zondag, november 18, 2012

waterzonnetje ?

Ze hadden ons zon belooft... en het doet niets dan zachtjes regenen van uit een grauwe grijze hemel...
Ik moet echt stoppen met het schrijven over het weer, het trekt op niets, en dat straalt wellicht af op mijn blog.

Bovendien, weer of geen weer, ik ben een tevreden man. We hebben gezellig getafeld gisteren, en nadien nog wat na gekeuveld.

En vannacht heb ik geslapen lijk een varkentje - zegt Anny, want zij zou niet hebben geslapen.
En toch voel ik me nog helemaal niet fit, niet uitgeslapen. We zijn zo net terug van de rommelmarkt, en ik moet zeggen, ik was blij dat we weer buiten waren, ik verrek van de pijn. Dat weer! zegt Anny, dat feest, denk ik.

Nu ja, dat gaat ook wel weer voorbij. Vandaag en heel de week een beetje de broeksriem aanhalen, zo'n eetfestijn is helemaal niet goed voor de lijn. (En ik heb al zo'n volle lijn)

De voorbije week was in ieder geval een dure week! En ik denk daarvoor niet eens op die resataurantkosten... Nee, we hebben een nieuw wasmachine én een nieuw elektrisch fornuis moeten aankopen... Vanmiddag verbrandde ik mijn mond aan mijn soep. 3 Ik ken dat nieuw vuur nog niet" zei Anny, "het gaat veel sneller dan vroeger". Ik vraag me af hoe ik straks mijn kleren uit die nieuwe wasmachine zie komen... Ook te warm ?

Om het eens anders te stellen, de voorbije week hebben we de economie gestimuleerd.  Jammer dat dat zo veel kost.

Wij behoren nu al meer dan een jaar tot het gild der gepensioneerden. En al die geruchten over de economie maken een mens, zeker een gepensioneerde, bang. Nu, het voortdurend praten over de loonindex maakt wellicht ook de werknemers bang !

Bij het kijken naar de TV, naar de Europese betoging, gaf ik inwendig de Franstalige dame een beetje gelijk, die zei dat ze moesten investeren in de economie: ze hebben wel geld voor de banken, dan moeten ze het ook hebben voor de economie. Het is natuurlijk zo simpel niet, maar die steun aan de banken, en vooral de manier waarop, de bezoldigingen van de kopstukken van die banken en van heel wat multinationals, dat stuit de massa tegen de borst.
Ik vind het héél gek dat je nooit hoort praten over de verloning van voetballers en trainers... Alleen als er eentje de laan uitgezwierd wordt met een schandalig grote opstappremie (opzeg en premie), dan hoor je wat gemor.

Men zou het minumumloon, het minimuminkomen moeten optrekken, en de maximum lonen moet aftoppen. Ik geloof ook niet in een volkomen gelijke bezoldiging voor allen, maar het verschil moet menselijk blijven.

Soms zit ik te dromen... Als je weer eens hoort van zo'n schandalig hoog loon... Zou die man 's nachts op staan om zijn geld te kunnen uitgeven? Je kunt toch maar leven. De een mag gerust wat meer hebben dan de ander, maar het moet logisch en aanvaardbaar blijven, zowel voor de laagste als voor de hoogste inkomens !

Ik ga stoppen, want daar over praten is al net zo erg, als praten over het weer... Het blijft ook daar regenen !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: