donderdag, december 17, 2009

sneeuw

Waterzuivering in MadurodamImage via Wikipedia

De grond is wit,
de nevel wit,
de wolken waar nog sneeuw in zit
zijn wit
dat zacht vergrijzelt...
Het witgetakt geboomte zit
met witte rijm beijzeld...
Telkens ik sneeuw zie komen die mooie zinnen van Alice nahon me te binnen.
Sneeuw heeft iets poëtisch
iets van het ongerepte - iets wat wij allang verloren

Toch is het maar gewoon neerslag. Een beetje onderkoeld, maar gewoon water.
Ewoud is hier om 7.15' uur gearriveerd. Bart heeft hem hier afgeleverd, want er is geen school meer, de leraars moeten tijd hebben om de proefwerken te verbeteren. Vroeger deden ze dat tussendoor, nu hebben ze daar een periode zonder de ambetante leerlingen voor.
Op de grote wegen is het sneeuwvrij, maar hier is het glad wist Ewoud ons te vertellen.
Sneeuw heeft dus ook iets verraderlijks.
Zoals zoveel mooie dingen...

Sneeuw heeft dus iets van slecht weer, gecombineerd met koude. Beide dingen die op mijn hoogstpersoonlijke barometer werken...Ik zit dus met pijn. Veel pijn.
Ik hou niet van regen, al dan niet bevroren.

Als ik de bovenstaande zinnen herlees, lijkt het me dat ik in telegramstijl aan het schrijven ben. Allemaal van die kortafgeknabbelde zinnetjes...Blijkbaar sputtert mijn schrijfmotor een beetje onder invloed van de vorst. Ik zal wellicht eens een nieuwe batterij moeten steken? Het is ondertussen al kwart over acht, en buiten is het nog steeds donker - nog zo'n punt waar ik moeite mee heb. Waar is de zon?

Op de rommelmarkt vond ik een boek over de Oosterse godsdiensten en filosofieën... Het valt mij telkens en telkens weer op, hoezeer de godsdiensten eigenlijk op elkaar lijken. Afgezien van de personages der goden en aanverwanten, is de leiddraad eigenlijk krek dezelfde. Dat staaft mij nog meer in mijn overtuiging dat het in feite wellicht ooit eens één was, en dat het gedeformeerd werd in de loop der tijden. Moeilijk is dat niet om te verklaren, de mens zwermde uit over de oppervlakte van de wereld, en de eigen geschiedenis en de eigen beleving van de natuur deden hun inbreng in het oerconcept.

Het gekke is dat iedereen dan zo vasthoudt aan "zijn" geloof... ondanks de gelijke basis. Men voert er zelfs oorlogen voor. Gewoon om te zeggen dat het ene gelijk beter is dan het andere gelijk. Gekke mensen. Gott mit uns tegen In God we trust... en zeggen dat de gelijkenis in dit geval nog veel verder gaat dan de verschillen. tommetoch.

Heb je gelezen, gehoord, gezien van de Zenne ? Kijk, ik ben geen supporter van bolleke Somers van Mechelen, maar in dit geval heeft hij mijn steun! Wat er daar nu gebeurt is mens onwaardig! Er kan nooit een voldoende reden zijn om het leven te vernietigen, ook niet als dit het leven in een rivier is. Dat is een volkomen zinloze moordaanslag op de natuur. Mocht het een defect zijn, dan ware het een ramp, maar nu is het willens nillens vernietigen van een moeizaam weer opgebouwde biotoop ! En dat terwijl de groten (?) der aarde bijeen zitten om te leuteren op de klimaatconferentie en de maatregelen om het milieu te redden... Absurdistan op zijn best.
En al is er nog geen enkele maatregel goedgekeurd, toch zijn die bende kleine jongens daar op de top al bezig met elkaar uit te schelden en te beschuldigen van het feit dat ze het laken te veel aan hun kant trekken... Wijsheid ??? Wat is dat ??? Daar vind je het zeker niet.

Wijze mensen doen niet aan politiek, daarom worden wij door dwazen geregeerd (Plato).

djudedju

tot de volgende ?



Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: