zaterdag, juni 30, 2012

back to business...

Church of Our Lady in Deinze. Deinze, East Fla...Church of Our Lady in Deinze. Deinze, East Flanders, Belgium (Photo credit: Wikipedia)
Ik weet, de titel klinkt wreed, maar ik wil gewoon maar vertellen dat we voor het eerst na de operatie weer naar de rommelmarkt zijn gegaan... Een kleintje, in Eine, dus vlak tegen de deur... Gewoon eens kijken of het lukt. Het lukt. Dus gaan we morgen naar Deinze, dat is een behoorlijk grote markt.

Anny heeft voor de eerste keer terug op haar linkerzij kunnen slapen, nog niet geheel zoals voorheen, maar het ging dus al, dus lijkt de wonde goed te genezen....

Als we maandag de bevestiging krijgen dat er geen nabehandeling nodig is, dan zijn we helemaal "back in business"...

Maar hoe dan ook, voor ons was het leed al een paar dagen geleden verleden tijd geworden, toen we hoorden dat er geen kwaadaardige cellen waren gevonden. Want hoe je het ook bekijkt, ik meen dat het ergste in deze historie de schrik, de onrust was.

Vandaag is het weer mooi weer. Al een paar dagen is het warm, en al schijnt de zon niet voortdurend, het is droog of bijna droog. De maïs die hier weken stond te staan, zonder te groeien, is in twee dagen enorm gegroeid. Blijkbaar is de natuur bezig aan een inhaalbeweging... althans wat maïs betreft...

En dit weekend gaan we ook naar de babyborrel van de Jef zijn kleinzoon... Eigenlijk hadden we vorige week bij hem moeten zijn, op de rommelmarkt te Welle, maar ja... Dat we nu naar die babyborrel gaan, is een van die dingen die weer kunnen. Het is een beetje "het leven na..."

Er zijn verschrikkelijk veel mensen die geconfronteerd worden met borstkanker, maar we onthouden blijkbaar alleen het slechte nieuws daarover. Gelukkig is het tegenwoordig zo, dat we heel wat mensen kennen die helemaal herstelden, en weer fit en gezond zijn, en horen we ook tot deze groep... Maar vroeger was dat zo goed als een bijna zeker doodvonnis. De geneeskunde gaat gelukkig vooruit, ook in bij kanker... Steeds meer en meer mensen genezen van deze ziekte. Maar gek genoeg, als we er mee geconfronteerd worden, dan lijkt het wel of we alleen het doemscenario voor ons zien. We praten wel tegen elkaar over de gevallen die goed afgelopen zijn, maar inwendig denken we precies aan de anderen...

Iedereen zegt ons dat het tegenwoordig veel beter kan behandeld worden, dat er al zovelen zijn die er van genezen zijn... Maar diep in jezelf blijf je doemdenken. Stom. Maar het is wel zo.
Vandaar dat wij beiden nu zeggen: " De operatie dat is het minste deel van de historie"...

Ik heb nu een van die vrouwen met een litteken op de borst, met een borst die er wat verwrongen uit ziet (dat zal volgens de dokter weer normaal ogen na een tijdje)... maar ik heb mijn vrouwtje nog. En na de schrik zie ik ze nog veel liever. En dat litteken, dat zal ons blijven herinneren aan die schrik, en aan wat we aan elkaar hebben, wat we voor elkaar zijn.

Ik vind dat litteken helemaal niet erg. Voor mij is mijn vrouw nog steeds mijn vrouw, ongeschonden mijn vrouw. Nog meer dan vroeger mijn vrouw.

tot de volgende ?


Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Anoniem zei

That is a really good tip especially to those new to
the blogosphere. Simple but very accurate info… Thanks for sharing this one.
A must read post!

my blog post; buy Bitcoin