappistenbier dat niet Belgisch is... Alhoewel ik meen onlangs ergens gelezen te hebben, dat er nu ook een trappistenklooster in la Douce France zou begonnen zijn met brouwen... Ik moet eens uit kijken... Misschien doen we weer een heerlijke ontdekking.

Met de huidige wetgeving mag een mens niet veel drinken, dus probeer ik dat in te vullen met echt genieten van steeds maar nieuwe ontdekkingen...

Als ik met de auto ben, dan drink ik maar één pint, maar dan liefst een lekkere...

Maar het is duur geworden ! Ik heb de indruk dat de café's het verlies aan verkoop door de wetgeving op autorijden en drank en het verbod van roken in de Horeca, compenseren door de drank duurder te verkopen. Ik hoorde dat een lekkere tripel tegenwoordig verkocht wordt voor de prijs van 5 euro ! (Gelukkig niet overal !!!-) Dat is tweehonderd frankjes voor een pint bier !
Nu ja, wat men vraagt voor een glaasje water of limonade vind ik nog erger !

Op die manier denk ik dat je ook de plaatselijke klanten, die niet met de wagen zijn, maar een boompje komen kaarten, weg jaagt ! Je zoekt beter naar herbergen waar de prijzen betaalbaar zijn !

Moet ik zelf niet rijden, dan drink ik graag een twee glaasjes... Meer moet ik niet hebben...
Thuis drink ik gewoonlijk een glaasje wijn, die ik meebreng van Frankrijk... daar is de wijn goed en goedkoper dan hier.

Als ik zo eens dit stukje herlees, dan zijn wij hier in ons Belgenland echt wel Bourgondiërs hé ! Ook wie geen overdaad doet, heeft hier graag eens lekker te eten, lekker te drinken...

Ik ga stoppen, ik heb nog een lekkere droogvis liggen, die eet ik straks op, bij een lekkere pint.
Santé !

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: