maandag, november 02, 2009

Eet meer hormonen...?

Donderdag 14 juli 2005 omstreeks 11.00 uur maa...Image via Wikipedia

Zonet een haartikeltje gelezen dat de situatie inzake hormonen in het vlees nog geen haar verbeterd is... Veearts Van Noppe is voor niets gestorven.
Eigenlijk is de situatie erg, heel erg!
Mensen zijn hun medemensen stillekes aan het vermoorden. Om het gewin, het tijdelijke gewin.
Erg is dat, heel erg!
Wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn, is nog onbekend, maar veel fraais zal er niet uit voort komen, zoveel is al zeker. Verminderde vruchtbaarheid is een van de minst erge gevolgen. Maar zie je het doemscenario al voor je? De mensheid sterft uit door het winstbejag van enkele hormonenmaffiozi...

En in de wieg zie je een kleine Schwarzenegger liggen huilen om zijn volgende shot hormonen in zijn flesje.

Meisjes zijn "volwassen" aan de leeftijd van 9 jaar...

En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Allemaal gekende gevolgen, maar die desondanks de maffiozi niet eens doen aarzelen. Wat kan het hen schelen, ze verdienen nu geld als slijk, en rest is van geen tel.

En het ergste is dat niet alleen die hormonen ons langzaam de das aan het omdoen zijn, fabrieken spuien ongegeneerd giftige stoffen de lucht in, lozen gif in het oppervlaktewater waaruit wij dan ons drinkwater halen, boeren sproeien giftige stoffen op hun velden om insecten en onkruid te vernietigen, sproeien met groeibevorderaars, groeiremmers en tuttiquanti op de vruchten om een snellere en grotere oogst te hebben, heel onze leefwereld zit vol met allerlei stralingen van gsm-masten, hoogspanningskabels en ga zo maar door... Je bent eigenlijk een beetje verwonderd dat we er nog rondlopen. Je bent helemaal niet meer verwonderd dat steeds meer mensen aan steeds vreemdere ziektesymptomen gaan lijden.

En alles voor het onmiddellijke gewin.

Pas na jaren geeft men toe dat de gsm schadelijk is, maar dat die stralen massaal rond onze oren vliegen via die zendmasten, dat tv, computer, microgolfoven en dergelijke daar ook aan meewerken, maakt de atmosfeer waarin we leven alleen maar giftiger.

We zijn onze eigen wereld aan het vernietigen. In een steeds sneller tempo.

Want geef toe, zonder al deze middelen zouden wij niet in staat zijn die massa mensen voldoende te kunnen voeden, zou er minder werk zijn, minder inkomen meer sterfte...Want al die dingen zijn slechts van een sluipende gifsoort, je kunt er jaren van eten en drinken zonder dat je iets merkt...Tot je plots vaststelt dat de kinderen steeds vaker en vaker allergisch reageren op alles en nog wat... Tot je plots links en rechts in je kennissenkring mensen weet met bizarre ongekende ziekten. Tot je hoort dat de vruchtbaarheid van de mannen achteruitgaat, dat de meisjes steeds vroeger lichamelijk rijp zijn... en ga maar door...

Oorzaak van al deze verschijnselen is onbekend. Officiëel althans. Want eenieder die ook maar eventjes nadenkt ziet en weet wat er gebeurt en waar het gebeurt. Maar we doen er niets aan. Want we leven ook binnen dat systeem, we profiteren mee van de vruchten van dat systeem. Wie heeft de dag van vandaag geen gsm? Zelfs kinderen hebben er eentje. Maar dat er daarvoor zendmasten staan die ons voortdurend omringen met stralingen??? Heb jij dat al gevoeld? Nee He ? Dus zal het wel niet erg zijn hé.... Heb jij je al één keer ziek gevoeld van die hormonen in je biefstukje ? Nee hé? 't Zal dus wel niet erg zijn hé...
Zo redeneren we alles weg... en doen voort. We zitten aan de vleespotten van Egypte te schransen om het bijbels uit te drukken.

En vreten ons regelrecht de verdoemenis in. Gedachtenloos...

Weet je, eigenlijk moeten we ons niet zo druk maken over de zichtbare dingen in ons milieu, de onzichtbare zijn veel erger!

We plegen voortdurend roofbouw op de wereld, op ons zelf...
Eén van de zaken waar ik soms aan denkin die zin, is de economie, het paard van Troje... Weet je, economie kan alleen leven door groei, dat betekent dat het niet anders kan dan steeds meer, steeds sneller met steeds meer winst, wat ook de prijs er van is. Maar als je nu eens gewoon nuchter redeneert, dan kan dat toch niet? Je kunt niet steeds meer, steeds sneller steeds meer winst boeken, eens moet er een grens zijn. Je kunt die grens verschuiven, voor je uit, met allerlei lapmiddelen zoals sproeistoffen en hormonen, maar eens moet het systeem barsten, er is geen een ballon die je kunt blijven opblazen.

Op een gegeven ogenblik zullen we moeten leren leven met en binnen een stagnatie. Hopelijk, want als we het te ver drijven klapt het systeem en rest er niets meer. Is er geen stilstand, maar honger en ellende.

Hoogtijd dat we ons eens gaan bezinnen of het geen tijd wordt om te reageren.

Heb je de barometer gezien? Hij zakt, en hoemeer hij zakt, des te meer stijgt mijn pijn... Waar is de mooie zomer heen?

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: