woensdag, oktober 01, 2008

Bloemen

We zijn dus - Veerle moest vandaag niet werken- naar floralux geweest in Dadizele. We hebben een mooi potje kunstbloemen gevonden voor onze Koen. Aan het columbarium is niet zoveel plaats, dus het mag niet te groot zijn, je moet ook anderen de kans bieden iets voor hun overledenen te zetten. We hebben ook lampolie mee want zoals ik je al eens vertelde, mama zet dagelijks een tweetal olielampjes bij de foto van Koen en van Oma en de laatste afgestorven kennissen.
Ik heb voor in mijn tuin een winterharde palmboom (pje!!!-) mee gebracht, die waren in grote aanbieding.
't Zal wel zoiets zijn van boompje groot, baasje dood... Want 't is nog maar een klein dingetje.

Gisterenavond kreeg ik een paniektelefoontje van Veerle... Ze stond in panne ! Ze had inkopen gedaan en kon niet meer starten. Wat moest ze doeoeoen ? Vermits Fré en de kinderen bij haar waren, legde ik uit dat ze eens kon proberen met duwen. Je zet de wagen in zijn tweede versnelling, houd de ontkoppeling in, en als je snelheid genoeg hebt, dan de ontkoppeling lossen.
Een halve minuut later weer een foontje, ze kregen geen beweging in de wagen, die stond juist in een put in de baan. Ik ben gaan kijken... Ze had de wagen in tweede versnelling gezet, maar vergeten de ontkoppelingspedaal in te drukken !!!! En dan mag een mens niets zeggen van vrouwen achter het stuur...
We hebben toch de garagist moeten doen komen, en met een startkabel was alles ok !
Veerle heeft dan nog een ereronde mogen rijden om de batterij op te laden...

Na de bloemenzaak zijn we ook nog gestopt in Dupontzoo, een grote dierenzaak, waar we een enorme keuze van eten vinden voor onze papegaai. Thuis mengen we dan al die soorten, en hebben dan een mengeling met enorm veel variëteit van eten in, om onze Jacko gezond te houden. Bovendien krijgt hij ook nog dagelijks een stukje van mijn avondlijk stuk fruit. Hij hoort dat ik aan het eten ben, en hij begint zijn kot rond te kruipen en aan alles wat lawaai maakt te trekken en te klingelen. Ik zal hem zeker niet vergeten ! In de winkel zagen wij twee papegaaien van 8 weken oud, warm onder de lamp, en die gevoederd werden door de oppasser. Dat moeten ideale vogels zijn om handtam te kweken !

Nadien zijn we op ons gemak gaan eten in het restaurant waar we steeds gaan als we naar Dadizele gaan. We hebben lekker gegeten, en dan terug naar huis... Opdracht vervuld ! Oh ja, er was ginder nu al een speciale tent bij de winkel gezet, met niks dan kerstgerief ! We zijn niet gaan kijken, maar maakten de bedenking dat ze wat laat zijn, binnen 5 à 6 maand is het Pasen, en je ziet nog niets staan... djudedju.

We hebben ook weer mogen genieten van een leuk pakket werken op de baan... Het is altijd verfrissend als je plots wanhopig staat te kijken... Een mens zou van arremoe nog verplicht worden een gps aan te schaffen. Ik vermoed dat de bevoegde minister aandelen heeft in een bedrijf van die gps-dingetjes ... Ik zou er zeker niet van schrikken, na al de stoten die we al meegemaakt hebben kan dit er nog wel bij.

We hebben heel de voormiddag ook genoten van de regen, en hoorden de weerman verkondigen dat er op de hooggelegen gebieden zelfs wel eens wat sneeuw zou kunnen vallen ook. Heerlijk ! Heerlijk ! Deze namiddag was het - oh heerlijk wonder- zonnig weer, maar veel wind .

Bij het opstarten van mijn pc kom ik automatisch op al de voornaamste krantenkoppen terecht, en lees ik dan vlug een en ander artikel. (Voor wie benieuwd is: www.verkenner.be je kunt daar zelfs de soort berichten die je wilt hebben aanduiden, en dan krijg je iedere dag het nieuws van de dag) (Ook nieuws uit het buitenland, ook Nederland !) En weer zie ik heel wat koppen over de monetaire crisis, hier en feitelijk overal...
Eigenlijk is dat onbegrijpelijk ! Die banken werken met ons geld, ze doen ons betalen voor ieder denkbare en ondenkbare verrichting, ze werken dus voor geen cent met hun eigen inzet, en toch lukken ze er in dat geld van de anderen te verkwanselen! Maar dat is nog niet het ergste ! Om die - Oh zo belangrijke banken- te redden, stopt de staat (dus wij met zijn allen) er nog maar eens geld in (dus weer ons geld !)...
Als jij een huis koopt, en de lening niet kunt afbetalen, dan ga je failliet en verkopen ze de boel van onder je gat ! Als je er in lukt om alles te doen met het geld van een ander, het zo ver drijft dat je die ander telkens doet betalen als hij gewoon eens naar zijn geld wil kijken, dan ga je nooit failliet, want dat zou grote gevolgen hebben voor de staat, voor ons dus!, en daarom, voor het zo ver is, volgen ze het scenario toch op, halen het geld toch uit onze zakken om te kunnen zeggen dat ze niet failliet zijn... Ik snap iets niet... maar dat zal wel weer aan mij liggen... Ik ben nu eenmaal een dom ventje hé... Ieder belg mag nu 7000 eurootjes ophoesten om er voor te zorgen dat zijn 5000 eurootjes spaarcenten niet zouden verloren gaan. Logisch toch !

Duvelszak is nooit vol ! Nu weet ik waar den duvel zijn zak hangt !

Voila, vandaag is het eens een kort blogje, als ik zo ben gaan winkelen, dan ben ik blij dat ik wat kan bekomen... Oh ja! Nog één heerlijk nieuwtje ! In het restaurant hadden ze een aperitiefje zonder alcohol op de kaart staan ! Het was bovendien heerlijk van smaak ! Ik heb gevraagd of ik het recept zou kunnen krijgen, en ja hoor !!! We hebben weer iets voor Anny, zodat ze ook eens lekker mee aan tafel kan meegenieten van alle heerlijkheden der aarde...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: