dinsdag, september 29, 2009

en 't is weer vroeg dag...

snoek - pikeImage by belgianchocolate via Flickr

Veerle is gaan werken, dus is Anny weer heel vroeg het warme nest uitgewipt om de tweeling te wekkeren en op de bussen te krijgen...En ik sta dan ook maar op, doe mijn gymnastiek, was me en ga dan koffie zetten. Mijn eerste kop is al ad fundum.

Gisterenavond was er vergadering van het bestuur van Ziekenzorg, waar ik voor het eerst bij was. Om 21.30 uur ongeveer thuis gekomen. Na het nuttigen van een tweede Ename bij een leuk gesprek met enkele oude bekenden die ook in het bestuur zitten.

Vanmorgen met een klein hartje de weegschaal op...Maar wat ik al meende te bespeuren zet zich door! Ik blijf zoetjesaan vermageren. Oef.

Het is nu 8 uur, en eindelijk kan ik zeggen dat het echt klaar is buiten. De dagen zijn al een heel stuk korter geworden! Ondanks het goede weer lijkt de winter met zijn donkere dagen toch naderbij te sluipen.

Zondag toen we van de rommelmarkt te Burst naar huis wilden komen, moesten wij eerst nog een stukje wandelen naar de auto. Dat "wandelen" was langs de drukke Aalstbaan, en het was behoorlijk druk naar onze normen, wij die op de buiten wonen langs een klein weg, zijn al dat verkeer niet gewoon...en wat we al helemaal niet gewoon zijn, is de stank van dat verkeer. We begonnen er gelijktijdig over te kouten tegen elkaar. Het pakte ons op de adem. En dan was het nog zondag...dus een tamelijk rustige dag qua verkeer! Wat moet dat niet zijn op de spitsuren, want dat is een baan die druk bereden wordt naar Aalst, maar ook naar Brussel (naar de oprit van de snelweg)... Ik ben me plots weer bewust geworden dat de auto inderdaad een vervuilend iets is. Ik kan er door de plaats waar ik woon en door mijn handicap niet buiten, maar ik hoop dat iedereen doet zoals wij doen, en het rijden beperken tot het minimum, en alle aankopen zoveel mogelijk centraliseren in één rit per week.

Ik denk daarop, omdat het nu het uur is dat de mamaatjes hun kroost met de auto naar school brengen... Terwijl velen er minder dan 2 km vandaan wonen... De schrik voor onze kinderen is na een Dutroux en consorten wellicht veel te hoog opgelopen, maar niemand is nog gerust als de kinderen onbewaakt ergens heen gaan... Dat is wellicht mede de oorzaak dat kinderen veel te weinig buiten spelen en ravotten?

De zon komt stillekes door het nevelgordijn gekropen. Het wordt weer een mooie dag. Hopelijk gaan we vandaag weer vissen. Ik heb heel wat werk gehad aan mijn werphengels, om ze weer helemaal in orde te krijgen. Ook een gewoon lijntje weer opgeknapt, klaar voor de "strijd"... Binnenkort moet ik ook onderlijnen maken voor de snoekvangst, dat zijn speciale onderlijnen, omdat de snoek een gewone nylonlijn gewoon kapot rijt met zijn snijtanden. Je moet zelfs als visser zien hoe je die beesten onthaakt, want anders liggen je handen ook netjes opengereten... Vanaf oktober is snoekvangst toegelaten...en dit jaar ga ik voor het eerst eens "snoeken". We zien wel wat het wordt.

Voila, dat is het weer voor vandaag... tot de volgende ?


Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: