zaterdag, oktober 18, 2008

Geschokt Geloof ????

Enige tijd geleden gingen een groep uit de psychiatrische instelling uit Etten-Leur op bedevaart naar Lourdes...Bidden om herstel.
Daar werden ze massaal besmet met de norovirus, een agressieve vorm van buikgriep. Er zijn er al een deel van overleden. Allemaal zijn ze zwaar ziek geweest. Eentje is (was) nog in levensgevaar.
Gaat dan al eens beewegen !
Dan kom je zo aan je "endeklokke"...
Gelukkig was het alleen levensbedreigend voor de bejaarden (sic)... Mag ik daaruit besluiten dat die er rustig van tussen mogen gaan?
Leuke mensen die dagbladschrijvers...

Ik heb je al meer dan eens mijn mening gegeven over het begrip "mirakel", volgens mij zit in ieder mens een kracht waarvan we ons niet echt meer bewust zijn, de kracht waarvan Jezus zei: "Mocht gij het geloof hebben van een mosterdzaadje groot, gij kunt bergen verzetten". Volgens mij sprak hij daar niet over het Geloof, maar over het geloof in je eigen krachten, net zoals hij zijn leerlingen ook leerde anderen te genezen.
Het bewijs ? Het enige wat ik daarvoor kan aanvoeren is het feit dat er in ieder geloof mirakels voorkomen, en dat we nu en dan mensen tegenkomen die lijken te beschikken over meer machten dan de anderen.
Mochten we echt overtuigd zijn, heel diep in onszelf, dan hebben wij ook die krachten. Wellicht de ene sterker dan de andere, zoals in alles, maar wij missen eigenlijk alleen de echte overtuiging dat we het kunnen, waardoor we het ook niet echt uitstralen.
Er is meer tussen hemel en aarde...

Maar het is triestig om te lezen dat die sukkelaars in plaats van enige hulp en sterkte, alleen ziekte en zelfs dood hebben gevonden.

Het wordt koud! Ik ben nog niet buiten geweest, maar als ik de meesjes heel zorgvuldig de takjes zie afspeuren, terwijl ze geen centimetertje overslaan, en waar mogelijk zowel de onderkant als de bovenzijde inspecteren, dan weet ik dat de insecten nog alleen te vinden zijn in hun winterrustplaats... dat beduidt dat het te koud is voor hen. En voor ons. Zo zie ik ook iedere winter een hele kudde staartmezen die hier nog eens dat speurwerk overdoen, en hebben zij betere ogen, of zoeken zij andere soorten van beestjes, zij vinden in ieder geval ook nog eens hun gading. Een mens zou er van verwonderd worden dat er nog insecten over zijn voor de volgende zomer. Maar dat is net een restje van het fameuze natuurlijke evenwicht...Er moeten niet zo heel veel van die beestjes over zijn, om in de zomer plots weer massaal op te doemen. En ze komen met die nieuwe generatie net op tijd om de meesjes en consorten toe te laten hun jongen groot te brengen... Als ze niet te veel vergiftigde exemplaren binnen krijgen... en zelf het loodje leggen. Want dan worden er te weinig beestjes gepakt, dan sproeit men meer en meer, doodt ook de weinig resterende vogels, de insecten bouwen een verweer op tegen de insecticide, en de domme mens maakt nieuwe straffere vergiften in zijn eindeloze strijd tegen een natuur die hij zelf heeft scheefgetrokken...
Gehoord dat we steeds meer en meer insecticide aan het eten zijn via onze groenten en ons fruit? Tekeningetje bij maken ? Of zie je ook wat er aan het gebeuren is ? Dat wij veel rapper zelf het loodje gaan leggen dan die insecten ? Dat straks de wereld in het bezit is van de kakkerlakken en de fruitvliegjes ???
Zou de scarabee (een mestkever !) terug een Godheid worden ?
Wat leuk is, is dat iedereen in de voedselproductie bij hoog en bij laag zweert dat hij geen of bijna geen insecticide gebruikt... En ze hebben gelijk ! Bah ja, in een wereld waarin de leiders ons voortdurend voorliegen mag de groentenboer toch ook wel een beetje liegen zeker ? Staat het niet ergens in onze grondwet dat alle Belgen gelijk zijn voor de wet??? Dus... Lieg er maar op los, Dames en Heren, wat de leider mag mogen wij ook...
Eigenlijk is ons geloof, van ons allemaal, steeds meer en meer geschokt... Wij hebben in onze maatschappij steeds minder houvasten, en steeds meer zaken die plots luchtkastelen blijken te zijn. En als er dan een slimme is die ziet dat ze een verdoken belastingssysteem op de brandstoffen niet hebben vermeld, dan antwoordt men ons doodleuk, Oh, dat kleine puntje was ik vergeten te vermelden, maar het is ook zo'n klein ietsje...
Tarara !
Is het dan een wonder dat de mensen alle vertrouwen verloren zijn in de politiek ?
En als je dan zo'n soepkiekens als de LDD en het VB hebt, die bestaan bij gratie van het aantonen van de leugentjes, leugens en grote leugens, dan zit het risico er levensgroot in dat we ook hier nog meer en nog sneller evolueren naar een steeds meer en steeds rechtser maatschappij.
Het verleden is voor de meesten al zo ver weg, dat ze de lessen uit dat verleden omtrent het gevaar van die verrechtsing al lang niet meer kennen, laat staan serieus nemen.
Nog een beetje, en die doden uit de psychiatrische instelling uit Etten-Leur zijn de gelukkigen...Want in die vorige ultra rechtse partij werden zwakzinnigen, joden,zigeuners en communisten als onnuttig en gevaarlijk voor de maatschappij afgeslacht... Nu al is duidelijk wie het volgende slachtoffer wordt: de Islam... Zij krijgen nu al heel duidelijk de zwarte piet toegedeeld.
Het mensDOM...
Een van de kenmerken waardoor de mens boven het dier verheven is, is de mogelijkheid de kennis van de ene generatie over te dragen op de volgende...
Ik begin daar aan te twijfelen.

En toch schijnt de zon. Een wonder, als je het goed nagaat! Moest ik zon zijn, ik denk dat ik die bende, die steeds weer en weer de zelfde fouten begaat, al lang mijn warmte en licht ontzeg.

Of is dat het verschil tussen mens en dier ? Wij leren van generatie op generatie steeds weer dezelfde stommiteiten te doen.
Maar toen, en ook nu, zijn er toch nog enkelingen die zien wat er aan het gebeuren is, en toen, en hopelijk ook nu, zal op den duur, (maar 't wordt telkens heel duur!) het gezonde verstand overwinnen, voor een tijdje... een heel korte tijd...

tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Ha die Toon! Ja, de aarde zucht, inclusief de mensen, nog steeds onder de zondeval. En wat dat geloof betreft zou ik zeggen: geloof in jezelf, maar meer nog in Jezus. Want voor dit leven kun je een heel eind komen met geloof in jezelf, maar voor de eeuwigheid heeft het geen enkele waarde.

Gr. Henk (ook voor Annie)