dinsdag, mei 17, 2011

Monsieur le déformateur...

Elio Di RupoImage via WikipediaZijne Saaiemeid de Koning der Belgen heeft Elio Di Rupo (PS) aangeduid als formateur, met een zekerheid van meer dan 99 % op mislukken... Niet moeilijk, want al vóór de benoeming was NVA en VLD bezig met het afkeuren van het systeem door Di Rupo verdedigt... Hij was nog geen formateur, maar zijn systeem was al op voorhand afgeschoten.
Nu, je kon ook moeilijk ieamnd van NVA of VLD nemen als formateur, want uiteraard is Di Rupo dan tegen...
We kunnen dus eigenlijk veel beter spreken van een déformateur...

Zondag heb ik binnenpretjes gehad, toen ik luisterde naar de Zevende dag (één)... Heb je gehoord dat het koor der vroede heren ook de vinger legde op de zere plek van de particratie ??? Je kunt dit al lezen in verschillende van mijn blogs, van eeeeeuwen geleden. Blijkbaar worden er steeds meer lui wakker ?

Och ik ben het een beetje moe nog over de politiek te zwammen... Als je ziet dat men de VLD die notabene de crisis veroorzaakte, plots weer onder de arm gaat nemen... Het geheugen van het mensdom is wellicht toch iets minder slecht dan wat de politici veronderstellen.

De enige oplossing om uit het slop te geraken is om alle partijen te onthoofden, zodat de dictatoriale leidinggevende elementen er uit zijn, of zonder partijen een regering vormen van technici... Maar wat ze ook doen, de rekening van dit getreuzel zal door ons, gewone inwoners van dit landje betaald worden.

Misschien zou men ook een kunnen overgaan tot een hoofdelijke ondervraging van de bevolking, om te zien of er echt zo veel mensen ons landje willen in drie scheuren... In drie, want Brussel zal, hoe dan ook, een splijtzwam zijn... En misschien zelfs in vier als de Duitstaligen ook hun onafhankelijkheid willen. Veel logischer zou zijn dat we nu eindelijk eens, wat Vlaams is Vlaams laten, wat Waals is Waals laten, en gewoon de faciliteiten werkelijk doen uitdoven, zoals het oorspronkelijk gepland was. Brussel een apart statuut geven, waarin waarborgen zitten opdat het werkelijk een aanvaardbare hoofdstad zou blijven voor gans het land.  Daar hoef je echt niet zo veel voor te veranderen, maar moet je wel de wet die al bestaat respecteren in zijn volle betekenis. Meer niet. En niet terug gaan herbeginnen met tellingen en zo, men heeft een wet, respecteer hem... België is wellicht het enige land waar de regering haar eigen wetten negeert ???

Maar hoofdzaak is dat men nu eindelijk eens maatregelen tret om de particratie uit te schakelen... We hebben nu immers geen democratie meer, maar een soort multiviraat van kleine dictatortjes...

't Is dinsdag, normaliter gaan we vissen, maar ik heb nog niets gehoord van Luc... Ik ga zelf eens bellen. Warm is het wel niet, maar met een dikke trui aan kun je heel goed vissen. Och ja, 't heeft hier nog steeds niet geregend...Eventjes vielen er wat van die minieme kleine druppeltjes naar beneden, maar toen ze de droogte voelden stopte het meteen weer... En ondertussen is men bezig voorbereidingen te maken om de komende overstromingen beter in de hand te houden. Dit gebeurt vooral op het klassieke Belgische systeem. Op de zelfde manier waarop we al jaren werken met onze weginfrastructuur. Als een Belgische weg echt niet meer normaal te berijden is, dan komen er meteen maatregelen. De gemeente zet een bord dat deze staatsweg niet berijdbaar is. Betreft het een gemeentelijke weg, dan wordt dit bordje iets anders, en wordt geplaatst door de Provincie of de staat... Dan luidt het bordje: deze gemeentebaan is in slechte staat.
Deze oplossing is gepatenteerd en werkt jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren.
Tot groot jolijt van garagisten en de fabrikanten van veren...

Bovendien zijn deze wegen zéér gezocht door de productiehuizen van koersen. Men ziet zelfs dat dergelijke wegen in hun belabberde staat geklasseerd worden, om de koers te verzekeren van attractieve wegen. Tot spijt van wie daar woont, maar dat is uiteraard een verwaarloosbare minderheid.

djudedju

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: