maandag, mei 16, 2011

Vergadering

vergadering op 11 januari 2006 bij kennisnetImage via Wikipedia't Zal wellicht een kort blogje worden, straks moet ik naar een vergadering.
Ik vind dit een prachtig woord: vergaderen... In onze spreektaal is het mij nog liever, daar zijn vergaren en vergaderen krek hetzelfde, en is het allemaal vergaren...
Ofte verzamelen... verzamelen van mensen, verzameling van wijsheid, of dingen verzamelen, zoals mijn wandelstokkenverzameling.
In de hal staat een groot rek met meer dan honderd wandelstokken vergaard te vergaren.
God, wat heb ik in mijn leven al een pak vergaderingen meegemaakt en zelf gegeven... Te veel voor een normaal mensenleven. Voor een stuk waren mijn kinderen en vrouw daar het slachtoffer van, ik was niet veel avonden thuis... Ik heb er wel steeds de gewoonte van gemaakt om na de vergadering niet te blijven plakken, mijn vrouw wist altijd ongeveer hoe laat ze me mocht verwachten.
Ik was ook té plichtbewust, en trok zelfs in de meest slechte weersomstandigheden obligaat naar de vergadering, en in veel gevallen kwam ik dan onverrichter zake terug naar huis, want buiten mezelf was er geen kat, 't was immers geen weer om een hond door te jagen...

Als ik nu eens naar een vergadering moet, dan is dat heug tegen meug. Ik heb mijn deel al gehad. Nu moet ik me zelf echt dwingen, en waar Anny me tijdens mijn werkende jaren steeds steunde, zaagt ze nu als er weer eens een vergadering is... Ook dat werkt niet meteen opwekkend, maar ja, ze heeft me wellicht al meer dan genoeg afgestaan aan allerlei organisaties...

Toen ik vanmorgen het rolluik omhoog trok, kwam de koude morgenlucht met een kille wind de slaapkamer binnen. Het is een pak kouder geworden. Wij hebben hier alsnog geen spat regen gehad, maar toch is het "waterkoud", je voelt als het ware de regen, ook al is hij er niet. (Is regen wel mannelijk ???)

De lucht zit vol grijze wolkjes, bijna, mochten ze wit zijn, schapenwolkjes, maar nu zijn het dus vuile schapen...  En toch heb ik nog steeds niet het gevoel dat er ook maar een drup zal uitvallen. Ik weet niet precies waarom, maar het lijkt mij dusdanig droog, dat er geen verbinding meer is tussen de vochtige wolken en de droge bodem. Het lijkt me, vanuit onze Belgische weer-ervaring, dat water om water vraagt, en vermits het nu zo kurkdroog is, is er geen verbinding meer tussen het water boven en beneden...

Toch zou het eens moeten regenen... of we worden hier een van die landen waar de mensen vol verbazing naar zitten te kijken voor hun TV-scherm... Landen waar de zomers de wereld veranderen in halfwoestijn, en die in de wintermaanden overdekt worden met een zee van water... Waar de mensen niet meer weten hoe ze moeten leven om in leven te blijven.
Er verandert duidelijk iets aan ons klimaat... Maar hoe we iets kunnen doen is helemaal niet zo simpel. Vandaag las ik dat we niet alleen de lucht vervuilen, maar dat we bezig zijn om in een ijltempo onze zuurstof op te gebruiken... We doden letterlijk onze eigen wereld !
Nee, het zal onze tijd niet duren... Het is reeds in onze tijd bezig !
Hoog tijd dat we wakker worden !

't Is tijd voor de vergadering, tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: