woensdag, november 25, 2009

Storm

Eendracht maakt machtImage by Pim Fijneman via Flickr

't Heeft vannacht serieus gewaaid, en hoge bomen vangen veel wind...Huizen boven op de berg ook. Na de watervloed van een paar dagen geleden, nu de wind, 't kan niet op! Typisch herfstfstweer zou je denken, maar nee, het is voor de tijd van het jaar eigenlijk wat te warm... (Maar daar hoor je me niet over klagen).

Ik kreeg vandaag al de eerste reactie op het fiction-verhaal van gisteren. Leuk vond ik dat het begon met drie vraagtekens, net of de schrijvelaar niet heel zeker was of ik het nu echt meende of niet. .. Niet dus, het kwam uit mijne rechterduim, de goede, de fantasyduim...

Maar die drie vraagtekens zie ik als een beloning, het beetje twijfel of het nu toch niet echt zou zijn...Heerlijke beloning voor mijn schrijfsels. Ik ben een gelukkig mens (anders ook).

Het is nochtans niet de eerste keer dat ik me waag aan zuivere fictie, maar blijkbaar was dit iets meer op de bal gespeeld. Of de lezer was minder wakker...Kan ook...

Het leuke was dat ik echte feiten kon mengen in het zuiver fictieve, waardoor het een schijn van echtheid kreeg. Dat is het kenmerk van een goed leugenaar, vermeng er zoveel waarheid in die kan geverifiëerd worden dat het niet anders kan of de rest is ook waar.

Ik kan al licht zien doorheen mijn linde... Er staan nog veel blaren op, maar een heel pak is in de storm verdwenen, en het waait ook nu nog behoorlijk hard. Gisteren zag ik in de verte nog enkele geelbruin bebladerde bomen staan, maar nu zijn het alleen nog skeletten. Toen ik het rolluik omhoogtrok in Koens kamer, waar ik iedere morgen mijn turnoefeningen bedrijf, zag ik in het Oosten een mooie roodoranje hemel met daartegen de zwarte schaduwen van de kale bomen. Mooi, maar meteen een belofte van nog meer wind. Ook mijn Duitse Pijp is bijna kaal, en er rest niets dan een warrige massa dooreenwriemelende twijgen met bovenaan nog een tiental blaren die reeds vergeeld de dood opwachten.

Herfstrfst... een mooi woord, met een massa medeklinkers op het end, die het woord ook al geelbruin kleuren. Ik heb een herfststronk gemaakt, gewoon omwille van de klank alleen al veel mooier dan een kerststronk, die de f mist... Bovendien is een kerststronk een ode en een gebed om de hopelijk komende lente, men pakt er het eeuwig groene hulst met de zomerroodkleurende bessen en groene sparrentakken voor... Herfststronken zitten vol dode kleurige blaren, bolsters van kastanjes en paardekastanje, en paddestoelen die uit een doorschimmelde bodem naar boven kwamen. Een ode aan de dood... en toch ook een beetje hoop op het komende leven?

Heb je het heuglijke nieuws gehoord? Opa Martens heeft het handje van Leterme losgelaten, maar niet zonder het eerst in de grote poot van nonkel Kukeluu De Haene te leggen...Kwestie dat hij niet verloren loopt in het politieke bos, en niet gebeten wordt de de boze BHV-wolf...

Heb je goed geluisterd? Er is al een halvelings akkoord om een stuk van Brussel op te offeren op het altaar van de pax francoforum... djudedju... De koning van het halfbakken zal weer juichen op zijn wankele troon... weer een periode van schijnrust, ook al is het meteen de kiem van nieuwe onvrede in het wankelende Absurdistan gelegd, wankelend tot meerdere eer en glorie van massa's politiekers die leven bij gratie van de verdeeldheid (et impera...).


Hoe zou het toch komen dat de "burger" (ik haat dat woord) geen greintje vertrouwen meer heeft in de politiek? Zij (de politiekers) zouden eens moeten mijn fictie van gisteren lezen, en zich herinneren dat ze, willen ze nog iets van geloofwaardigheid willen houden, ze ook nog wat echte dingen moeten mixen doorheen hun politiek leugennet... Want nu zit er geen grein echtheid meer in, en is alles zo doorzichtig... Een soepje, maar zonder vlees, zonder groenten, hoogstens nog wat geimporteerde vermicelli...in zuiver en ijskoud water, flets en ondrinkbaar.

Is het een wonder dat de gebruikte vermicelli een import is uit het land van de maffiosi?

zo doorzichtig

Waer is der Oudren Fierheid heengevaeren?

Europa kent zijn geluk niet dat wij, met al onze ervaring het roer willen in handen nemen. Djudedju. Dedju.

Weet je nog wat onze wapenspreuk is ???? Eendracht maakt macht! Eendracht... hahahahahahaha... om het te besterven.

tot de volgende ?


Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: