zondag, mei 30, 2010

Freya VDB doet het !!!

Zottegem - Velzeke - Standbeeld van Julius CaesarImage via Wikipedia

Heb je het ook gelezen?
Of was dit belangrijk feit per ongeluk bij het plaatselijke nieuws gesukkeld ?
Ons aller Freya heeft een poging gedaan om kussens te vullen in de Beschutte Werkplaats Aarova te Oudenaarde!
Na enkele uren oefenen en drie begeleiders om haar bij te staan, lukte ze in het vullen van een kussen ... Wat bewijst dat er zelfs voor min isters hoop is op een nuttig werk. Nu moet je toegeven, zelfs van dat ministerlijke bakte ze ook niet veel, ze heeft amper het parlement gezien. Eerst was ze zwanger en dan was ze in een zwaar en moeizaam bevallingsverlof gesukkeld, waar ze maar niet uit raakte. Een soort postministerlijke depressie ?

Hé, we zijn nu al terug van de rommelmarkt te Velzeke... 't regent... en dan is het altijd wat minnetjes. Ik heb de briefjes voor de rommelmarkt te Mater uitgedeeld met de uitleg dat het bij ons altijd mooi weer is... Iedereen glimlachte, en de grappige opmerkingen waren niet uit de (regenachtige) lucht. Och, waarom zou je ook bij regen je goede humeur niet mogen behouden?

Maar er was uiteraard veel minder volk, en de mensen lopen met de paraplu, haastig van kraampje naar kraampje, ze hebben het koud en er is weinig animo. Eigenlijk moet een rommelmarkt een zonovergoten gebeurtenis zijn, dan pas is het echt leuk, en dan kun je over de koppen lopen. Wat überhaupt nog niet gelijk is aan een goeie verkoop. De laatste tijd hoor ik alle kramers klagen dat er weinig verkoop is... Blijkbaar is er meer crisisgevoel bij de mensen dan we denken.

Vlak voor je het gebied van de rommelmarkt passeert, ligt er een visvijver, en weer of geen weer, daar zat het vol! Waarschijnlijk was er een wedstrijd of zo, want gans de vijver zat vol vissers, verdoken onder hun grote paraplus, en warm ingeduffeld. Nu ja, bij regenweer heb je soms goede beet...en de wind zit minder slecht dan hij de laatste tijd zat...Maar voor volgende week geven ze weliswaar droger weer, maar weer met noorderwind! djudedju.

Sinds een paar dagen zit ik nu bijna voortdurend te computeren met Chrome als browser. Ik moet eerlijk zijn, het is wat aanpassen, maar het werkt wel véél sneller dan alle andere browsers. Nu heb ik, na wat exploratiewerk, ontdekt dat je in de opties heel wat van de dingen die je eigenlijk zo makkelijk vond op de andere browsers, ook kunt inbrengen in Chrome...Gewoonlijk betekent dat een merkelijke vertraging van het systeem, maar met Chrome wordt ik dat niet echt gewaar! Ik moet zeggen dat ik het ondertussen zo gewoon ben, en zo handig vind, dat ik vandaag al zonder er eigenlijk over na te denken, met chrome ben gestart... Gisteren heb ik voor het eerst ook mijn blog gemaakt van uit chrome, en kon er nog geen "prentje" bij inbrengen uit mijn vertrouwde Zemanta, maar nu heb ik zemanta ook op chrome, dus vandaag is er hopelijk wel een prentje bij...

Heb je al eens buiten gekeken? Gek weer! Ik zie de takken van mijn linde strak naar het westen geblazen worden, en één tel later strak naar het oosten! De lucht zit vol grijze wolken, maar voor het moment ziek ik het niet echt regenen.

Weer om binnen te zitten. Ik heb nog wel ergens een filmpje liggen om eens lekker in mijn zetel mee te kruipen...

tot de volgende ? (op de foto: juulke Caesar in Velzeke)

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: