maandag, juni 29, 2009

Welle, dé rommelmarkt...

Orval et son verreImage via Wikipedia

Gisteren heb je misschien verbaasd vastgesteld dat er geen blog was...Nee, ik ben niet ziek, ik was er gewoon eventjes niet,ik was gaan rommelmarkten, op de grootste (???) rommelmarkt, met meer dan 800 standen...
Nee, ik heb ze niet allemaal gedaan, helemaal niet, misschien iets meer dan 100, maar dat was dan ook niet de hoofdzaak ...
De hoofdzaak is dat die dag jaarlijks de dag is waarop we samen met Jef en Lut gaan rommelmarkten en gaan bijpraten. En nadien eens lekker gaan eten.Kortom een uitgebreid en gezellig bezoek, met als basis de rommelmarkt van Welle, het geboortedorp van Lut, en heel dicht bij waar ze nu nog wonen.
We hadden al wel eens gemaild met elkaar, ook al eens getelefoneerd, maar het was een jaar geleden dat we nog eens bij elkaar waren, dus er was gespreksstof genoeg.
Misschien heb je gisteren op het nieuws (VTM) ook de beelden gezien van de rommelmarkt te Welle? We waren er niet zichtbaar, maar Anny zag de camera passeren terwijl wij gezellig in een cafeetje zaten te genieten van een heerlijke Orval. (Lut en Anny dronken minder serieuze dinges)
Het was heel mooi en warm weer, een beetje tot onze opluchting, want toen we hier vertrokken, was het ook zo mooi, dus deden we geen jas mee, het was immers warm genoeg...Maar toen we aan Brakel kwamen, was het er mistig en een stuk frisser, en het bleef mistig tot we bij Jef waren. Terwijl we daar vlug nog een kopje koffie nutten, trok de mist gelukkig ook daar op, en het was hemels warm, bijna te warm weer.
Anny en Lut deden de duurste aankoop! Er was een stand van een dame die haar auto en een daar gemonteerd raam aan het kuisen was, die hen onverbiddelijk aantrok... en ja hoor, het kuisgerei werd aangekocht! Hopelijk gaat het inderdaad zo goed als bij die dame, dan zal het fantastisch zijn, en hoef je de ramen niet meer te zemen, zijn ze meteen droog en rein en zonder strepen...afwachten maar.
Ik kocht er een paar kleine boekjes over knutselwerkjes, kwestie van mijn functie als lesgeven degelijk te kunnen waar maken, hé.
Verder was het vooral babbelen en bijpraten. gezellig, alleen onderbroken telkens Lut of Jef een van hun oude kennissen ontmoetten. Dan was het ook daar weer eens even bijpraten.
Rond 13.30 uur zijn we aangeland bij het restaurantje waar we ieder jaar gaan eten, en ook nu weer was het heel lekker en heel gezellig.
Kortom, het was een heerlijke dag,een gezellige dag, een prachtige start van een hele drukke week. Drukke week, want deze namiddag ga ik les volgen in Oudenaarde, hoe maak je een dreamcatcher. Deze voormiddag moet ik Ewoud gaan afhalen van de school in Zottegem, morgen gaan we vissen, woensdag zal er wellicht weer geen blog zijn, want dan gaan we naar Dadizele met Luc (vissen) en Cecile...Ook weer een gezellige uitstap er van maken. Donderdag gaan we dan op ziekenbezoek naar Georgette die in het UZ te Gent ligt. Vrijdag is (voorlopig) nog vrij... en zaterdag gaan we gewoontegetrouw naar tanteke...Je kunt niet geloven hoe druk het is als je niets te doen hebt.
(Je hoort dat van alle gepensioneerden !!!)

Ziezo, dat was het weer voor vandaag... Ik hoop dat jullie ook zo'n heerlijk weekend achter de rug hebben!

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: