woensdag, oktober 22, 2008

Voodoo

Of voedoe, net zoals je het wilt schrijven...
In la Douce France is een boekwerk verschenen over Voedoe (daar Vaudou)... met een hele handleiding, en een voedoepopje er bij, die Monsieur Le Président Sarkozy, himself, voorstelt... met daarbij twaalf naalden er bij met het verzoek die in het achterwerk van het popje te duwen, op de er opgedrukte, meest bestreden uitspraken van Dieu Sarkozy... Als bekendste zijn uitspraak tegen de man die weigerde hem een hand te geven: "Scheer je weg arme klootzak"... (Maar dan in het Françoises...)
Monsieur Le Président is in zijn gat gepikt (geprikt ?) en wil dat de verkoop van dit boek en het popje verboden wordt !

We hebben nog eens zoiets meegemaakt, nog niet zolang geleden, toen heel de Islamwereld op zijn achterste benen ging staan (waarop anders ????) omdat er caricaturen van Mohammed waren gemaakt...

Tja... Eerst over de profeet, en dan over de God zelve... Geef toe, het is oneerbiedig hé?
Hier hebben wij een boek over Baas Ganzendonk... Die kende ook zijn eigen niet.

Zouden we nu in Frankrijk binnenkort niet de paus zien opdraven voor het kronen van Zijne Keizerlijke Hoogheid Sarkozy de Eerste ... van Europa ??? Mocht hij durven, de goesting is er duidelijk al.

Heb je gisteren weer alarmfase 1 horen afgaan in verband met de klimaatsverandering ?
Gek dat we dit tot heden nog maar alleen mochten horen op onze zender, bij de anderen heb ik nog niets gezien of gehoord. Ik kan natuurlijk niet alles zien en horen, maar 't valt me toch wel op. De maatregelen zouden drastisch moeten verstrengd worden... ondanks heel wat geleerden beweren dat de CO2 slechts een uiterst miniem aandeel heeft in die global warming... Maar eigenlijk doet dat er weinig toe, laat ons maar wat properder worden op onze aarde, dat kan zeker geen kwaad, en alle baten helpen zei de boer en hij piste in de zee en de zee liep over...
Dat Mars en Venus ook opwarmen zal wellicht niet te maken hebben met CO2, en toch is er daar ook sprake van die verwarming.
Volgens mij is er een ding die wij hier in handen hebben, die wellicht meer opwarming veroorzaakt dan die CO2 ! Namelijk de bebouwde oppervlakte (zowel gebouwen als banen). Iedereen zal wel weten dat de steden een behoorlijk warmer microklimaat hebben dan de omgeving. Dit komt omdat stenen langer warmte uitstralen, en dus een langere tijd nodig hebben om af te koelen. In de steden komt daar nog bij dat ze niet afkoelen, omdat ze van van binnen uit opgewarmd worden. Zodoende zijn de steden iedere nacht en iedere winter weer enorme warme vlekken op onze aarde. De verstedelijking gaat steeds verder, en dus ook de verwarming. Ook de banen, zeker waar er verlichting staat, krijgen niet echt de kans de omgevingstemperatuur aan te nemen, en blijven een bron van warmte. Minder weliswaar dan de steden, maar niettemin...
Ik woon in een eerder kleine wijk, weg van de stad, in een landelijke streek. Niettemin kun je heel duidelijk zien welke huizen er bij ons in de wijk geïsoleerd zijn, en welke niet. Het eerst is het zichtbaar aan de daken. Bij de geïsoleerde blijft de sneeuw of de rijm veel langer liggen dan bij de andere. Maar het gaat verder: Ook rond de huizen zie je het verschil! Onze wijk dateert van voor de trend de muren te isoleren, en wie niets aan het huis deed inzake isolatie, daar zie je eerst rond de ramen en deuren dat de sneeuw wegsmelt in een boogje rond de warmtebron. En na een ietwat langere tijd zie je de sneeuw ook smelten rond de woning.-, een halve meter, een meter ver... In de steden, waar de huizen aaneen staan, in gesloten blokken, waar ook nog de warmte van de vele voertuigen bijkomt, heeft de sneeuw meestal geen kans meer om nog echt te blijven liggen...En lukt het toch eens, dan is het daar veel vlugger weg dan op de buiten.
Mensen die met zweefvliegtuigen vliegen gebruiken de stijging van de warme lucht boven de steden om hoger te kunnen geraken.
Gek genoeg is er niemand die over die warmtebronnen spreekt !
Iedereen kent ze, maar toch praat niemand er over.
Bizar.
Ik zou graag eens zien dat iemand de invloed van de steden op het klimaat eens echt onderzoekt ! Ik heb al een element aangeraakt, de stijging van de warme lucht boven de steden. Deze stijging van warmte kan mede de oorzaak zijn van inversie, en is zeker een bron van wind. Bovendien zal het ook wel zo zijn, dat als die warmte zich uitstrekt tot een wolkenlaag, dat ze regen veroorzaakt. Zijn dat nu niet de voornaamste kenmerken van de klimaatsverandering die wij zien ?

't Spijt mij dat ik een dergelijk onderzoek niet kan bevelen...
Dat doet mij ook denken aan andere dingen. Iedereen die al eens Nederland bezocht heeft, is het opgevallen hoe anders het er uitziet dan ons aller Absurdistan. Dat komt vooral door het feit dat je hier zowat overal huizen kunt en moogt neerpoten, en in Nederland doe je dat niet buiten de stedelijke arealen. De enige huizen die je buiten de steden ziet in Nederland zijn boerderijen. Hier kun je van aan mijn deur naar Brussel rijden en slechts nu en dan wat groen zien tussen de huizen van de eindeloze straat door...
Dus het effect van de steden op het klimaat zou in Nederland nog duidelijker moeten zijn dan hier, waar je moeilijk voldoende vergelijkingspunten vindt, 't staat hier allemaal vol...
Natuurlijk is het ietsje noordelijker, maar toch zou er een verschil merkbaar moeten zijn.
Henk, jij staat bij de bron, heb ik gelijk ????

Maar eigenlijk doet het er allemaal weinig toe, de verwarming is er... Wat ook de redenen allemaal zijn. We hebben in de loop van de aardse geschiedenis nog dergelijke periodes gekend. Van ver voor de Mensheid. Maar we zien er nog steeds de sporen van. De aarde, als bewoonbare grond was toen stukken kleiner. Grote stukken kleiner !
Zie je al die miljarden die er nu rondkrevelen al vechten voor een beetje droge grond om op te staan ? Zie je het aandeel bebouwbare grond - en ik denk hier aan landbouw- al dat er nodig is om die allemaal te voeden en te huisvesten ? Zie je al degenen die niet in tijds weg raakten voor het wassende water al ???
In plaats van te memmen over de redenen zouden we beter beginnen met de veiligheid van de mensen en het land zo goed mogelijk te waarborgen ! Er zijn landen die in hun gehele oppervlakte minder dan een halve meter boven de huidige zeespiegel uit komen ! Laten we beginnen met zeeweringen te bouwen. Vooral in die lage landen, want heel veel ervan hebben niet zelf de middelen om dat te doen... Denk bv aan Bangladesj...
Laat ons stoppen met tateren en ruzie maken over de mogelijke en onmogelijke redenen... en aan de slag gaan...Doen we het niet voor die sukkels die zouden verdrinken, laten wij het dan doen ten eigen profijte, om niet overspoeld te worden door de vluchtelingen voor het water.
Maar de mens en zijn regeringen kennende...

tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Als iedereen zijn modieuze tegeltuin eens zou vervangen door een tuin met zichtbare aarde waar plantjes, torretjes, vogeltjes en egeltjes in rond kunnen scharrelen.

Het zou een boel stadse warmte schelen, het oogt veel aardiger en de dieren voelen zich meer op hun gemak.