donderdag, juni 21, 2012

Zwaar

Gisteren nog een mooi #tegeltje gespot in het ...Gisteren nog een mooi #tegeltje gespot in het ziekenhuis (Photo credit: LodewijkB)


Hoewel ik dus ga eten in het Sociaal Huis, dat Veerle mijn afwasje komt doen, stel ik met verbijstering vast dat ik het zwaar heb. Ik ben sinds wij de mare van de ziekte van Anny kregen, al 7 kg vermagerd...
Gisteren had ik het gevoel dat ik een half meterke boven de grond liep, ik voelde me helemaal niet vast te been.
En natuurlijk speelt mijn rug dan ook nog op. En vannacht twee uurtjes geslapen. Om 12 uur was ik al weer wakker, en heb niet meer geslapen.

Ik zeg van niet, maar mijn lijf zegt dat ik me zorgen maak, meer dan een klein beetje. En nochtans ziet alles er zo goed uit als maar kan in de gegeven omstandigheden. Maar wat baat redeneren, als je gevoel met je weg loopt.

En als Anny morgen of overmorgen wellicht naar huis mag komen, dan is het nog niet gedaan, dan moeten we nog wachten op de uitslag van de onderzoeken van het weggenomen stuk... En dus blijft de spanning maar duren. 't Klinkt belachelijk, maar ik zou liever zelf ziek zijn. Dan zou ik me zelf voelen, en misschien wat meer mezelf kunnen opmonteren.

Nochtans slaag ik er in Anny en de dame die naast haar ligt te doen lachen. Ik doe al wat ik kan, mede in de hoop ook mezelf te doen lachen, mezelf op te monteren.
Ik ben momenteel echt wat ons moeder noemde: een grote lantaarn met een klein lichtje.

Dat ik zeven kilo kwijt ben, kan geen kwaad, het mag er gerust af blijven, maar de manier waarop is niet alles. En ik voel voortdurend de zenuwen rond mijn maag crossen.

Ik ben gek. Het helpt Anny niet, het helpt mij niet, het helpt niemand.
Ik moet van Anny iedereen van de vele vrienden opbellen, en iedere keer moet je dan weer heel het verhaal vertellen, en iedere keer herkauw je dan ook weer de angst. Ik ben maar een klein broekventje als het er echt op aan komt.

In het Sociaal Huis doet zich ook iets vreemd voor... Normaal moet je, na het eten, je dienblad, borden, mes, vork lepel en lepeltje en tutti quanti netjes deponeren op de voorzien plaats. Iedere keer neemt er een van de dienstmeisjes mij dat werk uit handen.  Ik vraag me af waarom, waaraan ik dat verdiend heb.

Voor de schamele negen euro heb ik niet alleen behoorlijk eten en drinken, ik krijg er ook nog extra service bij?

Misschien ligt het wel aan het feit dat ik tegen iedereen vriendelijk en beleefd ben, en lach met mezelf. Ik heb het al gezegd en geschreven, vriendelijk zijn kost je niets, en het loont. Dat zie ik op de rommelmarkt, dat zie ik in de hobby, en dat stel ik nu ook daar en in het ziekenhuis vast. Ik ben niet vriendelijk omwille van het feit dat het loont, ik vind gewoon dat het zo hoort. Het leven is al moeilijk genoeg, waarom zou je het elkaar moeilijk maken?

Alleen... hier thuis helpt het niet. Mijn papegaai vertikt het echt te babbelen, mijn parkiet zit er bij alsof het hem niet meer interesseert en zelfs mijn kanarie fluit amper. Alleen de vissen zwemmen rond in het aquarium alsof er niets aan de hand is. En als ze me zien naar de kast komen, gaan ze allemaal hangen op de plaats waar het eten komt. Maar ja, een vis is maar een vis... Veel binding heb je daar niet mee. Ze komen alleen naar je toe als ze eten verwachten.

Het is hier aan het overtrekken, de lucht zit vol wolken, maar het is warm en het regent (nog) niet. Volgens het weerbericht krijgen we vanavond wellicht onweer. Misschien werkt dat ook op de mens...

Ach, ik ga stoppen. Ik zit te zagen, en jij kunt er niets aan doen dat ik het zwaar heb. Wat wil ik er je dan mee lastig vallen?
Ik zou misschien beter spreken over totaal andere dingen, zoals de splitsing BHV... De succesvolle (regering) miskleun (nva)... En iets waar de doorsnee Belg helemaal niet wakker van ligt. Als ik de kaart van ons landje bekijk, dan denk ik aan de peuterklas bij Juf Els... Je kunt niet geloven hoeveel moeite de Juf moet doen om die kleine ukjes netjes te leren knippen met een schaar. Politici moeten hoognodig eens les gaan volgen bij Juf Els, alleen het land netjes uitknippen op het lijntje (de grens) en de boel niet versnipperen... Maar ja...politici... En zeggen dat er daar bij zijn die zich de baas achten over het onderwijs.
djudedju

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

2 opmerkingen:

Tiens zei

ArmeToon!!!
Maar maak je niet ongerust, dit is helemaal normaal.
Enne, als een mens zorgen heeft of een plotseling verdriet, dan neemt die mens een houding aan die heel slecht is voor de rug.
Beeld je gewoon eens in dat je iets ergs te horen krijgt, alleen maar inbeelden, je zult onbewust je schouders optrekken.
Zo zitten we nou eenmaal in elkaar.

Enne, die vissen? Die hebben wel degelijk gevoel!
Mijn schoonzoon heeft vissen en daar zijn erbij die je heel langzaam moet benaderen anders schrikken ze.
Ik ga dus altijd in tijgersluipgang naar zijn zeeeer grote aqurium om heeel voorzichtig te kijken.

Sterkte Toon!

Veel Limburgse muulkes, neem er ook maar een paar mee naar Annie.

Tiens

een beetje zoet, een beetje zuur zei

Ha ja, dat doen mijn vissen ook in mijn aquarium (2 meter op 70 cm breed en 60 hoog) Ik heb vooral schijfzalmen van diverse soorten, mooie statige zwemmers.